Мајка ќе мине душо. Не се секирај, напротив одмарај колку можеш. Со две ќе ти биде потешко дома верувај. Инаку кај се породи? Зашто си толку дена? Потажно е дома кога ќе дојдеш, кога ќе го види новиот член, кога сакала или не на бебето ќе обрнуваш повеќе внимание пошо ќе плаче, цица, кака и сл. Е мене тоа ме уби ужасно. Дали знаеш колку пати во овие три години колку што има второто големиот ми рекол ти не ме сакаш, го сакаш само брат ми... А тоа е се зашто сакаш или не тоа бебе зависи од тебе и нормално мора да го држиш, нишкаш, пазиш и сл. Ама и овие се мали и не сфаќаат. И ден денес многу го гушкам големиот (не знаеш кои напори се потребни да пробаш да избалансираш поготово помош ако немаш) за да не се осети едното запоставено. Жално е тоа. А овие неколку дена ќе летнат мајче, не се нервирај... Хормони у вис моментално, се ти е у вис... Те гушкам силно кукло.
Никако, потечена бев од плачење цело време. Не му ѕвонев, скришно зборев со најблиските, само еднаш се видовме на камера кога ме барал и имаше милион прашања кај сум и што правам. Многу споро ми поминуваше времето ама помина. Гледај некоја серија, држи си го бебето, барај занимации и ќе помине
Куманово сум срц тука денот на операцијата не го рачунст и плус 5 дена ужасно е ептенн ке молам утре нс визита да потпишам за да си одам далеку ми е недела денот век ми се чини, имам една цимерка албанка е не разбира ништо македонски и дремам само се нервирам... Знам дека ке биде потешко ама барем ке ја видам она само тоа збори зс братчето како ке го бањала, млеко ке му давала... Ке видиме кога ке се сретнат, тоа сега не го мислам само да искочам ден да видам надвор, на мој кревет да си легнам... Не сакам што сум затворена ми ствара немир
И она прашува ама не често зошто сите сега јс шетат и по кеф и идат и не мисли толку, а јас пукам у себе... Бебе е злато мирно разбуде се пие млеко и пак си спика пу пу а со никој ни нс телефон не ми се збори одма се натажувам
Знам дека е тешко ама радувај се дека бебчо е послушно и мирно, а дада супер без мама Мене маката ми беше дали ќе плаче по мене ама релативно добро поминавме и тоа ме смируваше. Ајде уште малку останало
Побарај да си одиш порано. Душо убава. Не ми се нервирај те молам. Бацнуј бебуле, маже ли е овој пат?
Ama i toj den od operacijata e vo. Tie 5 dena taka? Deka tuka toj den ne se racuna i plus 5 dena znaci 6 iskacaat a 5 po nivno
Дааа маженце е Павел, и е цел ист е нс дада му не можам да се навикнам плус у иста соба сум и на ист кревет
А лек за главоболка и вртоглавица денеска ми почнаа два кетонала испив и ништопијам и многу течности... Многу ми се врти 4 ден
Posle koj den od carskiot ti pocnaa glavobolkite I vrtoglavucite? Da znam sto moze da ocekuvam narednite denovi.
So sto ja tretiravte ranata od carskiot rez?Dali samo ja mievte Ili plus uste nesto? Mene ranata mi e dobra barem taka velat, no na ednata strana od rezot custvuvam bolka poveke, Dali e normalno? Epten sum zagrizena odma si napraviv trista filma deka e inficirana....