Малце е незгодно местото но штом имаш меше слободно оптегни го тој дел нагоре и помини си ја раната. Јас првиот пат дека беше црвена и подуена линијата дури и некако се имав сецнато на 2 места и никому ништо
Кај мене никогаш не беше виснат, на почетокот првата година беше кожата по растресена да кажам ама после тоа наеднаш многу ослабев и се се оптегна на мене
Извинете ако прашањето не е за овде, но поврзано е со оваа тема мислам плус и темата е активна такада овде ќе објавам, ако грешам се извинувам. Утре треба да одам на царски, докторката ми кажа да ставам вечерва чеп за прочистување. Меѓутоа од вчера ми се појави пак анална фисура која често ми се појавува. Ја немав скор цела бременост сега како за беља ете пак. И сега читам на упатството на лепчињата дека не е препорачливо при таков случај да се става. Совет што да правам?
Мораш да одиш на преглед, не е тоа така баш безазлено како што изгледа, се породив и толку. Најди малку време, мораш за себе, треба да се види матката дали се вратила во првобитна состојба, резот на матката исто се гледа, туби и јајници… Плус поминало доста време…
Оди кај некого на депилација. Јас почнав со депилација веднаш после 40 дена и на самото место ,нема никаков проблем. А за гинеколог ,мораш да одиш. Си морала веднаш на 6 недели после царски.
Zdravo zenski imam edno prasanje Denes na kontrola maticnata me Prada kade planiram za carski najverojatno posto sega e karlicno svrteno ,no imam I pretoa carski..e sega momentot ensto koga I kazav deka sakam cair kaj Dr Zoran ona mi spomna I nekoja doktorka od drzavna I na kraj mi vika Ali znaes I za kaj dvajcata treba da platis.ili vrski da fatis e ova sega Ne mi e Jasno...Dali nekoj se poragal tamu vo Cair brzo vreme kaj doktorov Kako Ide rabotava
Се зависи од тоа докторот дали ќе сака или не да те пораѓа може да ти каже дека не е тука и дате откачи пример. Затоа и ти рекла треба даси платиш. Али сепак изборот е на докторите
Јас се породив кај него царски. Одев на преглед и му кажав дека сакам кај него. Не е точно дека пари бара. Ова кажувам за мене за Чаир. За Гак незнам. Со лесно.
Масло од кантарион мене ми ја омекна побрзо и залечи. Сега здравје и со втор царски исто ни користела. Мене ми рекоа само да не ја тријам со сапун. А вода ако тече со сапуница од горе надоле не е ништо страшно. Само убаво да се суши
Мене раната баш убаво ми заздраве и отрпнатоста беше помината, ама веќе со денови пак осеќам болка, на допир, околу раната, кожата на абдоменот и пак е тврдо. Имам и внатрешно болки како за добивање, веќе еднаш добив и сега доцни, мада почнав и да дојам па може нема да добијам, дали е од тоа или некој проблем да не има…2ипил месеци од пораѓај, нормално е? Исто пробавме еднаш да имаме односи, добив зелено светло од доктор ама мене многу ме болеше луѓе, се откажавме одма, болка како прв пат да имам секс, нормално е?
Нормално е, ја добив кога напраи 5 месеци, пред тоа болки некои чудни, или кога ќе ме удри со нозете додека го пресоблекувам.. За второто и те како нормално Првиот пат кога пробавме катастрофа, сува барут затворена мислиш првпат ми е.. Нормално е естрогрнот на нула е , башка доењето го одржува тој хормон низок да е а пролактинот висок.. Се ќе си дојде на свое, треба време
Боли баш како прв пат и не само првиот пат мене ме болеше првите 3,4 пати да речам и првата и оваа бременост сме без односи па ќе биди јако и овај пат здравје таму октомври ќе ме фати Ништо не мачкав на раната, од болница ми рекоја да ја мијам со сапун и да ја бришам убаво со крпа, сега за 2риот царски планирам ич да не ја воденам, совет со доктор спец хирург по гинекологија, кој работи во Сплит Хрватска.