Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Малце е незгодно местото но штом имаш меше слободно оптегни го тој дел нагоре и помини си ја раната. Јас првиот пат дека беше црвена и подуена линијата дури и некако се имав сецнато на 2 места и никому ништо :)

На Neutesna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nikyshka66666

nikyshka66666 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    Девојчиња , дали стомакот после царски останува малце виснат или се средува со тек на време ?

3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Зависи кај секого различно, и тежината влијае

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Кај мене никогаш не беше виснат, на почетокот првата година беше кожата по растресена да кажам ама после тоа наеднаш многу ослабев и се се оптегна на мене :)

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.594
    Допаѓања:
    40.031
    Зависи.
    Кај мене се повлече, а кај золва ми остана. Она нема вишок кг, едноставно така остана.

6. PrettyWoman2

PrettyWoman2 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    98
    Извинете ако прашањето не е за овде, но поврзано е со оваа тема мислам плус и темата е активна такада овде ќе објавам, ако грешам се извинувам. Утре треба да одам на царски, докторката ми кажа да ставам вечерва чеп за прочистување. Меѓутоа од вчера ми се појави пак анална фисура која често ми се појавува. Ја немав скор цела бременост сега како за беља ете пак. И сега читам на упатството на лепчињата дека не е препорачливо при таков случај да се става. Совет што да правам?

7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.795
    Мораш да одиш на преглед, не е тоа така баш безазлено како што изгледа, се породив и толку.
    Најди малку време, мораш за себе, треба да се види матката дали се вратила во првобитна состојба, резот на матката исто се гледа, туби и јајници…
    Плус поминало доста време…

8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.659
    Допаѓања:
    8.718
    Оди кај некого на депилација.
    Јас почнав со депилација веднаш после 40 дена и на самото место ,нема никаков проблем.
    А за гинеколог ,мораш да одиш.
    Си морала веднаш на 6 недели после царски.

9. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Zdravo zenski imam edno prasanje Denes na kontrola maticnata me Prada kade planiram za carski najverojatno posto sega e karlicno svrteno ,no imam I pretoa carski..e sega momentot ensto koga I kazav deka sakam cair kaj Dr Zoran ona mi spomna I nekoja doktorka od drzavna I na kraj mi vika Ali znaes I za kaj dvajcata treba da platis.ili vrski da fatis e ova sega Ne mi e Jasno...Dali nekoj se poragal tamu vo Cair brzo vreme kaj doktorov Kako Ide rabotava

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Се зависи од тоа докторот дали ќе сака или не да те пораѓа може да ти каже дека не е тука и дате откачи пример. Затоа и ти рекла треба даси платиш. Али сепак изборот е на докторите :)

На Sinooka-1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.659
    Допаѓања:
    8.718
    Јас се породив кај него царски. Одев на преглед и му кажав дека сакам кај него.
    Не е точно дека пари бара.
    Ова кажувам за мене за Чаир.
    За Гак незнам.
    Со лесно.

На sencuk и Sinooka-1989 им се допаѓа ова.
  12. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Ti se padna na ctg koga si bila ili se dogovori so nego

13. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.659
    Допаѓања:
    8.718
    Разбрав кој ден е во амбуланта.

14. nikyshka66666

nikyshka66666 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    Дали раната кога дојдовте ја мачкавте со нешто ? Мене ми рекоа само со млака вода па ми е чудно …

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    4.832
    Спреј ставав додека го потрошам овој како се викаше виоплекс мислам

16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Масло од кантарион мене ми ја омекна побрзо и залечи. Сега здравје и со втор царски исто ни користела. Мене ми рекоа само да не ја тријам со сапун. А вода ако тече со сапуница од горе надоле не е ништо страшно. Само убаво да се суши

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Само со терезино масло беше препорака да се мачка али јас не мачкав со ништо.

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.622
    Допаѓања:
    43.236
    Мене раната баш убаво ми заздраве и отрпнатоста беше помината, ама веќе со денови пак осеќам болка, на допир, околу раната, кожата на абдоменот и пак е тврдо. Имам и внатрешно болки како за добивање, веќе еднаш добив и сега доцни, мада почнав и да дојам па може нема да добијам, дали е од тоа или некој проблем да не има…2ипил месеци од пораѓај, нормално е?

Исто пробавме еднаш да имаме односи, добив зелено светло од доктор ама мене многу ме болеше луѓе, се откажавме одма, болка како прв пат да имам секс, нормално е?

19. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    675
    Нормално е, ја добив кога напраи 5 месеци, пред тоа болки некои чудни, или кога ќе ме удри со нозете додека го пресоблекувам..
    За второто и те како нормално:D Првиот пат кога пробавме катастрофа, сува барут затворена мислиш првпат ми е..
    Нормално е естрогрнот на нула е , башка доењето го одржува тој хормон низок да е а пролактинот висок..
    Се ќе си дојде на свое, треба време

На Snowflake92 и 1209 им се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.840
    Допаѓања:
    23.657
    Боли баш како прв пат и не само првиот пат мене ме болеше првите 3,4 пати да речам :D и првата и оваа бременост сме без односи па ќе биди јако и овај пат :D здравје таму октомври ќе ме фати 8)
    Ништо не мачкав на раната, од болница ми рекоја да ја мијам со сапун и да ја бришам убаво со крпа, сега за 2риот царски планирам ич да не ја воденам, совет со доктор спец хирург по гинекологија, кој работи во Сплит Хрватска.

На 1209 и Snowflake92 им се допаѓа ова.