Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    На почетоκот со бетадине мачκав и потоа со домашен κρем за ρани и изгоρеници за да омеκне и да намали чешањето. А еве месец дена и уште κρваρам, со по неκоја κапκа само

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Mamicki dali okolu ranata go osekate kako tvrdo mestoto, duri I na ednata strana MI e kako poispaknato?

3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Мене докторката што ми го правеше царскиот вчера на прегледот ми рече Контратубекс да ја мачкам раната оти кај мене е уште црвена,а еве веќе 3 месеци поминаа. Го има некоја користено, има ефект?

4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    20.908
    Јас го користев после првиот царски.Не видов некој ефект.Ми препорачаа тогаш од странство ако можам да си набавам.Јас земав од тука.Може тоа има врска.
    По вториот царски не ставав контратубекс.Резот ми е поубав
    ??!! :)

5. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mami Dali nekoja vezba posle carski? Posle kolku vreme moze da se vozi orbit trek? Ne mozam da nosam mider mi ostana stomaceto

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Зошто не можеш мидер? Јас по недела дена ставив мидер после трет царски, погоре имам слика од раната, а почнав со вежби по еден месец еве секој ден по 10 минути вежбам

7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Miderot jas odma si go oblekov.A zosto ne mozes da go nosis?
    Na orbitrek se kaciv posle 2 meseci i nemav problem.

8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146

Zosto ti e vertikalen?Pa samo za epten hiten slucaj se pravi takov rez.Vo sovremeni uslovi sega e neprifatlivo takov rez.

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Хитен случај бев ептем, бебето почнато да излегува, завртено обратно со носето заглавено во некоја коска, јас само 6 прста отворена.. на отпусната листа ми стои "царски рез без поголеми или катастрофални последици" :whew: плус сите кај таа докторка шо се породивме така бевме сечени:?:

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    I jas bev hiten so sin mi,celosna anastezija,ne se znaese sto ke bide no pak sum horizontalen.Ajde nema veza vazno tri bebuski imas zivi i zdravi.Rana kako rana isto zazdravuva.A za luznite ic gajle nemam ni jas,samo strii imam mnogu :(

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    И докторот зависи како си е навикнат, стара школа оваа е. Немам гајле ни за лузни, ни за стрии, не смета ништо. А тебе те читам од самиот почеток на фемина и :x;( И денес ме расплака во СДК!
    Дај боже пак да си дочекаш и нов царски и нови стрии... и двајца да си одите домче!! :hug:

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Daj boze,se nadevam i jas no ke videme da pominat barem 2 god i dali ke mi odobrat 4 carski.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @MilaP bubale ne mozam da go nosam saklet me faka plus Toa se Macam so dosadnata kandida, a za orbit trek se Mislam da probam, ne mozam da zakacam slika od rezot izgleda golema e rezolucijata na slikite, uste nesto me maci navecer koga podolgo vreme spijam na grb koga ke se razbudam me boli polovinata, ne nekoja jaka bolka tuku kako zdrvena se osekam moZno li e da e od spinalnata? Imajte ubav vikend

14. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Da i mene me boli grb koga spijam taka...Toa e od spinalnata :( I koga se menja vreme od krevet nemozam da stanam od bolki ;( A mider i jas nosev sekoj den posle 10dena od poragjaj ali sea periodov go zaboravam da go stavam i samo ako odam negde go nosam

На juli rak и MilaP им се допаѓа ова.
  15. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mene ne mi e jasno ako spinalnata e poveke stetna od celo snata anestezija zosto ja preporacuvat eve jas si go prasav doktorot kako e podobro toj rece spinalna I Sega milion raboti doznavam za Toa kolku e stetna

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Celosnata anastezija e kade kade postetna.Samo dokolku e zivotot na majkata ili deteto vo rizik i nema vreme za spinalna se koristi celosna anastezija.Sekade vo svetot veke samo spinalna se koristi.

Da se dopolnam.Bolenjeto na grbot ne e nisto sto moze da ti napravi celosnata anastezija
    Vo prvata operacija so celosna anastezija se razbudiv so takva bolka,umor,nagon na povrakanje,zbuneta..
    So spinalnata bev sveza,osven posle 2 den sto imav jaka glavobolka.

Opasnosti od celosnata anastezija se:
    najcesto : pospanost,zbunetost,macnina..Da ne dade gospod moze da nastane komplikacija so infekcija na pluka,mozocen,srcev udar,mozes da badnes vo koma i vo mnogu retki slucaevi i smrt.Taka mi bese kazano od site doktori sto gi prasav i anesteziolozi.

Последна измена: 13 февруари 2016
    На juli rak, Smizzy, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Мене ми рекоа дека после 8 недела можам слободно да почнам со вежби, ама првите 7 дена да се не многу напорни. И јас сум лепена на средина, а на краевите имам по едно конче.

Со целосна анастезија бев, ама искрено да ви кажам да беше поинаку мислам дека немаше да преживеам.

Него јас сакам да прашам, после колку време од царскиот може пак да се раѓа и колку пати смее?
    Нека ми одговори некоја што знае.

Благодарам.

На Eli23 и juli rak им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.313
    Допаѓања:
    170.936
    Се породи? нека ти е живо и здраво бебето

На Kaetana, okcenzi и Outlook им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.103
    Јас да сум не би брзала после царски да вежбам најмалку 3 па и 4 месеци да поминат да зајакнат и да се поврзат мускулите да не си направиш проблем без проблем. Што се однесува до раѓање повторно не смееш 3 години да се пораѓаш царски значи толку време внимавање, колку што се сеќавам така беше. Чувај се многу после царски, посебно ако како што читам и ти си имала тежок пораѓај. И да, изумив, да сте здрави, живи и среќни и двајцата, големи да раснете :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Za vezbanje koga ke se pocuvstvuvas fizicki spremna, I ne porano od dva meseci. So postepeno zgolemuvanje na intenzitetot na vezbite.

Kolku pati smees carski da ragas ne znam, oti jas vtoroto go rodiv so spontano poroduvanje. Ama posle prvoto doktorkata mi rece minimum da cekam Edna godina za vtora bremenost.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.