Женски породена сум 1 месец веќе со царски рез,престана крварењето има некогаш некоја капка но ме мачи има некој исцедок кафено светло што тече веќе една недела и повеќе и има лош мирис.Со другите две пораѓања бев природно и не се сеќавам толку да е течело и да има мирис.Нема чешање ни пецкање ништо..Дали акп не престане тој исцедок пример за молитвата на 40 дена што се зема во црква ќе морам да одолжам ?
Гледам дека го имам исцедокот,помешано со малку крв некогаш само исцедок незнам ни јас што е...Зборот ми беше дека за да се оди на црква и да се земе молитва треба да си чист и да немаш крварење а ова некако не прекинува и прашање ми е дали е нормално ова после престанокот на крварење?
За молитва немора да си чист а за крштевка ако сеуште крвариш пожелно е да не учествувавш на самата крштевка
Глупости. Јас уште крварев па си зедов молитва. Значи ако е закажана крштевката а мајката крвари ќе рече: Одете крстете го детето јас ќе ве почекам пред црква... Дај бе опрајте се со муабетиве.
Така е кажано од самиот поп кај нас декаа е во ред молитва да се прави иако сеуште не си чиста меѓутоа ако сакате во ист ден и крштевка не е во ред мајката да е на самата крштевка ♀️ така ми беше кажано мене бидејќи сакам во ист ден да правам и молитва и крштевка
Јас на првиот син не бев на крштевка дека сум немала 40 дена а немав ништо и реков ми престана сакам да одам прв син ми е не небивало, чекав дома и толку нервозна што за вториот син прва бев во црква, и сега здравје и за третиот ќе си присуствувам тие се мои деца бре...
Mozebi,sto da kazam sega e znaci razlicno mozebi vo mojot kraj e vaka jas i pred 10 god i pred 8 istoto go znam i go praktikuvav eve sega i vo 3ta bremenost mi kaza pop taka...A prasanjero mi bese poveke za zenite so carski bidejki nemam nogu iskustvo prvite dve bea prirodni raganja,dali iscedokot e normalen????
Па мислам дека е. И кај мене траеше ,го имав,па го немав итн. Ама секако ти појди си на доктор па ке видиш.
Како бе за крштевка на своето дете не си била? Зарем веруваш во оние бабини деветини дека пред 40 дена не се мрда од дома? Извини, но за млада личност ми е чудно да е со такви размислувања.
Морав тогаш да слушам дека млада неискусна ама сега веќе не слушам никој јас еднаш грешам сепак во право си
И 40дена голема молитва и крштевка му правев исти ден. Ниту ме праша поп за крварење ниту ми кажа нешто си закажа и тоа е тоа. Бесмислено е тоа со крварењето . И тоа крштевка само ја мм и кумот дека корона беше никој не викнав и најубаво ми беше.
Чисто како информација нека ви стои ваков мидер за после пораѓај имам носено случкајно сега ми искочи во Памук Пале ги има.
Жени дали има некоја со случај се да било во ред во цела бременост и на крај да бебето не може да ги поднесе контракциите и да мора царски?
Женски здраво, да ве прашам тие што примавте клексан во текот на цела бременост, колку време пред царски рез ви го исклучија? Ви Благодарам
3 дена пред царски, така ми рече гинекологот што ме пораѓаше. Трансфузиологот ми рече дека се доволни 24ч пред породување да се прекине.