Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Jас знам дека максимум 3 царски може да се изведат во текот на животот на една жена...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.349
    Допаѓања:
    286.182
    Kaj mnogu zeni de izvedeni 4 carski, a imalo poedinecni primeri i za poveke.
    Individualno e, da, no postoi verojatnosta.

На Kaetana и okcenzi им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Kaj mene e drug problemot,zdrastven,zatoa ne se znae dali ke smeam 4 carski,a za prirodno ne e vozmozno.
    Inaku jas znam slucaevi kade po 3 carski zena e porodena prirodno.A znam i zena sto 4 pati se porodi carski.
    Samo najubavo e da ima vremenski periot od 2 godini,no mnogu sega posle 1 godina pak zabremenuvaat.

На juli rak и okcenzi им се допаѓа ова.
  4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Мене ми рече докторката дека можи било кога за наредна бременост. Јас почнав да вежбам пред 1 недела,тоа би дошло 3 месеци по царскиот

На juli rak и only44you им се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Mene ne mi e jasno so celosna anestezija nabroeni se nekolku nus pojavi da gi narecam, glavobolka , gadenje koi pominuvaat max 2 ot den stom izleze od teloto anestezijata, a so spinalna zeni se zalat na bolki vo polovinata godini posle toa ...
    Poslednive godini se praktikuva mnogu spinalnata i naednas celosnata e zivotozagrozuvacka a do pred nekoe vreme samo so nea so decenii se poragale carski, jas neznam sto da mislam nitu sto da pravam ko ke dojde vreme :))

На MaLeCkO :), mimidjon, eatpraylove90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Spinalna...jas nemam apsolutno nikakva maka

На iloveyou29, Kaetana, juli rak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас пред 3 мес со спинална бев царски..супер опуштено си свесна за 5 мин бебето го вадат си го гледаш :) само првата нед ме болеше грбот и малку раната како натрпнато..се најнормално си функционирав си работев...немам никакви болки ни потешкотии , мислам индивидуално е до организам ;)

На Kaetana, juli rak и m.i.g им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.432
    Допаѓања:
    38.428
    И јас немам никаква мака со спиналната и далеку побезбедна мислам е од целосна. А и опоравувањето е побрзо.

На Kaetana, juli rak, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mene doktorot mi sovetuvase 2 godini posle carskiot moze da planiram druga bremenost, ova so anesteZite veke ne znam kako da si go objasnam glava me bolese nenormalno 2-3 nedeli posle carskiot a Sega I polovinata koga spijam mi se zdrvuva, inaku devojkata Koja lezese so mene vo soba so tret carski I stavale spirala da ne zabremenuva poveke

10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas bev so celosna anestezija na moe baranje I mnogu komplikacii imase, ne mozele da me intubiraat taka bar mi kazaa, edvaj me razbudija, mi stavija spinalna I prodolzija, site doktori bea preplaseni, sreka ne bev svesna sto se slucuva, otposle mi.kazaa kolku bilo rizicno.

11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.931
    Допаѓања:
    3.880
    Мaми зaштo брзaте тoлку зa другa бременoст, дaјте му време нa телoтo дa зaкрепне a и бебуш дa си пoтпoрaсне. Кoлку и леснo дa сме минaле вo oднoс нa aнестезии и сличнo телoтo нaјдoбрo си знaе, и не е тaкa еднoстaвнo кaкo штo мoжеби нaм ни делувa. Искренo јaс дo сегa не сум чулa дa лекaр дaде зеленo светлo зa другa бременoст сaмo некoј месец пoсле цaрски :?: Oд мoјoт цaрски пoминa скoрo гoдинa, a ни беше кaжaнo мин.гoдинa ипoл дa се пaзиме. Сметaм декa е ризик дa се oди нa другa бременoст тoлку крaткo пoсле цaрски, еве не знaм дa не ви се мешaм ,aмa сите сте млaди мaми не ве притискaaт гoдините пa тoлку дa брзaте, пa и дa е тaкa сепaк јaс личнo не би ризикувaлa :)

На joy1, juli rak, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @butterflysk vo pravo si mila I jas bi se vozdrzala za 2 bremenost I dokolku ima sansi sakam prirodno da bide ve guskam mami

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Мене докторот ми рече за наредна бременост минимум една година. А за спиење на стомак легнав после месец дена и немаше проблем само чудно ми беше дека 9 месеци само на страна спиев :)

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    Кaкoв мидер се кoристи ,зoштo не сум кoристелa јaс пред пременoстa,специјален е aкo е каде се купува...

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Јас седов од Лиска оние до под гради што се.
    http://shop.lisca.com/rs/korina-body-liner.html
    http://lisca.com/mk/Korina-Body-Liner

Ептен е добар и не е скап, околу 2000 ден е. Имаше и поскапи но мислам дека овој не се разликуваше многу од нив.

Последна измена: 16 февруари 2016
    На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    Е сaмo штo сегa немoжaм дa гo прoбaм ,здравје кoгa ке се пoрoдaм

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Obicen nosev so nogavici do pod gradi od Sara fashion mislam bese okolu 900den.
    A kako sto kaza okcenzi ist takov dobiv na poklon od sestra mi i ubav e.Ama za po doma od sara fashion poveke mi odgovarase.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ај јас тука да си прашам за водењакот пред операцијата ли го пукаат или како?

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Dodeka trae operacijata.barem kaj mene bese taka,go smukaat so nesto,tocno so sto neznam,ne se gleda. :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Мамички ве читам и веќе незнам што да мислам, секоја со различно искуство нормално неможе кај сите исто. Туку ај да си ја прашам јас мојава мака, колку се плашев од царски и секако дека ме стигна тоа па за 2 дена треба да одам да ме пораѓаат :) во паника секако целата сум :lol: хахха....
    Може ли да ми ја објасните постапката како иде, катетар кога ставаат додека ве успијат или пред тоа, коа се будите какво е чуството? Имаме ли цревце во грлото,кога го вадат? Првото станување читам премногу болело- ај нормално тоа сечено е :) како се правувавте со болката. Со што и од кога можам да почнам да си ја мачкам раната и мидерче кога можам да ставам?
    Се извинувам за долгиот пост и за стоте прашања :$ ама како ми се наближи денов некако сакам се повеќе да си се спремам психички и каде ако не тука да си прашам :)
    Поздравче до сите :inlove::*

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.