Да,прават.. само првин гледаат дали има причина за истиот.. јас сум со првото 38±3 поради контракци два дена со интензитет од 90 на ЦТГ но јас не ги осеќав..
Јас, уште поголеми од бременоста. Ддимерите ми беа скокнати , боцкав клексани, па спаднаа петтата недела по царски, ама еве веќа седма недела пак знаат да ми отечат многу и да спаднат другиот ден. Демек и од спиналната било, не знам...Пробај ако си во можност ладни облоги со ациди борици 7 дена по ред, а и испитај си ддимери и крвна слика со протеински статус, тоа ми кажаа мене.
Мене ми отекоа ден после царскиот. Сите доктори што доаѓаа ги прашував за отоците, ми кажаа кога ќе се раздвижиш ќе ги снема. За една недела после царскиот ми се вратија во нормала нозете.
Во бременост воопшто немав, еден ден по царски натеков. Ми дадоа да пијам диуретици додека бев во болница и по 5 дена се среди. Не се грижи, сите велат дека ова е нормално. Инаку ги туширам нозете со топло ладна вода, чисто за циркулацијата да се подобри.
После колку време од царски бевте на преглед на гинеколог (на редовна контрола) и правевте брисеви? Не мислам на прв преглед по царски кога гледа дали е вратена матката во нормала туку кога си продолживте со редовни гин контроли?
Јас правев тест после 4 месеци и да ти кажам ми покажа промена, П биопсија и на крај се беше супер. Матичнатс ме напна ептен да одам ми стави чивија, а во консултација со друг гинеколог ми рече барем 6 месеци најмалку да се врати се во нормала. Сега да сум со овој памет би чекала најмалку 6 м
Ме станаа прв пат сите ѕвезди ги избројав и ми се слоши после два чекора. Следно станување ваљда нема исто да ми се случи. Какво искуство имате вие?
Исто Кога не прашаа првиот пат уште во интензивна кој сака да стане, одма кажав да, знаев дека првото станување е најболно, после полесно ми беше. Не се форсирај, прошетај малку и седни, секој нареден пат ке е подобро.
Секое наредно ќе ти биде полесно После сама ќе се тераш да стануваш, за да се навикнеш. Живо и здраво да ти е бебенцето.
Секое наредно е полесно да знаеш. Утре пробај во ходник малку оди, задутре пак, без форсирање секако ако не можеш одмори, па после некој саат стани пак. Болно е, и мене ме чека за некој ден, ама само почесто станувањњ е лекот за да се намалува болката. Со лесно
Секое станување ќе биде подобро и полесно од претходното, само немој да се обесхрабриш и да оставиш многу време да помине до следното станување. Пробај и да не гледаш надолу, јас ако погледнев надолу ми се лошеше, право пред тебе и ситни чекори. Со лесно.