И мојата е од крај до крај. Јас викам не мие лузната голема, колковите ми се мали. Оптимиста. Другиот дел кај што завршува лузната па кожата ми распукала. Имам нешто ко тажно смајли. Сега скоро видов. ЈАс не ви сликам. Ќе се зачудите колку стрии има на едно место. Каетана, сакав да кажам и мене ме има чешано.
A jas mislev deka mojata e golema,otprilika mi e kolku 10 santimi,ama od ednata strana mi e izbledena i mn malku se poznava ama od sredina do drugiot kraj ubavo se poznava. @Kaetana cesanje na ranata imav na pocetokot potoa se svede na minimum,kozata po priroda mi e mn suva i mi se peruta i sve nesto me cesa ama ranata sega zasega ne. @kristina.k ova nekako mi izgleda golema ili deka od blisku sikana e. @Eli23 bitno e da se razmisluva pozitivno, ,a strii imam i jas ne mnogu ama imam mi se napravija na stomakot posle poroduvanje,koga mi se sobra stomakot vo bremenosta nemav nisto. A najubavite vinovnici,zasluzni za striite na na nasite stomaci,sekoj den lezat pokraj nas,mu davaat poinakva smisla na zivotot,ne raduvaa i ne plasat.I sekoj los den uspevaat so samo edna nasmevka da ni go popravat. Neka ni se zdravi i zivi ke si odime so celosni kupaci na plaza ako ne sakam da ni se gledaat.
Чешањето може да се јави ако кожата се преклопува на тоа место каде што е раната. Мене тоа ми се случи летото, кога беше потопло. Се поти местото и е погодно за габични инфекции. Ма и бактериски, ама не дај Боже. Често миење и суво да е, со беби пудра може малку, за да биде суво. И да, редовна депилација. Мене ми е точно на линијата каде што завршува срамниот дел. Ептен тенка, бледа линија после скоро пет години. И да, уште ми е како отрпнато, цел живот ќе биде така.
Мојата рана е исто 10 цм,бикини рез.Носев мидер до 4 месеци ама мене ме тераа уште во болница да си ставам и лесни ми беа потоа секојдневните обврски.Стомак не ми остана воопшто,стрии немам,мачкав цела бременост со еуцерин ама па си заработив целуитче на бутовите и газот Операцијата траеше саат време со целосна анестезија.Се разбудив веднаш кога ме качија во соба и наместо едно,гледав 4,5 бебиња до мене.Па за некој саат време видот ми се стабилизира и конечно ја видов поубаво принцезата.Овде кај што се породив,веднаш ги носат бебињата и се цело време до нас. Станав после 8 часа од пуста желба за цигареМе крена мајками и една другарка отидов до надвор,ми се заврте и пак си легнав...Тоа дека цела бременост не запалив ниедна.Кога слушна докторот,ми го извадија катетарот и мораше да станувам да мочкам,па побргу се заборави болката.После 40 дена бев ми ги извадија конците што беа на крајот и раната почнав да ја мачкам со контратубекс(мислам дека добро напишав) Сега ми е розева,црвенилото го нема а одвреме осекам чешање и мала неугодна болка(кога се мени време) Отприлика лесно поминав,со оглед на тоа моите цимерки од соба колку им беше потешко.Плачев само кога ми местеа канела,немам вени и бев 17 пати боцнана...Ужас
И јас сум со вените слична, сегде бев дупки. Толку знаат да боцкаат искрено. Како во Авицена од прва наоѓаат вена секогаш. Ако се пожалам одма ми вадат муабет од игли дека имам страв.
@♡BuBaLe♡ е со три царски, Бубале се надевам не смета што те цитирав, само на тебе ми текна ако воопшто и успеав да те цитирам
Не ми личи на 10см инаку супер си, една мајка што ми покажа ауууууу страшно изгледаше, многу пострашно од твојава рана... горниот дел и висеше малку, па мораше и да покрене за да ми ја покаже раната, страшно.. @Kitten мене ми е на десно сецнато, стварно за второ бебе на друга страна сецнуваат? хахаха
Пред еден месец ми беше третиот царски, на истиот рез, разлика само резот ми е поголем и опоравувањето воопшто ми беше полесно.Само ме предупредија, ризично би било наредна бременост, три е максималниотброј на резови кои би ги издржала матката.
Па добро не си големка и ти затоа мене царски да ми направеа со 4400г бебе, на 180цм висока, кузнае колкава ке ми беше раната хахаха Мене од слепо црево ми е некои 7см
@mariz е па и јас се чудев како го извлече докторката од таму и плус толку долу, а многу горе беше. Е тоа тргањето се сеќава. Бубале ист ти е резот за сите?
Да, вертикален од папук до ептем долу, сега третиов пат ми е продолжен за некој сантим надолу, кошо се гледа на сликата си имам и преден г'з ама гордо си го носам
На која разлика ти се?двата реза ми се разлика од две и пол години а третиот ако биди се во ред на две годино зато и се мислам пошто е мала разликата
Bubale mila, sakam da ti pisam privatna poraka ,no ne znam be kako se pravat srcinjava na tvojov nick, za da pratam tocno kaj tebe