Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Исто е и со природно :rofl: посебно у Август:envy:

На fana и kikikikirika им се допаѓа ова.
  2. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    И јас бев во Август. Тоа некое хормонско потење, ужасно. Од денот на породувањето кога ме шприцаа хормони па до вториот месец ми траеше.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Второто ми е царски, ама мислам дека помалку смрдев, ем дека второ, ем дека млеко и се тоа полесно ми дојде самото доење. Не го припишав на разликата природно/царски, повеќе на прво/второ дете и на Август/Април разлика.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Јас за ноември се жалам, а тек како ви било вас во август(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На TeddyGrey и kikikikirika им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    8.721
    Дечки после колку време од царски можам да почнам со јога?

6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Жени породена сум со царски пред два месеци. Крварањето никако да ми се регулира. Првите 20 дена имав крварење, но само првите денови обилно, после само на бришење. Бев на контрола кога имаше поминато 30 дена, се беше во ред. Сега ми се појавува еден ден мало крварење, не обилно, на бришење има по нешто, после 2-3 дена нема ништо, па пак исто. Има ли некоја искуство, нормално ли е, што може да е? Докторот не е тука моментално, после празниците планирам да го барам.

7. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Нормално е да престанеш да крвариш, па за некој ден пак. Јас некаде 50 дена крварев, со различен интензитет и боја.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.348
    Докторот ми рече дека до 2 месеци може да има крварење, јас сум после царски, месец дена како крварам, ама се’ по малку. Во вторник сум на контрола па ќе прашам пак уште колку се очекува.:)

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    103.990
    Женски 9 дена пост партум, крварам многу малку ама и тоа крварење не е крв туку е како секрет некој портокалов. Не мириса, болки немам, едноставно не е крв туку како секрет лигав. Се соочила некоја со ова? Следна недела секако ќе одам до кај доктор, но до тогаш сум на мисла.

10. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Јас после царски бев така една недела само оскудно некое не беше ни крварење некое и толку.До пред 40 дена јас веќе си имав нормално добиено 4 дена и нареден месец пак на ист датум,дури се зачудив кога и како можеше нели викаат се крвари па со месеци не добиваш јас одма :^) Се беше во ред на две контроли бев на 4 недели и на 6

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    103.990
    А крв црвена или вака портокалово ко мене?

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.610
    Јас крварев една недела и после уште една недела како жолтеникав секрет. На 40 дена и ми дојде менструација.

13. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Неколку дена крв после секрет вкупно недела дена негде и прекина се.Следно беше нормално стандард добиено на месец дена,и после се редовно.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    103.990
    Е добро, тогаш и кај мене е така. Мада пред да ме испуштат ме гледаа на ехо, ама мисла ми е.

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Не вежбај да ги оптеретуваш стомачните мускули ама можеш да се истегнеш, да се размрдаш лесно колку да се осеќаш полесно.

@AngelOfArh И со двата царски имав таков исцедок подолго време, се беше во ред. Дури и бојата на секретот од овулацијата ми е сменет.

На AngelOfArh и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Фала ти мила:l: Значи после царски човек е како инвалид, немој тешко, немој да вежбаш, немој ова, немој она, само забрани:rofl:
    После колку време може стомачните да се оптеретуваат? Па за нив најмногу вежби требаат за да се врати стомакот во нормала;(

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Ќе се врати стомакот не се секирај. Две деца родив со царски, после првиот бев како 6ти месец трудна, еве ме сега рамна.
    Кој ќе ти каже кое е правото време, јас би ти рекла кога ти се осеќаш спремна. Има жени 3 години после царски ако се наведнат не можат да се исправат. После првиот се пазев, не кревав, не вежбав, почнав со вежбање после 4-5 месеци. Сега немам време за вежбање ама од прв ден го кревам поголемиот во раце (14кг), трчам со него, работам се по дома, пазарам тешки торби. Немам време и услови за пазење. Во ред сум, не сум имала проблеми ама не можам да ти кажам кревај и ти. Како се осеќаш, така, слушај си го телото :hug:

На Sienna_MK, Bravenewmama и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.485
    Допаѓања:
    113.842
    Да. Една недела така една недела крв обилна свежа.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    38.504
    @AngelOfArh 3 фази има на крварење после пораѓај, lochia rubra, lochia serosa и lochia alba. Твоето изгледа е втора фаза сега ама може и да се врати на првата фаза црвено крварење. Последното алба е жолтиот исцедок на крај.

Да прашам јас дали е можно 4 месеци по пораѓај грбот да ми е здрвен ко под анестезија од спиналната? Горниот дел таков ми е неколку дена.

На Doktor F и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Фала ти мила:l::hug: Генерално супер се осеќам, освен што кога ќе се наведнам и кога ќе стојам така подолго, тешко ми е да се исправам, како укочена сум и баш поради тоа мислам дека ми е потребно вежбање ама како што кажа ти, ќе почнам со истегнување и лесни вежби па ќе видиме како ќе биде, ќе си каже телото само:) И во право си, со второ дете едноставно немаш избор да се пазиш ама жени сме-јаки сме, ќе издржиме:hug::muscle:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.