Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. vasaig

vasaig Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    10
    Па штом е загноена тогаш е мрса сигурно. И ти ја имаше истата ?

2. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    404
    Ne pravev jas brisevi togas, se vrativ vo Cair kade sto se porodiv i mi ja cistea i mi dadoa sumamed piev se sredi, ama posle dva meseca od nea mi tecese nekoja tecnost zosto napravija malo dupce za da se drenira samata.

На vasaig му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mama998

Mama998 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    36
    За избледување на лузната што користевте и после колку месеци почнавте да користите масти или серуми за избледување на лузната?

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Не користам ништо, ни со првото ни сега, со првото некаде после 3г сама се истенчи, со ова многу бргу почна да се тенчи, после 2м, а тоа што се познава ќе си остане. Толку нож до коска ти е лузната да не се гледа? Не е дека е некоја лузна огромна, страшна, башка под бикини линија, што знам...

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Намерно пишувам посебен пост зошто ќе ми отиде така прашањето. Мака имам од спиналната огромна, многу ме боли кичма. На подолго одење, на стоење, на спиење подолго на иста страна, на промена на време, буквално ножеви во кичма. Едино 3 дена не ме болеше пред 2 недели кога лежев повеќе дека бев болна, ама не е решение да лежам. Сакам да почнам да вежбам, имам дозвола, ама како!? Многу ми е страв. Ќе почнам од понеделник нешто малку јога да размрдам тело, а за 2 недели и вежби за слабеење.

На Sinooka-1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    11.793
    Јас кога бев на ортопед за грбот ме прашаа дали ме боли кај боцнатото. Ако боли боцнатото мора да се прави магнет (кај мене не беше тоа случај).

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.795
    На еуцерин маслото.
    Го користев и пред пораѓај, против стрии и продолжив после некој 4 месец од пораѓај.
    Приметив дека и стриите ми избелуваат и лузната станува виолетова, претходно беше жар црвена.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Мислам дека со вежбањето ќе ти помине и болката. Ослабната е мускулатурата од бременоста. Претходно вежбаше, би требало брзо да зајакнеш кога ќе почнеш и болките и ќе ги снема.

На AngelOfArh и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Повеќе би рекла дека те боли од не активни мускули на грбот, сепак после пораѓај неудобна позиција на доење, спиење, држење на дете итн. Почни со грбни вежби да зајакнеш мускулатура мислам дека ќе си го средиш проблемот.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ништо не користев смееше само терезино масло во зегин го имаш ама колку има ефект не знам искрено јас не ставав. Сама избледе еве на 2 и пол години после царски само линија се познава а предходно беше дури и како набабрено од едната страна и црвено сега е мазно и не се гледа.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Ме буни што болката не е во грбот и кичмата, туку буквално од местото на убод како крст се шири, кон страните и кон вратот и опашката, понекогаш ќе притиснам и ми проаѓа ко некоја струичка до главата. Ќе се консултирам со ортопедот на синко, секако сакав да ја прашам и за вежбањето што ќе ме советува.

12. Tatjana123@

Tatjana123@ Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, скоро три недели породена со царски, на крајот од едната страна имам како ептен мало дупче со малку бледа жолтеникава течност. Матичната рече не е страшно, да одам во понеделник да го виде. Некој вакво искуство?

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.842
    Допаѓања:
    23.662
    Ако ти е мисла оди нека те видат, не губиш ништо.

14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Мами вие што имате поголеми батковци или дади кога почнавте да ги кревате во раце послем царски?
    Малиов е 16кл, па некако ми е страв да почнам да го кревам, а во бременос до крај го кревав и сега сваќа дека не смејам Али за во кола да го качам за заби да мораме...

@vasaig дали раната ти се преклопува?
    Значи кожа со кожа дали се допира и дали имаш забележано да потиш таму

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.842
    Допаѓања:
    23.662
    Јас на пр ко се оперирав од жолчка синко имаше 21кг, 3 год, не го крвав ич ми беше страв кила да не ми се направат, по некои 3, 4 месеци онака малку в кола да го поткачиш така кратки кревања, онака в раце мн ретко да сум го носела од тогаш, од спална до дневна само, па со тоа престана да ме боли и половината, што мислев цело време ме боли од спиналната :)

16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.247
    Допаѓања:
    11.322
    Се породив со царски пред околу 45-50 дена. Престанав да крварам пред околу две недели плусминус.
    Сабајле ми потече розева крв и нонстоп истото на бришење на тоалетот.
    Можно е да е менструација? Не е некако рано?
    Само ехо преглед може да потврди?

Инаку бев на гинеколог 30 дена после царски, матката не беше скроз вратена во нормала.

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.842
    Допаѓања:
    23.662
    Изгледа е менструација.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас кратко крварев 20 дена одприлика, после точно 90 дена од пораѓај ми дојде менструација. Кога ти кажаа пак на преглед да одиш?

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас не сум породена, но уште од сам почеток го научив да си се качува сам, со мала помош за една рака или придржувам држејќи го со двете раце. Има 3 години и 15 кг, секаде така му помагам, не сум го кревала. Морав така да се снаоѓам бидејќи забрането ми беше да кревам.
    И тој период после царскиот си го сфаќам како период кога нема да смеам да го кревам, па ќе се снаоѓам пак да му потпомагам.
    Збори му дека е голем и дека треба сам ова-она.
    Скаличка му ставам од оние за во ВЦ што се за пред умивалник и така на некои места се снаоѓам. Би ставила и во кола пред неговото седиште ако морам.
    Од овие со една скаличка или со две исто така има

На Bebence29 и kjofti4 им се допаѓа ова.
  20. Bravenewmama

Bravenewmama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    95
    Јас после месец дена почнав да го кревам, помалечок е и немав мн избор. Фала му на бога немав никаква мака.