Vo site podobro snabdeni apteki. Jas go najdov vo dve lokalni ovde, be veruvam da go nema vo pogolemite gradovi.
Го има во некои аптеки тука, во Зегин го гледав, најголемото пакување го имаа, околу 5000 денари беше. Јас барав од Австрија да ми го донесат бидејќи таму се произведува, но таму ме известија дека е прекинато производството и го немаше никаде во аптеките, така да барај го кај нас, сигурно има останато залихи.
Тие што сте првиот пораѓај царски дали во втора бременост осеќате болење и сечење на раната ? 6 ти сум и почнав да осеќам мали сечења на раната , пред 2 ипол години сум царски , претпоставувам дека е нормално ?
Јас сум породена веќе 2 месеци и крварев точно 40 дена потоа бев на гинеколог кажа дека е се во ред и дека нема знаци за добивање менструација и после 6 дена од прегледот ми се јави крварење кое мислев дека е менструација но заврши истата ден. Матичен вели нормално е и дека сеуште се враќа се во нормала. Некој со слично искуство ?
Јас не, но блика моја е бремена со 2ро и баш се жали дека ја боли, она е 5ти месец. Разговарала и со матичната, а и со др кој ќе ја пораѓа и и рекле дека е нормално.
Исто и кај мене, породена пред 2 месеци имав крварење 6 недели после ме видоа на ехо рекоа се е ок. Пред некој ден имав крварење кое траеше 1 ден. Матичната вика дека е менструација и дека е нормално, треба време да се врати циклусот во нормала.
Не беше успана? Ми рекоа поспана ќе сум била до утредента и неспособна да дојам. Малку чудно ми е сето ова кога од друга страна викаат бебе што побрзо на града.
Одма. Во Германија се породив со спинална и бебето од раѓање ни минута не ми го зедоа. Напротив ми рекоа да биде често на града за да стимулира и кожа на кожа контакт се важни посебно првиот ден. А за поспаност, не да бев поспана, умрена за спиење бев цели 3 дена око немав склопено колку што ни беше престојот во болница. И мислам тоа најмногу ме измачи од се
24 часа на интензивна, после уште 1 ноќ сама бев и од понеделник во 22ч породена бебе ми оставија во среда сабајлето, одма на града, плус носев моја пумпа и се молзев за да стимулирам лачење, до вечерта ми дојде млеко и секој ден се поќе, од др ден беше само на мое без ад и така до 4 и пол месеци ексклузивно доење без ништо др.
Не бе зошто успана Напротив до 8ч сабајле око на око не склопив од адреналин и возбуда . Во 21:47 се породив околу 12 ме однесоа од интензивна во соба прв пат ја ставив на града и цицаше малце , сабајле во 6л ми ја донесоа сестрите пак на подој дека во Систина е така во 6 ги носат бебињата да цицаат па дури околу 08ч сабајле удпеав да дремнам два три часа .
Различни искуства секоја Мене ми рекоа поспана ќе бидам од лекарства и дека ќе треба да лежам 24 часа. А знам дека треба што побрзо на града да се стави. Како ќе кажат така