Денес видовме на ехо, па еве не сум запрена со вежби. ШАма шо дека ако нејќе, јас да се превртам, нема и нема. Сѐ си мислам ради шо лежев 10тина дена ептен многу, од тоа се има извртено. А во 35тс беше надолу постериор. Еве и со една слушалка на долниот дел од стомакот му пуштам музика, демек со главчето да оди накај музиката. Повеќе ќе верувам мануелно да го свртат докторите, ако прават така. Здрави живи прави да сме, како ќе треба, нека биде.
Кај мене дојде третиот ден. Али можда имаше улога тоа што малку покасно почнав да го ставам на града. Првите два дена тие не ми го ставија, ми го донасаа најаден и никој ништо не ми спомна за доење. Штом почнав да го ставам на града за брзо дојде и млекото.
Сотир прави. Мене со ќерката ме породи тој и ми го предложи ова, но јас одбив. Како сака бебе (и Бог) така ќе биде.
Стварно? Како ти беше застаната ќерка ти? Баш карлично или нешто измеѓу положба? И дали спомна некакви ризици од таквото вртење? Така е, како ќе сака бебето и Бог, мене ми се преврти во душава денес, пробувам да ја сварам новава ситуација и идејата дека така можда ќе треба.
Мене 4ти ден ми дојде и тоа од сабајле. Одкако се породив ставаа бебе на града, пумпа ми дадоа и чајот ЛактаМикс го пиев и сок од јаболко. Мислам дека чајотт највеќе ми помогна
Правев и не се сврти. Ако добро се сеќавам, до 20 беше трансверзално, после до 27 ма со глава надолу, и до крај со нозете надолу.
Не е до лежењето. Јас лежам цела брeменост, а одамна е надоле свртено со главче и уште си е така. Прави вежби и се што е до тебе па како даде Господ така. Важно живи и здрави да сте и двајцата.
Одма наредниот ден имав млекце, мила. Јас премногу се плашев ама со лесно поминав. Уживај, сè ќе помине како на сон
Јас сум породена царски пред скоро 2 години, кај мене па цела бременост од почеток до крај си остана во некоја трансверзална позиција, со главата горе лево, ноџиња доле, газето десно. Воопшто не ми ни спомнаа за вртење или пробување природно. Инаку уште на 3 ден во болница почна да ми доаѓа млеко по некоја капка. Дома веќе почна убаво да имам и успешно се доевме скоро 22 месеци. Со лесно.
Odma koga mi go stavija na grada mi dojde duri se iznenadiv a bev itno porodena carski vo 35+6 - nekolku casa pred oficijalno da vlezam vo 36ta . Ocekuvav da treba da cekam nekolku dena ama odma si dojde .
Прво природно, второ царски сум, млеко дојде уште крај на прв ден(сабајле рано се породив) И немав маки и болки со цицањето како со првото. Песна беше овојпат.
Јас бев нешто после 40 дена. Крварев те имав исцедок некои 2-2ипол месеци. Не беше тоа крварење туку исцедок што претходно не сум го имала. Гинекологот рече дека е нормално и дека матката е супер. Сега после скоро 4 мес се регулира се.
После 4-5 дена. И во болница имав по неколку капки колострум кога ме стискаа сестрите и педијатарот (и сега ме здоболува) и ставав цело време бебе на града.
Пред 1месец правев царски рез и сега раната почна да ми гнои прво беше жолта течност а после стана зелена густа гној одам на преврска секој ден ми дадоа пробиотик и цитерал апчиња но не престанува да тече раната и сега приметив почнува и друго место да тече.Некој со вакво искуство за совет
Смени ја болницата, оди во друга побрзо. Каде ти го направија ова баш ме интересира? Нека поминува побрзо.