Извини ја вака што упаѓам, а после тоа редовна ти беше? Јас дојам и добив после 4 месеци, ама од тогаш еве месец ипол помина јас абер немам да добијам
Да, редовно секој месец добивав. Околу 6 месеци добивав на 32-33-34 дена, а потоа почна да си доаѓа на 27-28 дена.
Во 39 полна? 39+? Едит: Јас не знам дали во Систина прават во 38+, кажав дека мислам дека тогаш прават. Мојот случај беше специфичен, па не е пример за другите
Два царски и многу ме боли раната кога се менува времето, а второво скоро 2 години има. Само што ќе ме заболи одма си помислувам дека нешто ми е и дека ќе се засили болката и ќе треба во болница да одам ама секогаш поминува. Денес пак. Веќе не ни мора да следам временска прогноза, знам по болката. Да ми кажеше некој дека вака ќе ме боли после царски на секоја промена на време немаше да му поверувам.
Си пробала магнезиум да се напиеш па макар и 2 дози? Јас сум на едната страна од царскиот 2 пати "работена" и уште кога ме породија ме затегаше на таа страна и ми кажаа дека средиле уште нешто кога ме отвориле и до ден денес имам болки и затегање со магнезиум поминува сега за сега.
Се извинувам што упаѓам .. што е тоа средиле уште нешто.. бидејќи и јас имам мака со еднава страна од ранава
Jas sum taze porodena, zazdravuvam poleka ama i mene mi me boli i zatega ednata strana. Prasav konkretno za toa i mi kazaa deka ednata strana mora da boli i zatega poveke Edit Magnezium direkt piete dodeka doite? Jas seuste nemam mleko ama sakam za bolkive magnezium da se napijam mesto drugo.
Смееш да пиеш и други суплементи што се пијат во бременост не е проблем. Раната нормално е да затега на едната страна точно но кај мене беше болка и надолно влечење не можев да се исправам и само викаа по мене а тоа пусто болеше после 1 месец се оправи ја снема болката али при промена ја осеќам
Здраво. Породена сум пред 23 дена на гак царски, на едниот крај од раната имам едно конче баш како рибарски конец личи. Има ли некоја од вас искуство од скоро да ми каже дали само ке падне или да идам да го вадат, кога ме отпуштија од болница ништо не ми кажаа
Мене ми кажаа само ќе падне или јас да го фатам, минимално да повлечам и ќе падне. Со првиот не собрав храброст па матичната ми го извади, а со второво само го фатив и ми остана во раката.
Мајки прв пораѓај ми е природен и сега месец ипол сум бремена и се ми доаѓа да мислам дека втор пораѓај ќе ми биде царски, а многу ми е страв.. така си мислам цело време дека бебе ќе е карлично или така некој случај што ќе доведе до царски Читам и мислам алал да и е на секоја жена.. не е лесно 7 слоеви па после закрепнувањето