Првиот ми беше итен царски,почнав со епидурална и највероватно после ми приклучија спинална,ако мислиш за повторно боцкање нема.
Во различно место во 'рбетниот канал се аплицираат спиналната и епидуралната. Ако се оди од одма на царски се почнува со спинална, а ако веќе е започнато породување со епидурална по потреба може да се зголеми дозата и да се искористи како обезболување за царски.
Фала на одговорите. А ако ти немаат ставено епидурална, а мора итен царски, тогаш како го прават царскиот, ти ставаат спинална или со општа те прават?
Се зависи колку е итно ако има простор ставаат спинална зависи од анестезиологот каде е слободен е ситуацијата на пациентка итн.
Фала на одговорите. А ако ти немаат ставено епидурална, а мора итен царски, тогаш како го прават царскиот, ти ставаат спинална или со општа те прават?
Јас бев со итен, мене само ми ја појачаа дозата на епидурална, ама мојот стана итен откако решија дека со царски ќе ме прават, ми ка појачаа дозата па додека делуваше јас качив температура и добив сепса па итно ме оперираа, општа немав, може немаше време не знам. Ама ќе проценат од ситуацијата. А ако ти немаат ставено се оди со спинална оти делува одма, епидуралната се чека.
Zdravo poredena sum pred godina I 2 meseci carski ama levata noga ne ja custvuvam kako drugata na pr da se stipnam na ednata go custvuvam dopiro a na drugata ne Dali nekoja go imala istio problem kako mene
Девојки после колку време од царски може да се оди на масажи премногу ми е вкочанет вратот мора да одам некаде
Девојки, по царскиот, еве веќе недела дена после секое спиење макар и најмала дремка од 1 час се будам премногу испотена, посевно во главата... од што може да е последица? Никогаш до сега не сум имала проблем со потење...
Од доење многу се поти, тоа трае до месеци, дур се средат хормони, покрај потење и појаки миризби се јавуваат
Лелеее појаки миризби е нежен збор. Како твор се осеќав жива срамота Па после и периодот кога паѓа коса... страшно
За една недела ке има два месеца поминато од царскиот,почна нешто темно кафеаво ама претемно ко црно да ми тече,а пред недела две добив прв пат,заврши се тоа,сега ова почна да тече. На 40 дена коа напраивме бев на контрола на ехо се супер беше.. Ке идам деновиве на контрола ама сакам да чујам дали се случило на некоја друга нешто слично?
После царски имам ослабено 14-15 кг, помалку имам од трудна ко останав, ама меше ми има останато во долниот дел од стомакот над раната. Како топче. Кажете чаре, дали мидери има памучни пријатни за на работа или некои вежби баш за тој дел? На фармерки не се познава ама на потенки пантолони грдо изгледа.
Istata sum jas. Si se vrativ odma vo normala ama nad ranata imam ispusteno stomace kako balon. Ne etolku kako topka ama se poznava. Nosam mider ama neredovno I nemozam da ti kazam dali bi imalo efekt . Inace nosam.mider nbb od Sara fashion go zedov, stega mnogu ama macno mi e za slekuvanje na sekoe vo toalet koga odam. Sakaav da uplatam po salonive negde tamu care da najdam.
Втор царски ми е,мислам треба време телото да се врати во нормала,со првиот царски сигурно помина година време додека се повлече тој дел,сега после вториот се врати тежината за 10тина дена, исто имам долу над раната подуен стомак (горе ми се повлече).