Честитки мајка! Да сте живи и здрави. Станувај почесто и полесно ќе ти е. Не се смеј, внимателно со кивање и кашлање, гледај да не си активираш нагон за повраќање, зашто боли сето тоа. Мада ставање перница пред кивање намалувало болка као.
@Iris-1234 додека си во болница што ти дадат тоа. Мене кетонал инекции мислам дека ми ставаа, а за дома таблетки кетонал пиев и ми помагаа
Мислам дека не. Боли самата рана кога ке се напрегнеш, сечени се 7 слоеви кожа мускули матка итн. Тоа мора да заздрави и тогаш ке помине таа незгодна болка. Некои жени по една недела чистат дома, јас не сум од тие. Плус и болки во грб кичма врат имав, што од доење што од спинал.
@Iris-1234 Барај си плус аналгетици, кажи дека имаш големи болки. Мене првите 3 дена нонстоп ми пуштаа дури и ноќе, а последните 2 дена пиев парацетамол мада немав потреба. Од прилика е полесно третиот ден, движи се колку можеш повеќе, згрбавена и мали чекори. Сигурно ќе биде подобро, јас од прв ден дома функционирав како да не сум оперирана, секој ден е полесен. Честитки, живо и здраво и цел живот да ве радува
Честитки мама живи и здрави да сте колку повеќе се движиш полесно ќе ти биде нормално е да боли и пече ептен ти е тазе но ќе помин.
Фала ви на сите, се издржува сега иако е тешко ама е подобро од вчера. Пијам парацетмол, помага по малку.
Здраво,дали ви се случувало да имате болка во една од нозете,имам проблем веќе 5 дена,десната нога од под колено па надоле до прсти ми е цела здрвена неможам ниту да газам ниту да одам како константно да имам грчеви кои никако не поминуваат.. Во аптека на мајка ми и кажале дека е од анестезијата и дека ќе си го имам овој проблем до крај на живот со секоја промена на време. Скоро месец од како сум породена.
Скоро 4 месеци сум породена и исто ми е и мене. Матичната ми го кажа истото дека е од анестезијата ама не ми кажа дека цел живот ќе ми биде вака. Ми рече ко ќе те заболи демек напиј се далерон или бруфен, ама мене не ми иде секој ден да се клукам со апчиња
Смее ли неуробион ако се дои? Јас баш следната недела сум на контрола за малава и тоа баш сакав да ја прашам нејзината матична
Добра е,си расте,ја нападна некоја инфекција ама веќе се повлекува,се надевам дека набрзо ќе си ја земеме домче.
Вчера мислев ќе се умира од болки, денес е подобро пу пу да не се урочам. Минимално крвареше раната кога ми ја извадија преврската, ставија песок пак и лежев така 2-3 саати. После дезинфицираа и рекоа се е ок, нема простор за грижа и ја затворија со газа. Докторката ме стискаше да види дали ќе крварам ама рече дека е во ред ама мене искрено страв ме фати. Се случило на некоја? Дали е страшно?
Mene do 4 den ranata mi bese zatvorena, na 4 den mi ja odlepija lepenkata i nisto dr ne mi napravi. Mi rekoja samo so voda i sapun da ja mijam sekoj den za da ne se inficita. Mene mn mi pomogna i antibakteriski sprej prskam sekoj den. A za bolka uste imam i pijam paracetamoli non stop eve skoro 2 nedeli napravivme i na promena na vreme osekjam mnogu
Jas od anestezijata mnogu kaslam, kaj sekoj razlicno izgleda deluva taa. Poznavam drugi so isto kaslaat od anestezijata posle carski, a pa drugi gi boli glava
Мене одма на 2 ден ми ја отворија, за да ја видат. Ставија песок ради тоа што имаше малце крв, дезинфицираа и ставија газа пак. Парацетамоли пијам и јас ама мојата рана е ептен тазе.
И мене ми го правеа истото,не се грижи не е ништо,ќе ти ја извадат и лепенката кога ќе ти го вадат и катетерот.