Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Мене ми се здрвува горниот дел од грбот ако лежам подолго на грб, порано не ми беше така, верувам дека е од анестезијата или пак од самото бебе (држење/нишкање во раце).

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.485
    Допаѓања:
    113.842
    Исто :(

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    38.504
    @Iris-1234 @fana пиете нешто? Јас престанав и магнезиум и се, ми се смачи цела година со суплементи и апчиња.

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Не пијам, чекам да ми помине:(

5. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    925
    Mene po 2 meseci mi dozvolija,pravev nekoi polesni stomacni a veke od 3ti mesec epten se zapnav,plus se kaciv na steper i sekoj den po 20 min.

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.485
    Допаѓања:
    113.842
    Не пијам. Се терам да мислам дека од времето или од бебуш што го држам дека ми е и чекам да ми помине (facepalm)

На V.N., Iris-1234 и kristina.k им се допаѓа ова.
  7. Inavond

Inavond Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2021
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    20
    Tocno pred edna godina se porodiv so carski.pred malku guravme kola,mislejki nema nisto da mi bide sega imam blaga bolka od levata strana,dali treba da se grizam,nekako kako da mi se trese snagava kako omalaksana se osekam

8. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    3.265
    Мајка морам да те прашам, баш од прв ден дома го креваш големото? Мисла ми е тоа, мм нема да може да земе одмор овој пат, а сами ќе сме, дали ќе можам да ја кренам за до вц, за в кола да ја качам, исто 14-15кг ми е големкава, ама некои работи не може сама, а да викам на помош баби (мајка ми) само ќе ме домрдне во тој период со измешани хормони :D
    Имам цел месец до пораѓај, да сме здрави и живи само, ама ете се мислам за вака некои работи со поголемково дете, дали ќе можам, дали ќе смеам :(

Затоа што исто со неа после царски се пазев, да не кревам потешко од бебето, креваше мм поголеми раб, ама тие можеа да чекаат, а сега како ? :D

9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Па и јас така со поголемиот кога беше бебе ништо не кревав освен него, маж ми трчаше за се. И сега ме кара многу ама баш урлање кога ќе ме види дека го држам ама што да правам. Мајка ми доаѓа некогаш навечер зашто тогаш е жустрото ама и вика ‘ајде баба земи бебе да си играм мама’. Не сака да разбере дека не смеам. Кога си дојдов од болница и раната му ја покажав за да го исплашам и не, никаква реакција. Од прв ден не го кревав од под туку на столче ќе се качи, па го зимав ама за една недела веќе како да не бев оперирана, искачав со него и во кола го качував, на лулашки да го придржиш, во маркет во количка го ставав, значи го кревав. Многу ми беше страв да не завршам во болница од кила.
    Ти пробај прво со муабет дека не смееш можеби ќе се сожали твојата :D Јас се уште зборам дека е голем и дека не треба да го носам во раце ама еве некогаш бара и да заспие во раце. А и искрено жал ми е, гледам дека му е криво, некогаш ми вика да го оставам бебето да го земам него… не можам да го одбијам.

На Bebence29 и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    8.721
    Majki ,dali e normalno 6 nedeli posle carski da imam bolki vo stomak ,ama Ne vo menstrualni tuku kako proliv koga imas,kako blagi grcevi vo crevata?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    103.990
    Дали има некоја што не ја прочистиле пред царски рез? На мисла ми е, осеќам болки кога имам гасови и многу доцна ги испразнив цревата после породување, дури на 4ти ден.

12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Мене не ме прочистија освен што ме оставија 2 дена без храна и вода,си треба време да се наместат да се соземат и тие.Јас одвај отидов после 1недела по царски со чепчиња.Грчеви,гасови кркорења,болки,лудило,ќе се стабилизира само како беше она кога ти е тешко прдни си :D не стискај гасови

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.957
    Допаѓања:
    4.839
    Мене не ме прочистија само 12ч бев гладна пред тоа. Мислам дека сама излегов може 1 2 ч пред царскиот. Нормално е се што осеќаш испуштај ги гасовите јади полесна храна и ќе биде добро. Јас исто 4тиот ден после пораѓај ги испразнив прв пат и се беше во ред.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.986
    Допаѓања:
    178.203
    Мене не ме прочистија со второво, а и со двете деца црева испразнив тек 10-11 ден. Гасови по царски се нормални. Индивидуално е колку, ама сепак си треба некое време да се вратат во нормала оти биле заспани.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    103.990
    Значи не сум сама, добро е. Свекрва ми вчера ми рече дека прочистување е поважно за природен, поради напонот да не се искакаш. Јас мислев нешто ми се дешава со цревата ама ништо не е, само си идат на ред.

Инаку цицањево е врв што се однесува до пост партум, стомакот ко за после царски се собра со брзина на светлината, мислам дека помал ми е од пред да останам трудна дури :D Вака ќе дојам до 3г, само да ослабам :D

16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    A kolku se popravi ovaa bremenost? I dali imase problem so ispraznuvsnje vo tekot na bremenosta? Jas nemam nikakov problem so praznenje, istoto tempo go zdrzav od prethodno, dva pati vo denot odam. I ako preskoknam eden den za mene e smak Sveta, nemozam da se podnesam ni sama ni nikoj okolu mene. Sega koga ve procitav, kosa mi se potkrena ama pretpostavuvam e normalno,samo neznam kako bi izdrzala.. Koi cepcinja se dozvoleni za trudnici i doilki? Da si spremam so vreme..

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    На ГАК ни даваа Дулколакс пред царски, а и после тоа јас не можев да се испразнам некако имав страв од раната па исто Дулколакс ми дадоа и завршив работа:D Инаку, да знаеш дека нема да те испуштат од болница дури не се испразниш.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Navistina?! Ne znaev za ova.. A koga odis so dogovoren carski, te smestuvaat edna vecer prethodno? Ili moze istiot den koga ke go pravis carskiot.?

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Мене утрината ме примија околу 7, во 8:20 бев породена.
    Ова во Ремедика, договорен царски.

На Lavica2602 и Skyler им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    38.504
    Во Плодност ќе си така? Таму примаат ден пред пораѓај и сабајлето прават микро клизма. Пред излегување мора да се прочистиш, не пуштаат дури не видат дека си била во вц ама буквално :D јас се прочистив спонтано инаку даваат чепче. За дома глицерински чепчиња ми препишаа, и јас имав цела бременост проблем.