Зависи од докторите. Може да се породиш но сепак треба да се следи бременоста дали иманекој ризик или не за да не биде природно. Еве јас сум сега бремена и ја прашав дали ќе можам природно ми кажа ако се биде во ред до крај на бременост можам да се породам.
Да до докторите е, нз оти се плашат или полесно му е нив царски, или поќе пари земат за царски, како и да е мојава док ми рече царски ќе биди (Бт на државна) а скоро 5 год од прв царски е, јас си се спремам психички од сега за царски. Само се во ред нека е ќе помини.
Зошто треба да те следат сепак е сечено има можност од пукање на местото итн итн, а кај нас нели не се замараат доаѓаат само да зашијат и тоа е. Вака полесно закажи операција и раат.
Па и матичниот и докторката што ме пораѓаше рече има шанса, иако ј ова е изглдеда големо како брат му, па ќе оди над 4кг.. до сега е понапред скоро 10 дена во килажа...
6 и пол години после втор царски, над раната местото ми е сѐуште отрпнато, не верувам дека целосно ќе се врати осетот. Не е дека немам воопшто осет, ама не чувствувам допир како на другите делови од стомакот. И не верувам дека целосно ќе се врати.
Знам дека целосно нема да се врати. После првиот рез исто намалено ми беше чувството на допир околу резот. Сега некако ми е голема површина со намален осет тоа ме замисли.. голем дел од долниот дел од стомакот ми има намален осет…
Може и природно, ама се плашат оф компликации и вака што си е сигурно сигурно си е. Може да настане риптура на матката на местото каде што е сечена. Има и тука случаеви со природен после царски, само зависи до состојбата на пациентката и спремноста на докторот.
Devojki kako se spravuvate so grcevite vo stomakot posle carski.. abe uste se cuvstvuvam kako da ima nesto vnatre malku mrda stomakot pa potoa tvrdo vo nekoi delovi da ne go gledam bebeto na moment ke pomislev deka e uste vnatre
Нормално е, се враќа матката се собира, се местат органите кај што си биле. И јас исто си помислив и ги прашав ми објаснија вака. Нема место за грижи.
Мајки, на сите во отпусните листи ви пишува контрола кај ендокринолог и нефролог? Протокол некој е или? Ај за ендокринолог океј, ради тироидната, ама нефролог не знам зошто.