Ако имаш индикации како висок притисок мислам дека они сами ке ти речат да те породат од 37 недела полна па натака.
Ако има индикација за тоа, прават. Со првото во 37+4 се породив. Докторката се консултираше прво со педијатри, па се договоривме за датум. Не знаев дека имаш притисок. Од кога? И дали ти дадоа терапија?
Od 18ta nedela sum so metildopa,3×250 ako pocne da se kacuva ushte ke mi zgolemat na 500 mg.istoto mi se desi vo orva bremenost ama od 26ta togash sega porano se pojavi.koi indikacii gi imase za carski vo 37+4? I kolkavo se rodi bebeto?
Sekako ke bidam carski i so prvoto bev carski Jas vo 39ta so 2640 mislam deka kleksanite i terapijata me drzea do kraj
Јаа бев природно со притисок, и на пораѓај бев со висок, оставија да пробаме, бидна и не бев царски. Сега сум од старт со терапија за притисок па никој како индикација не кажал да се пораѓам царски заради него. Ќе видиме до крај како ќе биде
Викаат барем 2 години од пораѓај до пораѓај ама неколку што ги знам забременија 3-4 месеци после првиот царски и поминаа супер и во бременост и пораѓајот.
Мене докторката ми рече 9 месеци после пораѓај е безбедно. Вика раната нема шанса да се отвори, рана може да пукне само од јаки контракции, така што безбедно е. Цимерката што лежеше со мене забремена 5 месеци после царски.
немаше индикација Ми рече Петровска после 38 недела можам да бирам датум 38+ 2 дена бев кога ме породи.
Здраво, да ве прашам дали царскиот рез го зголемува ризикот за спонтан абортус или биохемиска бременост во наредната бременост? Благодарам
Не Мене ми рекоа можеш да забремениш одма после контролата ако сакам и нема да има проблем. И брзо ми зарасна раната на мене. Ради мутациите мораше најкасно до 38ма да ме породи и ми рече дека ќе пробаме природно и на крај итен царски завршив. клексани примав до последен ден среќа на мене ми пукна водењакот. Петровска ме пораѓаше.