Јас повеќе би се загрижила за исцедокот и тоа што има мирис искрено отколку со глупости и кој како во кој крај кажал дали да се иде или не во црква. Може имаш некоја инфекција/ бактерија и сл, консултирај гинеколог или појди на преглед.
Исто Оли, исто, битно му кажав дека не смее да има друга жена Не сакав многу јавно да кажувам што како, стално се жалат дека ги плашиме пред пораѓај ама јас имав многу црни мисли.
Не сум имала лично искуство но е можно, можно е бебето да станало тахикардично од контракциите и да се заврши со царски.
Јас па му реков да си најде некоја Па тој па зеде да ме убедува дека нема шанси и ме изнервира, уште крив беше што така бремена ме изнервирал.
Јас така ко се правев опп за жолчката бев, неколку дена пред операција скроз шизнав, ми беше страв дека целосна анестезија, мислев нема да се разбудам до царскиот уште 10 дена има, почна пак стравот, анксиозност на најјако
Neznam dali mi gi procita prethodnite prasanja,ama i vo ova objasnuvam deka prvicno prasanje mi e za iscedkot deka go imam odkoga mi prestana krvarenjeto odkolku prethodno nekogas da sum imala...Da mozebi e infekcija i da ke posetam.ginekolog normalno...Imam 3 raganja do sega od koe poslednoto e carski hiten i se e novo za mene.Vo vrska so muabetot za so velis gluposti za okolu molitvata sto prasav,da vo mojot grad e taka DURI I NAPOMENUVAT DA BIDES CISTA SO TOJ IZRAZ.Vo red e nekoj i da prasa takali makar i da e glupost...
Ама не мора да и враќаш со Caps Lock, сфативме дека така ти напоменале... Членката само ти даде лично мислење.
Ма душо јас воопшто не те окривувам тебе, туку средината околу тебе. Извини ако те навредив, имав намера да ти кажам сериозно да си ја сватиш состојбата со исцедокот и миризбата.
Нема врска дали си со царски или природно, исцедок што има мирис може да не е нешто нормално и треба побрзо да си посетиш гинеколог за да ти каже дали имаш инфекција.
Da tocno e zakazan mi e pregled uste utre pa ke vidime,nemam znaci na peckanje cesanje samo kako iscedok na gaki i miris ima nekogas
хахахха Исто за жената, му реков остави тие глупости сакам да си среќен накди си нова, нема нова хахаха.... Мн лоши мисли имав за прв гајле немав а сега хаос во глава, страв паника, незнам ваљда повеќето сме така дали ради разделбата со дете...
За прв пат не знаеш што како, дали природно дали царски, се плашиш ама не знаеш од што за второ се плашиме повеќето оти знаеме како е Да ве прашам, ми рече докторката дома да се прочистам со мини клизма, 2 да сум ставела, таму треба да сум во 7ч сабајле во 7:30 да почни опп, прашањето ми е, вечерта да си ставам клизма или сабајлето или исто е?
Не треба да јадеш од претходниот ден поручекта. Клизмата најдобро утрото пред да идеш . Само рачунај земи у оредвид период да оставиш да може да делува да се испразниш па после да идеш
Porodena sum so carski pred 20 dena bev ednas na kontorola ranata super mi rekoja suva e a i ne se poznava mnogu skoro ic malu imam samo na kraj konci 2 3 ama ne mi rekoja za vagjanje pa mislam se tie sami so pagjaat taka?
Сабајлето стави ја. И мене на клиника сабајлето ме прочистија. Инаку, претходниот ден смеев да јадам до 20ч, а течности смеев до полноќ. Сабајлето прва ме оперираа