Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Да не планираат со целосна да бидеш а не спинална ? Јас ти велам ни под казна не ќе можев да заспијам таа вечер како вампир бев буквално , адреналин до плафон :rofl:

На Снегулк@23, lackygirl и Nala37 им се допаѓа ова.
  2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Не не со спинална ама после ќе ме издрогират со нешто за смиривање]:). Да сум поспиела малку затоа што од возбуда немала да сум спиена претходно ми рекоа :rofl:. Кога појма немам што ме чека прифакам се што кажуваат :D. Ама па од друга страна сакам да си го видам бебче и подојам а не да поминат 15 часа (или 24 во случајов)како што беше случај со првото(природно родено).

На Снегулк@23 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.674
    Какво спиење јас бев во шок :rofl: шо ми се деси цела ноќ си мислев, со спинална и не бев како што опишуваат жени за бебето поврзана, нз како да опишам, ко го донесоа сабајлето во интензивна само да го видам ме осетив некоја голема возбуда моментално како што гледам по видеа на тик ток :$ си велев што ми е не сум ок нешто :) едноставно бев во некој шок. Тек после ко ми го донесоа ко ме префрлија во собата почнав да сваќам дека дете родив дека е мое и почна поврзувањето :inlove:

На Снегулк@23 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Ау добра си ти, јас дури дома се освестив што ме снашло :rofl:. Поврзувањето се случи дури подоцна за жал. Но секоја приказна е различна. Имам малку и грижа на совест, затоа и сакам со ова да се потрудам малку повеќе уште во болница :inlove:

На Anomis11 и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.674
    И јас така се осеќав тогаш со грижа на совест се мислев што не е во ред со мене :$

На Nala37 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  6. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    И јас не сте сами :$ Дури кога се вратив дома се свестив дека е моја ќерка мое дете . Се друго ми беше во транс како сон . Мн жени се чувствуваат така верувајте:$

На Nala37 и lackygirl им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.784
    Каква успана, јас око не склопив. Утрото ме породија, до вечерта никако не можев да заспијам од возбуда. Нема да си поспана, не се грижи.

На lackygirl, Anomis11 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  8. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Дали ти дале нешто за смирување е прашањето? ^_^

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.674
    Мене можи ќе ме заспијат ако испаничам :D ама нејкам со целосна во никој случај, мн потешко ми беше со целосна (жолчка ваѓав со целосна) со спинална немав мака ич после, одма си свесен, одма можиш да пијаш течности, само главата ми рекоја не ја кревај ич, а анестезиологот дојде и ми даде цело шише кока кола да пијам цела ноќ, немав проблем со главоболка. Брачеда моја 3 недели ја болеше главата од спиналната.
    За смирување сама ќе барам изгледа :rofl:

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.784
    Појма немам, нонстоп инфузии ми ставаа ама не знам што имаше во нив. Јас сум преголем паничар ама бев многу смирена така да верувам дека сигурно ми ставале штом бев толку смирена и спокојна:D

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    @Nala37 Не ми се верува да даваат нешто за смирување без причина. Јас имав паничен напад на сред царски, мислев дека умирам (друго нешто се случи, не умирав :D), па не се осеќав поспано напротив, едвај чекав да ме префрлат во соба да го видам. Мислам за пола саат како нова бев, нозе мрдав и ги виткав во колена, газот го кревав, сама се префрлив на носилка. Не се секирај, не е така. А за доење што знам, ретко на која и доаѓа млеко истиот ден со царски.

Туку јас дојдов за друго да прашам. Првиот царски помина супер, доев, менструација дојде после 7-8 месеци, првите неколку пати преобилна ама после се стабилизира.
    Сега втор царски исто супер, менструација одма после 40 дена, доев две недели. Сега менструацијата ми е оскудна дури не сум ни сигурна дека е менструација и кафена, но овулациите ми станаа многу болни со крварење некое темно црвено, 3-4 дена обавезно имам крв на бришење и малку на гаќи. Нормално ли е ова?
    На гинеколог ќе одам за 1 месец, шест месеци после породување, планирам хормони да испитам и да почнам со контрацепција ама ова ме загрижува, некако цела пореметена сум.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.784
    Менструација добив 2,5 месеци после породување и сега ми касни... нормално е нели? Треба време да се стабилизираат хормоните?

