Мамички, 7ми ден после царски имам мноооогу јаки болки при легнување и станување од кревет и нагли движења. Последниве два дена се поинтензивни, се плашам да легнам/станам од кревет. Некоја со вакво искуство да каже кога ќе поминат болките?
Имам закажан царски утре на 38+2, емоциите ми се до плафон уффф Чувствувам преголема возбуда, но и преголем страв. Торбицата ми е спремна, си зедов една целосна пижама од тие за доење и еден пар дводелни пижами (исто од тие за доење што се); гаќи; чорапи; блазници за гради; VIR влошки; ќебе; папучи и општа козметика (облека за кога ќе ме пуштат ќе ми донесе мм тој ден)… не знам дали имам нешто заборавено така да ве молам доколку ви текне уште нешто да ми кажете и држете ми среќа
Ти даваат да носиш пижами? Мене во Чаир ми рекоа само средства за лична хигиена . Спавачи даваат таму ,ама пижами не дозволуваат. Само спавачи.
Dali za carski konkretno se potrebni mrezestite gaki za bolnica, i dali otposle se udobni obicni gaki za doma ili od trudnickite....? U zbunka sum.izgleda ke bidam carski pa pocnaa panikite
Јас од трет ден на болница носев обични освен за визита. И за по дома исто, сите ми беа над раната гаќи па немав проблем.
Крварењето ми прекина околу 40 дена и вчера имав некој густ, растеглив исцедок ама баш многу и беше жолт. Со првото немав вакво нешто, можно ли е да е овулација?