Јас само една ноќ без бебе поминав во Шт втората вечер беше хаос цела ноќ кај мене а дете вришти плаче
Првата вечер со мене плачеше многу кон 2 ноќта а мене мн ме болеше раната, млеко сиг не му беше доволно и ги викнав сестрите му дадоја АД и за 5 мин ми го вратија, јас се измолив за една инекција аналгин па ме попреболе раната, иначе за болка дават само првата ноќ на интензивна после ништо не ми даваја да не се лачело во млекото ама не се трпеше ноќта и ми ставија.
Донесуваа ад тие ама ни 5 секунди не го земаа, а незнам зошто плачеше( додуше плачко си беше до 1 година за сенешто плачеше )
Девојки ве молам за совет. 3 месеци после пораѓај почнува ужасно да ми паѓа косата. Мислев дека тоа се случува порано. Можно е после три месеци тек да паѓа....?
После 3 месеци почна и мене,тоа беше страшно. Пиј си ги пренаталните сеуште ако можеш,мада нема чаре ќе паѓа ќе паѓа ќе престане после извесен период.Јас од страв пошто проќелавев на залистоци отидов на клиника на дерматологија.Преглед анамнеза и ми рекоа тоа е нема друго чаре хормоните се,организмот доживува шок се се менува и нема друго нормално е,ми дадоа шампон Биоклин пхидриум адванс и таблетите од истиот бренд.Малку ми помогна дефинитивно ама си траеше опаѓањето едно 4-5 месеци сигурно,иако се намали во интензитет.Мислев дека ќе оќелавам колку бев исплашена дури и ја скратив косата до раменици од што неможев да ја гледам колку ми се проретчи
Нема чаре дури не престани сама да си паѓа, исто и мене ми беше, а ги пијав пренаталните и 1 год после пораѓај редовно.
@Misskirova , @Iris-1234 Za opaganje na kosa, imam koristeno porano sampon kopriva na alkaloid od 1l. Vo siseto stavav ampuli B1 x2 , B6 x2, B12 x2.... Go prefrlav vo drugo sise so pumpica za polesno da nanesuvam i imav rezultati vednas. Sega istiov go koristam. I mene mi paga kosatata postporodilno ama ne e mnogu. Probajte, dokolku sakate
Порано користев сличен рецепт, само во шампон против опаѓање од Vichy па додавав ампула со концентрат од коприва. Мене најмногу ми помагаа ампулите со аминексил на Vichy, но сега не знам дали се дозволени за време на доење инаку веднаш ќе ги почнев.
Година и 8 месеци после цараки, резот уште е темен. Многу ме нервира. Има некое чаре? Само не избледува
Probaj so terezino ulje. Jas pred 6 nedeli se porodiv i odma pocnac so mackanje i uste malku na sredina se poznava, kraevite gi snema skros. Koga me vide na kontrola doktorkata sto me poragase mislese sum se porodila pred 3-4 meseci.
Чааре е само да пиеш железо да ти зајакне крвта. На сите жени после пораѓај им ослабува крвта и од тоа паѓа косата и мора да пијат железо. Мене така ми рекоа тука во Германија пред да ме пуштат од болница. Обавезно железо.