Ако доиш може и да не добиваш, а и додека се средат целосно хормоните матичната ми рече треба да мине една година. Не е страшно.
Jas da prodolziv uste desetina dena, sega sum so trudnickite gakicki i obicni vloski (sto si gi koristam za vreme na period- violeta)
Здраво, можеби моето е чудно прашање но сепак се надевам на разбирање... Што значи зарасната рана после царски? Како треба да изгледа? Кога престанавте со спрејот, кога знаевте дека е доволно?
Мамички да ме охрабри некоја од вас ке си пукнам од паника за утре ми закажаа втор царски, од вчера како ми кажаа ја си плачам, триста филмови... Првиот пат 12 саати природно со 9 прсти ме мсчеа и нс крај царски, ама тогаш не бев свесна за ништо многу болки имав, не знаев како е ама сега стравот огромен паника ме фаќа, премногу сум анксиозна. Што ако ме фати паника, како ке биде нс интензивна(со првото директно во соба бев сега не знам таму дали даваат вода) ако немам вода или мастика со мене ме фаќа страшна паника плус помислата дека 5 дена ке сум и нема да ја видам малата, многу е приврзана ке ме бара навечер, ај преку ден сите ке се со неа ама за навечер срце ми се кине... Дали некој се породил со вакви паники да ме охрабри малку Дури ми идат мисли што ми требаше оваа бременост, како што ке биде... Си правам грижа на совест
Нема потреба од паника. Не мисли на тоа. Мисли на бебушот. И јас вев на втор царски, пред 12 дена, еве ме дома летам. Само издржи 24 часа, после ти го носат бебуш, ќе си биде со тебе. Со лесно и не се преоптеретувај.
И мене ми закажаа утре царски,истите мисли и истиот страв.И јас на крај викам што ми требаше ова.Мисли позитивно,се ќе биде во ред.
Не си прај паника, чим одеш дирекно на царски, се ќе биде завршено многу брзо и верувај нема да си истоштена после тоа оти немаш трпено болки. На вториот или третиот ден ќе те пуштат. И јас со првото 11 саата болки , паѓаае у несвест и накрај царски и после не бев способна да станам, ама со второто за 40 мин се беше готово, после 5 6 саата станав, немав болки, се беше супер. Најбитно е шо нема да чуствуваш болки па ќе си бидеш одморена, вода би требало да ти дадат после царскиот, мене одма јадење ми донесоа.
Еве јас, иста паничарка, последната недела не спиев воопшто од страв дека закажан втор царски, ослабев, неможев да јадам, ми се гадеше се додека не влегов во сала, потоа се опуштив и супер се помина. Првото ми беше прво природно па со провокација па се отворив па не слезе бебе во родилен канал и дури вечерта во 22ч царски ме направија, преморена бев од болки цел ден, сега бар тие болки ги немаше. Со лесно и со уба мисла, се ќе биде во ред.
Zdravo poredena sum.so carski pred 1 I pol.ama od anestezijata ne ja custvuvam levata noga isto kako drugata na pr da se stipnam na ednata go custvuvam dopiro a na drugata ne
So deka e seledat ko me stanuvaja nemozev da stanam.i od vaj stnav ko mi go izvadija katetaro cistackata vika uplasena si za to a jas ic nemozev da odam ajde se sobraja doktori ama so deka jas pak.si ostsnav so posledica od neznaejne nivno
Se prasav I na magnenta se snimav zabe e I na nevtolog so igli so gi klava vo nogata jas ni igli osetiv vika malce kete boli jas nisto custvuvam