Pa ne moze zaradi sto imam krvarenje po malku nema vrska dali si so carski ili prirodno krvaris normalno deka prirodno poveke krvaris Ali i so carski krvaris za toa prasuvam sto ponatamu
Pa Zatoaaa mislev 6 nedeli ne mozes deka se ima krvarenje! A na kontrola mi rekoja posle 6 nedeli da pojdam sakav da prasam Samo sto mislenje imate vie …
Таман ќе си одиш на контрола и ќе ти каже и доктор, потоа ти како се осеќаш спремна, јас после 2 месеци мислам дека имав однос и болеше, првите неколку пати ме болеше.
.....втора невиност Од хормоните е, треба време. Јас по првиот царски си прашав и на лекар ми рече дека е затоа што дојам.
После колку време од царски рез е безбедно за следна бременост? Стварно за другарка прашувам. Веројатно е индивидуално, ама некој просек?
Па колку што знам гинеколозите советуваат после 2год , ама има многу случаеви и по 3м што останале бремени и се било во ред .. тоа неможе никој да знае што ќе се деси
Мене гинекологот што ме породи, на прегледот после 40 дена ми рече дека после 9м од пораѓај слободно може да се обидуваме за второ.
Кај секој различно, мене после 40 дена ми кажа се е супер убаво зараснато кога сакаш можеш за 2ро да се обидуваш. Се зависи од човек до човек, а друга работа и докторот што ќе ја води не сите доктори се спретни за да водат таква бременост.
Една година треба да помине барем. Е,сега, океј ,остануваат трудни и порано ама реално ризикот е голем. Кој како сака,ама препораките се да се почека една година барем.
Извини за прашањевобидејки наскоро ќе треба да одам На контролен преглед по 40дена но кај матичен или сепак кај тој што не пораѓал се иде?
Нормално се оди кај натичен гинеколог, така пишуваше и во отпусното писмо, но јас се договорив со докторката што ме породи да ме прегледа
Zdravo Jas se porodiv sabajlevo so carski projdov super bolkj imam ama se izdrzuaa mi pustaa za bolki mi rekoja moze po malu da mrdnam vo krevetot za da se mestam kako mie poudobno pa i toa pravam imam bolka pri mrdanje ama ne e nesto strasno mi rekoja utre ke me stanat pa ke vidime kako ke bide
Zdravo na site 23 dena od carski rez..pominaa bolkite se dvizam funkcioniram po doma,gledam da ne digam nesto potesko.od bebceto..Krvarenjeto zapre pred ednw nedela ima samo kako iscedok mesano kafeno crveno i na brisenje kako svetlo rozevo...Eega ovie nekolku denovi osekam.bolka ne od samata rana tuku nad ranata bidejki imam visnato mese i mi.doagq vrz rananta so i bockanje cat pat.kako sto.mozam jws da vidam a i soprugot veli deka e dobra ranata se povlecuva zarasnuva.Tie prvi 2 nedeli ja cistev ranata so betadine i potoa prskav spre,go istrosiv i ne zemav nov.Vie posle kolku vreme doma ja mackavte ranata so nesto