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.963
    Допаѓања:
    177.870
    Не знам дали има разлика од анестезија до анестезија, или различно дозирање или организмот како ја прифаќа, првиот царски ми беше со епидурал и освен што бев уморна оти пораѓајот ми траеше 12+ саати, бев скроз ок. Вториов царски ми беше со спинална, беше покомплицирана интервенција и траеше подолго, ама бев скроз зашеметена и поспана после тоа. Главата ми шантраше дури и во сала и после тоа. Сеедно, @Nala37 бебето беше со мене од прв момент, освен за прегледи ниеднаш не ми го зедоа. Без разлика, под адреналин си или инстинкт ти проработува или едноставно си свесен дека имаш бебе до тебе. Така да ако сакаш да е бебето со тебе имаш право да го бараш тоа, првиот контакт кожа на кожа е особено битен за двајцата.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Гаќи мрежести носевте после царскиот?
    Мислам дека поудобно ке ми е мене во такви додека не заздрави раната убаво. Само незнам од кои да земам. Гледав во Зегин вакви има само,има некоја искуство со нив? Од кои да земам?

Прикачени фајлови:

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    И јас се мислам истово, сакам да си земам за дома. Знам дека тие што се продаваат во аптеката на Ремедика сите ги фалат, ама некако не ме носи пат во тој дел на градот.

Има ли некои други така комотни со ногавички по аптекиве или не знам други специјализирани продавници?

На Снегулк@23 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  16. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Ајде чекаме да кажат поискусните.
    И ти ли ке си со царски?

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    Засега стои дека си е наместено за природно, ама кој да знае..
    Инаку ко што ги имам читано тука ги носат без разлика дали царски или природно ако си со епизиотомија. Битно е раната поубаво да диши и да си комотен. Мислам дека од тие на Чико не биле задоволни, стегале, не биле удобни.

18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Да да и јас мислам дека се подобри тие после пораѓај. Мене језиво ке ми биде искрено на почеток од обични гаќи ради резот,вака подобро нека дише и побрзо ке заздрави.
    Кај мене плацентата отиде скроз во тотална превиа и мора царски и тоа сега на почеток на април крајно мора да ме породат,дури докторот сака сега во 34 недела,а сега за некој ден сум полна 33. Он сака толку рано дека со 300 дијагнози сум знаеш. Од здрава права во бременоста се ме снајде,се надевам ке се среди ко ке се породам се ова.
    Сакам барем до 35-36 да истуркам па нека го вадат тогаш.

19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    Митко те води до крај или се префрли кај друг? Знам дека скроз ти се искомплицира ама ќе биде се во ред. Зреење почна да примаш? Видов дека инсулин си земала.
    Битно бебето си напредува, те следат, се презема се што треба и порано да излезе бебето ќе биде во ред.
    Ако те чекаат до 35 може и цимерки ќе се погодиме :D

20. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Митко ме води од почеток и сега последниов пат вика тука ке раѓаш така? Викам да. Вика леле што ми направи вика косата ке ми побели од тебе :D

Страв му е ради постелката,се знае ризиците кои се и на царскиот,страшничко е ама ке биде се во ред се надевам.
    И сакаше зреење да ми даде уште прошлава недела и да ме породи во 34. Ама вика ај отиди до доле до кај Гордана Петровска да слушнам мислење уште едно.
    И се јави на телефон и објасни што како. Ме виде жената и му рече демек немора одма зреење може да почекаме и вика чим нема болки со бубрегот ова она.
    Повеќе да мирувам да лежам за да истуркам уште некоја недела за да не ме фатело некое крварење пред време. И сега во вторник сум кај него пак рече ке почекам ај една недела ама вторник ке одлучиме што како.
    И ги собрал нефрологот што ме следи и уролог некој и ке правеле конзилијарно за мене сите тројца ке ме прегледале и ке реши Митко кога како што. Пошто ова на бубрегот почна да се зголемува како расте бебето.

Чекам вторник и ке знам што како ке биде. Битно со инсулин се снабдив морам да имам за секој случај ако реши да примам Флостерон.

Може цимерки ке се погодиме,големи се шансите,најверојатно тогаш ке ме порага,баш ке ти кажам во вторник што ке реши. :D

На 0ли и Giovanna им се допаѓа ова.