Честитки, нека се живи и здрави, јас би ти рекла само вода. Пишев поназад во темава, од болница ми рекоа со сапун и вода и така правев, немаше компликации ништо ама некако споро ми заздравуваше, за второво здравје нека дојди, план ми е воопшто да не ја воденам барем 10 дена, совет од специјалнист сега гинеколшки хирург од Хрватска.
Тоа што споро то заздравуваше може да е до тебе, едноставно така ти реагира организмот. Јас на почеток се плашев да мијам со сапун и вода ама сите доктори што ги консултирав ми потенцираа дека мора да се мие за заздрави и во право беа, уште првите дена зарасна. Сега, 2 и пол месеци по породувањето имам претенка едвај видлива линија. Цимерката што лежеше со мене по првиот царски не ја миела раната па направила страшна инфекција од што се потело местото и собирало бактерии.
Женски и со првото и сега, после породување имам некои нелагодност вагинално, како бодежи, и мирис на секретот. Земав Полигинакс, не можам да одам на гинеколог така да ако не пројде ќе морам да најдам начин да одам. Сте имале ваков проблем? Искрено да се среди ова, ќе одам на преглед секако нели после 40 дена се оди и доктор да не видам. Се изнамалтретирав овие месеципол за сите пари.
Јас имав , дури и како секрет некаков не знам, мирисаше чудно , со тек на време го снема , после 40 дена бев на гинеколог беше се ок ,ми рекоа дека нормално е, брисеви не зимав , докторката ми рече за некој месец пап и брисеви , еве 6 поминаа , божем чекав да добијам уште не сум добила циклус , па планирам наредна недела здравје
Само вода, барем еднаш дневно плакнење и тапкање нежно со крпа да се исуши. Претходно ти честитав во еднина, не знаев дека близначиња имаш. Да ти се живи и здрави, големи да растат!
Krvarenenjevo po carskiot mi traese i traese, nekade do 8 nedeli, prasav i tuka, ama i kaj clenkive traelo do 8 nedeli pa se opustiv. No pred nekoj den otidov na ginekolog na kontola posle carskiot, me vide, se e vo red so matkata, za krvarenjeto mi dade kapki 3 dena da primam i da prekine. Vo tie tri dena se namali krvarenjeto i taman mislev tolku, po 2 dena pocns pak crveno kako ciklus e temna krv ama oskudno na vloska .... Ne znam.sto da mislam, ciklus li e? Ili mene krvarenjevo ne mi zapira I posle kolku vreme od poroduvanjeto imate odnosi? Jas so krvarenjevo se plasam iskreno
Консултирај си го гинекологот и за крварењето и за односи. Јас после 40 дена добив дозвола за односи ама крварев 2 месеци, па чекав да ми заврши крварењето за да може да имам односи. Две недели после завршетокот на крварењето добив циклус т.е 2 и пол месеци после царскиот.
Ti blagodaram. Ke se konsultiram preki viber so ginekolot. Ona mi rece koga bev minatata neda ke prekine. Dojdi za pap ama ete pak krvaram
Pa mi rece dojdi za pap Prasav koga? Mi rece sega, stom prekine krvarenjeto, koga ti odgovara vidi i zakazi kaj sestrata.
Дали прават пап во бременост, јас лани јули правев, сега 1 година во јули би требало, 8ми месец би била.