Исто и јас толку, 20тина дена. Матичната ми рече следен контролен кога ќе ми дојде циклус. Не знам сега ова како да го рачунам. Вчера цел ден ништо, ова сабајле пак розево пропратено со ептен минимални менструални болки. @KuklickaSk вас две првиот циклус како ви проби? Вака ве бележеше првиот пат или крваревте најнормално ез олвејс?
Првиот така малку, од следен месец точен циклус редовен, нормален. Пред да бидам трудна не можев да функционирам без бруфен први два дена од циклус, послр пораѓај немав веќе болки во тек на менструација, без апчиња терав.
И јас имав минимални некои болки и не крварев премногу не бев ни за да не ставам. Али после тоа секој менес на 28 си добивав. Ако не почекај до нареден месец и ќе видиш. Само искрена дабидам после 6 месеци ми изостана еден циклус па се врати пак во нормала.
Можно е само 18 дена послем царски да крварев само? Има некој олку кратко што крварев? Првиот царски точно 42дена крварев, сега ми е чудно некако
Мајки што имавте дупче на рана после царски, после колку време ви се затвори? Од едната страна ми е убаво зараснато каде што беа конците, од другата имам мало дупче и има како бело внатре. Консултирани и матичниот гинеколог и докторката што ме оперираше, рекоа дека е во ред, само препорачаа неколку пати миење и ставање спреј оксикорт. Инаку породена пред три недели.
Мене изгледа ми дојде менструација, до пред некој ден имав сеуште од постпородилното крварење онака како розево-жолто бледо и помина, немав ништо неколку дена и синоќа почнаа благи менструални болки, за сабајле да имам обилно крв како менструација. Нема ни 5 недели од пораѓај…нормално е?
Мајки, дали некоја по царски имала главоболки? Кај мене веќе 3 ден се, и малку ме заплашува тоа... Ми кажаа дека е нормално но доколку некоја имала слично искуство нека сподели колку време ќе траат
Јас имав страшни главоболки, кога лежев добро беше ама ако седнам или застанам почнуваше страшно и врат ми се кочеше, се консултирав со анестезиолог ми рече да пробам со кофеин т.е. кафе да пијам ( обично не сум човек кој пие) ако не помине за некој ден имало некоја терапија. Ми помина после првото кафе (појако така).Се дешава поради истекување на цереброспинална течност од дупчето кај што си боцната ако си со спинална. Не е страшно ако не си пробала пробај со кафе или консултирај анестезиолог
Јас немав, одма после пораѓај дојде анестезиологот и ми рече цело шише кока кола да испијам до сабајле, големо од кило и пол, јас пијав Брачеда моја 3 недели имаше страшна главоболка.
Zdravo poredena sum pred godina I 2 meseci carski ama levata noga ne ja custvuvam kako drugata na pr da se stipnam na ednata go custvuvam dopiro a na drugata ne Dali nekoja go imala istio problem kako mene
Само ја појачуваат дозата на епидуралната додека не отрпнеш па после сечат. Јас царски со епидурална се породив
Истото е, за спинална треба да те боцнат малку подлабоко. Инаку и со епидурал пораѓаат царски. Не се секирај, за тоа ќе мисли анестезиологот.
Jas ke ti kazam za mene kako bese. Me bocnaa za epidural, ama bidejki ne se otvarav, a morase veke carski, dodadoa nesto, pojma nemam sto, i taka go napravija carskiot. Ne znam dali ti pomognav so odgovorot Edit: ili moze ja pojacaa dozata. Ama vazno ne me bockaa pak.