Ја сум така. Втор царски. Се закрепнува и заборава, нека е за убаво само и со лесно, како треба, така ќе биде.
Majki dali ste osekale kako da trnee mestoto od rezot? Pocna denes popladne, mislev deka gakjite se spustile na rezot ama ne, osekam deka otrpnuva mestoto. Normalno e?
Нормално е да,јас година и нешто имав такво чувство како да не го осеќам местото како да ми е отрнато.
После 2 години ми се врати делумно чуството на тоа место иначе цело време ми трнеше не го осеќав Треба време сепак е сечено.
После 6 години од втора цезареа местото над резот уште ми е отрпнато. Сечени се и нервите, и тешко дека целосно ќе се регенерираат. Може делумно да се врати осетот, ама целосно многу ретко.
Posle kolku vreme od carskiot vi prestana krvarenjeto? Eve pominaa 6 neddli se uste ne e skroz prestanato, normalno li e? I koga odite na kontrola kaj maticen?
Jas mislev deka ke zavrsi krvarenjeto i porano. Ama stom do 2 meseci trae da ne se zamaram. Ti blagodaram
Во која недела бебче ви се заврти. До минатата недела беше со главчето надоле сега сум 36 карлично, докторите без многу објаснување со нападни зборови "изгледа операција ќе правиме тука". Малку сум под стрес бидејќи ми е прва бременост некој слична случка со мојава да ме утеши
Моето беше цела бременост карлично, се намести околу крај на 7ми со главче надоле и веќе на следниот преглед пак карлично. Никако под стрес, ништо невообичаено и страшно! Прва бременост и мене, царски, ништо нит читав нит знаев, немав време од работа и други глупости. Се породив на ГАК во 38мс недела, знаат што прават докторите, мене Адела Стефанија ме породи, царица! Со лесно и без паники
Кај мене до последен момент чекаа да се намести ама синко реши дека нема да менува позиција и мораше царски. Некои жени поминуваат полесно, некои потешко, бебе мора да излезе некако. Операција е, тоа е факт, ама докторите прават толку многу резови што ја гледаат како рутинска. Ти посакувам лесно да поминеш. Без паника, одбери си доктор на кој му веруваш и опушти се.
И да е со главата долу никој не ти гарантира дека ќе родиш природно, мене почнаа природно па завршив царски што ни на крај памет не ми беше во план мене, само без страв и паника, што треба ќе се поминува, за 2 недели бев ко нова после царскиот, како и да е со лесно и со добра мисла.
Се породи? Спојлер овој пат не ми надојде убаво млеко како со првото дете или барем не осетив... Второто имаше итен транспорт на интензивна нега во Скопје на детска клиника па стресот веројатно си направи своето... За ќерка ми (пред 5 години) на третиот ден убаво ми надојде(и таа е родена со царски рез)
Не. Се спремам психички дека можно е така да биде. 37ма недела бебето се помести со главче нагоре. Како би влијаело на доењето ако дојде до царски, ми е страв како ќе биде сѐ
Нема влијание царскиот само може да се пролонгира малце надоаѓањето. Инаку нема разлика. Правиш ли вежби за вртење?