Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.674
    Исто мислев после царскиот, ради него одвај се решив за второ :doh: првото станување е најтешко и најболно, после секое станување е полесно за 2 недели веќе ми беше полесно, секоја жена различно и ја доживува и болката и на секој ни е различен прагот на толеранција за болка, мојот е многу мал :wasntme: со лесно опоравување за 2 недели ко нова ќе бидеш, живи и здрави да сте, се поминува и се заборава :hug:

На Nala37 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.784
    Првото станување не се заборава:worried:

После првото станување заспав во истата секунда кога легнав на кревет:rofl: Најважно е дека сè се заборава (fingers)

На Freckles., АнаМаријаД и lackygirl им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    23.674
    Се само првото станување не :rofl: :whew:

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    11.784
    Даааа, ужас невиден. Тогаш му се јавив на маж ми и му реков да ни е здраво и живо бебето ама толку е од мене, веќе не врвам низ ова.

Еве сега 3 и пол месеци после пораѓај веќе размислувам кога да го правиме второто:rofl:

На Freckles., CareTee, AniSk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Кај се породи ако не е тајна?
    Се ке помине :hug:

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    @Giovanna
    Бев прееска јас кај Митко,рече заради бубрегот е цел проблем затоа сака порано да ме породи. И сега утре сум и на уролог и кај нефрологот и да го виделе бубрегот да кажеле дали се влошил или ке може да се издржи уште некоја недела. Па Митко според тоа ке одлучи дали да примам зреење и порано да ме породи или вака ке терам до 36-37 максимум недела.
    Утре треба извештаите да му ги пратам па ке каже.
    Царски ке си биде секако тоа заради постелката неможе поинаку.
    Иначе искрено заборавив да влезам во аптеката во Систина и да прашам за мрежастите гаќи ама утре ке одам пак и ке прашам.

На Bebence29, Starchild, Giovanna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    @АнаМаријаД пуштам среќа да ти кажат добри вести денес :f:

И јас треба да одам деновиве, ќе прашам ако изумиш ти, не се секирај. Освен ако не донеле во меѓувреме се мислам дека сепак ќе треба да си ги набавиме од Ремедика.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    274
    Ако се пораѓаш во Систина, без грижи. Јас од страв не можев крв да вадам цел живот, а сега пак би идела на втор царски одма бидејќи предобро поминав, многу брзо заздравев и јас и раната. Среќно!

На Снегулк@23, Anomis11, AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Сега за кратко ке одам па ке пишам што сме се договориле :hug:
    Да во Систина ке се пораѓам,ама стравот е од крварење заради плацентата иначе царски ко царски ке си пројде. Се молам само да пројде ок се без крварење некое големо зошто опасно е. Со плацента превиа тотална сум. :(

На Снегулк@23, Giovanna, Starchild и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.094
    14 дена поминаа од вториов царски, утре вадам конци. Ама скроз сум заборавила дали болеше вадењето конци? :worried:

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.367
    Допаѓања:
    26.307
    Не, воопшто не разбираш

12. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    @Giovanna Бев јас и сабајле кај урологот и сега вечерва кај нефрологот во Систина,хидронефрозата е зголемена сега е трет степен за жал. Ми објасни докторот дека сега бубрегот е “успан” па затоа немам болки. Наводно тој бил таков орган што кога ке осетел дека не функционира како што треба се успивал. Ако е од бебето рече ке си се разбуди после пораѓај и ке си биде ок,ако е од камења ке мора ЈЈ сонда да ми стави. Додека лежам во болница од царски ко ке се породам тогаш и ке ми го снимаат бубрегот па ке видат,пошто сега не смееме нели ради бременоста.
    Битно имало три месеци фора као од првата болка што ја имав а тоа беше на 23 јануари па до 23 април рече гарантира за бубрегот. Му пратив на Митко извештаите. Ке чекаме до 35-36 и ке ме породи,освен ако не ме фати пак болка некоја со бубрегот или недај боже да почнам да крварам од постелката.
    И така сега ке си чекам да поминат овие две три недели само и да се породам.

