Ти кажуваш веројатно за првиот пат на интензивна, тогаш и мене ми ставија песок. Лепенката ја извадивме по 48ч од царски и тогаш малце крвареше раната па пак ставија песок. Сега само гази ми ставија.
Ви ја затвараат раната ? Мојта не беше затворена ниту ме стискале ниту песок ставале како компресија .. После царскиот ли носите преврска на раната ? Кај мене си беше нормално се гледаше раната не беше затворена , само имав како две копчиња на краевите од конецот едно сино едно црвено кога го вадеа после 10 дена едното копче го скинаа и другото повлекоа и се извади конецот така го извлекоа .
Кога завршува операцијата ставаат лепенка и ја вадат третиот ден мислам беше. После тоа не се покрива со ништо. Песок мене ми ставија одма после операција, наредните денови не. А конци имав по еден на краевите, ми ги извадија пред да си одам дома.
После царскиот раната затворена, па ставаат песок на интензивна. На втор ден ја отвараат, кај мене имаше малце крв пуштено раната па затоа уште еднаш песок ставија и газа. После ја отворија и супер е сега. Едит: цела рана ми е лепена, немам конци.
Ништо од тоа немав затоа ми беше чудно само еден конец што го извадија на контолата . Можеби секоја болница си има различен начин на работа . Ниту лепенка имав после операција ниту компресија .
Не знам каков е ама мала вреќичка е, многу топол и баш убаво доаѓа топличко, посебно зашто се тресев како треска да имам.
Ако мо ставале вреќа неам приметено. Знам што и да имав залепено ми извадија утредента заедно со катетер и правец туширање.
Осеќам некои болки во долниот дел на кичмата, една рака над задникот точно. Можно е да е од анестезијата? Породена сум во јули, бев будна на пораѓајот, веќе по некој час во шок соба ми пушти на нозете, и немав никаква мака и болка, но сега ме чуди болката, посебно при наведнување ...
Година покасно, уште ме боли од време на време. Особено кога го кревам бебуш ептен остра болка ме фаќа во кичма.
Да, при кревање, исправи се- наведни се , осеќам.. зошто досега немав никаква мака од тоа, не очекував дека може е од анестезијата, искрено не ни знам каква имав, никако да ги запамтам и разликувсм..
Девојки, дали после царски е нормално толку болки во цревата? Буквално ги осекам како ми се враќаат на место како змии да ми шетаат и имам ненормална болка и гасови....
Гасови ќе имаш премног, ако не ги испишташ ќе имаш болка... срам несрам, тоа е, мораш, не смееш да трпиш, затоа ти е болката
Јас се чувствував исто,можеби со времетраење од 10-15дена,искрено не се сеќавам точно колку долго траеше.