Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Денес се разбудив со мокри гаќи, како подмочана, станав се пресоблеков после пола саат пак чуство на мокро, пак цел круг воден, сменив сега трети ама цело време се осеќам мокро.Дали може настинка да се манифестира вака, и грло ме гребе, земав да читам по интернет па се изнервирав, породена сум со трет царски пред 8 месеци, циклус немам сеуште.

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    4.618
    Од каде @Lavica2602 ? за мојата рана веќе нема назад ама да си го имам за други лузни, јас сум склона на лузни и цела рана ми е со келоиди

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.842
    Допаѓања:
    23.662
    @Nala37 барем пукањето да не го мислам :D :D не дека нешто е мн страшно ама сепак, јас па си мислев го пукаат, арно што си прашав :) фала ви

На 0ли и Nala37 им се допаѓа ова.
  4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Не не. Прво што ми направија ме боцнаа во грб за анестезија. И после легнав и тоа е тоа, веќе ништо не осеќаш.

На Freckles. и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Дали кај некоја после царски рез (општа анестезија) се јавиле мачнини, онака ми се гади ама не повраќам. Се породив пред една недела

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Да целосна анестезија знае да даде такви нус појави јас сум оперирана лапароскопски на 20ти април (вадев жолчка) и неколку дена ми беше така имав гадење мачнини.. Само од себе помина,со лесно :)

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Od merifarm, najeftino e tamu.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Zenicki kazete mi iskustvo pri carski so celosna anestezija ili onaka Drugata Kako ja vikaa..prviot carski mi bese iten so celosna ne bese planirano...za so drugana anestezija kaj Sto si buden se nacitav mn negativity raboti za bolki vo kicmata postojani...moze iskustva fala

9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.795
    Јас не знам како не ви е страв да не ви го сменат бебе со целосна :rofl:
    Се шалам, јас баш сакав да ја видам кога ќе ја извадат освен нели ако нема индикација за целосна.
    Спинална е другата и што знам јас пред 7 мес се породив, немам проблем.
    Компликации можни се од двете.

На Луна Маша, Freckles., Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.842
    Допаѓања:
    23.662
    Спинална е другата, за царскиот бев со спинална, жолчка ваѓав со целосна, многу полесно ја подонесив спиналната, одма можев да пијам течности, немав гадење, а со целосна не смеев до вечерта вода да пијам умрев за вода и имав гадење многу.
    Болки во кичма имав ама тоа ми беше од бебе в раце што ми беше нон стоп, од доењето, тешко бебе имав од 5 месеци 10кг, од ко престанав да го кревам ме преболе :)

11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    11.794
    Пред 5 месеци сум породена со спинална, предобро поминав.
    Немам никаков проблем, одлично функционирам и многу лесно ја поднесов анестезијата.

12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Мене царскиот ми беше со спинална и многу добро поминав одма после 2 саати откако ќе почнеш да ги осеќаш нозете ти даваат течности вода,леден чај.. Додека со целосна не даваат јас сега пред 12 дена се оперирав со целосна вадев жолчка умрев за вода тек наредниот ден и тоа по малце ми рекоа во текот на денот максимум 1 чаша вода да испијам . Подобро ти е со спинална сепак што е најважно ќе си го видиш бебето ќе му го слушнеш првиот плач нема ништо поубаво од тоа верувај,со лесно :)

На Freckles., H.VAGA, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    958
    Mamicki znam deka ne e ovde temava no ne znam kaj da pisuvam… otkako se porodiv ( so carski) imam mnoguu problem so metabolizmot ( so denovi ne mozam da odam vo wc) a probav svee od jadenje i pienje.
    Baska toa celo vreme sum poduena na stomak ama mnoguu i imam celo vreme bolki kako pred ciklus. Veruvajte poluduvam veke. Posledno doktorot mi rece da se napijam nekoj probiotik sekoj den deka ke mi pomognit. Dali imala nekoja vakov problem i dali znaete nekoj pojak probiotik sto bi mi pomogal. Fala odnapred

14. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.543
    Јас пијам Dr. Waltz ама само пробиотик не верувам дека многу ќе помогне. Мораш да ја средиш исхраната, поише зелечук и овошје, свежи салати, течности, лимитирано сува храна, внесувај јогурт, ќефир, помали но почести оброци. Од суплементи помага магнезиум.

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Колку време има поминато од царскиот? Покрај регулирање на исхрнаата со доволно радтителни влакна и течности. Ако е подолго поминато од царскиот и имаш дозвола од лекар почни со физичка активност, пешачење трчање, вежби за мускулите на трупот нозе сите овие влијаат на мотилитетот на цревата и притисокот во абдоменот па придонесуваат за полесно празнење на цревата.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Обично го пукаат при засекот за царскиот кога го прават али некогаш можт и дане го пукнат како на фб што излгаат цели бебиња со обвивката :). Секако ништо не се осеќа од анестезијата затоа не се ни знае :)

На lackygirl, Japonka9 и 0ли им се допаѓа ова.
  17. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.633
    @Sinooka-1989 Мојот царски започна со спинална, но заврши со целосна. Освен што пропуштив да си го видам бебуш, првиот плач, слика, други последици буквално немав никакви. Ни со вртоглавици од анестезијата, ни со опоравување, многу брзо и лесно се опоравив. Имаш веќе едно искуство, не се секирај како и да биде само мисли позитивно.

На Sinooka-1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    40.052
    Не те будеа да го видиш? Ја мислев за сите истп е
    Мене ме разбудија и ме сликаа со бебето.

19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.633
    Не, не ни знаев дека вакво нешто е можно. Ако и второво е царски баш ме интересира како ќе поминам. А баш ми фуфка од анестезијата, зошто кај мене искочи да не фатила убаво, кога почнаа да сечат осетив се и вриснав на цел глас:D, и тоа е последно што се сеќавам, во секунда ме успаа.

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.842
    Допаѓања:
    23.662
    Мене не ме сликаа :) со спинална, го слушав и го видов, ми го покажаа и толку одма го однесоа, јас ко во магла се сеќавам на тој дел. Како во некој шок бев, уплашена, уште не сватив што ми се дешава :)

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.