Бев иначе во аптеката немаат од тие мрежасти што ги бараме па земав некој специјални на Чико за царски што биле. Имаше две врсти. Овие одат по 4 во пакување,ке се најдат,ама планирам и од тие од Ремедика да земам.

На Freckles., 1209, Starchild и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    @АнаМаријаД девојче книга можеш да напишеш за патешествиево :hug:
    А баш сакав да те прашам што бидна со бубрегот, не сум те прочитала да се пожалиш, тоа тлеело во позадина :doh:
    И мене почна деновиве да ме наболува бубрегот како расте плодот, се надевам моментално е и ќе се повлече. Последно имав песок и неколку помали цисти. Ама тоа беше пред година дена. Се надевам нема сега на крај да ме фати и мене :|

Ќе поминат брзо неделиве, се гледа веќе финалето. Битно ќе те донесат до безбедни недели, бебето ќе биде супер и се ќе се заврши како што треба, не се секирај :l:

На 0ли и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Нека поминуваат побрзо неделиве и да се заврши се да бидеме добри само тоа сакам.
    Иначе мислам дека ако така те заболува нема да е страшно. Страшно е како мене таков напад добив на 23 јануари се тресев цела од болка и издржав без апче замисли без ништо. Ми се чудат докторите вика капа ти симнуваме за таква болка.
    Друг пат не би трпела и би се напила кетонал.
    Твојот бубрег нека седи мирен уште ептен малку ти остана. Можно е од притисок на бебето дека расте и тежи цела матка да ти е. И мене заради тоа што брзо расте крева тежина овие две недели се случило тоа зголемувањето,ама мојот проблем е друг.
    И тоа како е наместено бебево цело на десно е многу ретко на лево да го осетам. И не мрда од десно со месеци си е така. И затоа десниот бубрег ми е партал,ама ке издржи уште малку,многу помина малку остана.
    Пиј ти повеќе течности нека се плакне бубрегот и ке си биде се добро :l::hug:

На Маја Т, Freckles., Giovanna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.245
    После цела историја со бубрезите што ја имам, и на најмала болка во бубрег ме фаќа језа. Затоа и тогаш ти реков, ако не дај боже стреба, што ќе ми дадат ќе се напијам ни две секунди не се мислам.

Инаку и кај мене бебето е на десна страна, а баш десниот бубрег ме наболува и затоа и си поврзав. Цело време со главчето е надоле, торзото напикано во десниот дел од матката, а ме шутира лево горе каде што и се нозете. Вака е наместена сигурно последниов месец ипол и не менува позиција колку што можам да приметам. Па ништо чудно и да притиска, ама ајде уште некоја недела ќе се стегнат заби што и да биде веќе сум во девети и не се секирам.

Фала ти за советите :mm: еве пијам многу течности и онака, се налевам и кампувам во веце цел ден и ноќ :D

На 1209, АнаМаријаД и Splendor. им се допаѓа ова.
  16. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Pravat li vo privatnite dogovoren carski pred 39ta nedela?

17. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Да јас ке бидам со договорен царски 35 или 36 недела максимум.

18. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Ama ti imas i drugi zdrastveni problemi zatoa mora poranoo.kaj tebe kako sto citav doktor odlucil koga
    Jas ako treba da cekam do 39ta ke puknam,taka sum golema vo stomak i otecena vo noze i se me boli a ushte sum 27ma nedela

19. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    4.351
    Ааа ти мислеше на онака договорен сама да си побараш. Е за така не знам дали би можело стварно. Треба да се праша доктор кој што би сакала да те породи.

20. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Tesko toa na privatno,iako doktorkata mi rece da vlezes vo 37ma nedela pa ke vidime koga,imam i pritisok pa po muabet ja svativ porano deka ke bide...