Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.831
    Допаѓања:
    11.766
    Вида и сапун, одма ми заздрави. Ми рекоа само шампон да не ми паѓа врз раната.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    132
    Дали ја масирате раната и околниот дел со нешто? Јас сум4 недели ПП, раната е супер зарасната но имам уште еден дел што не осеќам. Исто така, плачам за депилација, па кога се осетивте слободно со восок да се депилирате?

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.831
    Допаѓања:
    11.766
    Нормално е, осетот тешко ќе се врати. Можеби и никогаш нема да е ко претходно, сепак нервите тука се исечени.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    3 години после пораѓај и бремена сум сега долниот дел под папокот не го осеќам. За депилација после 40 дена на преглед ќе си прашаш дали смееш или не.

5. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Јас терам 33 недела, и мака ми е од совети од типот Чаир ти е најдобрo, во приватна се џабе потрошени пари, мое мислење е дека се што е во служба на тоа да јас имам убави спомени од моментот а не трауми и бебето да е донесено на светов како што треба не може да е џабе, иако планирам со царски немам споделено со околината, сите коментираат и советуваат мислејќи дека немам проблем и по дифолт морам природно, значи некогаш ми се крева косава, па и раната така вака онака читам тука, а имам неколку пријателки породени царски приватно и државно изгледот и на раната и како поминале на пороѓај им се сосем различни:)

На Луна Маша, Miss666, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Породи се таму каде ти ќе се осеќаш удобно.
    Породи се онака како сакаш.
    И двата типа на пораѓање имаат предности и маани, разни искуства, разнинлуѓе. По искуства да не се водиш, сите сме различни, води се по она што тр право тебе да се осеќаш мирно и посигурно.

7. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Не слушај многу совети од околината зашто секој организам си е различен и тоа што делува кај едни кај други не. Породи се ти кај што се чуствуваш најсигурно и не слушај што зборат други. Јас пред 3 години се породив во Систина и секогаш имаше различни коментари едни баш супер што ќе идеш таму вреди, други зашто толку ќе давате кога може и државно...... Еве сега сум и јас 33 недела ама уште не сум одлучена за породување.

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  8. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Не јас секако пак си терам по свое, и се слушам себе, туку многу сите паметни се, поготово жениве, ниту една не е реална, као да им е криво ти ако подобро поминеш од нив :rofl: божја работа , сите да сме живи и здрави со бебушките, па секоја си одлучува за себе, зборот ми беше некогаш менталното здравје на мајката е поважно од фрлените пари, моментите од чинот како ке и влијаат дали ке се траума или убав спомен а сите знаеме како стојат работите кај нас.(fingers)

На LadyC, Freckles., 1001Ana1001 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    132
    Јас се породив во систина со царски и имав прекрасно искуство. Персоналот беше феноменален, никакви трауми. Секако толеранција на болка и психичката сила многу менуваат. Мене потешко ми беше присебна да останам кога влегов во сала, 15 души растрчани насекаде и ти само своето срце го слушаш како побрзо чука на апаратите. Но односот, безбедноста и топлината што ја осетив мене ми беше многу важна. Баш она лежиш немоќна, жениве те мијат те чистат и се полни со сочувство. Раната не знам како изгледа на други жени, мојата е сѐ уште темна но мазна, не знам кој е критериумот за “добра рана”. Бо секој случај, после ~ 10 дена јас бев фул на нозе со солидна сила. Сега веќе се осеќам како да не сум се породила, освен што сум мека и немам баш сила во јадро

На LadyC, steela.honey и Freckles. им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.831
    Допаѓања:
    11.766
    Веројатно е индивидуално тоа, мене раната ми е светла и едвај се познава, породена сум пред 10 и пол месеци.
    Јас сум породена царски на ГАК и имам преубаво искуство.

На LadyC и 1001Ana1001 им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Добра рана значи да биде мазна,без израстоци,без набабрено кога ќе зарасне и нормално да не гнои.

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Со двете се породив во Систина, ама искуства имаш и добри и не толку добри (лоши) и во Систина. Е сега веројатно се многу помалку лоши искуства во Систина, но секој пораѓај си носи одреден ризик.
    Јас инаку поминав одлично со двете деца. Другарка моја пројде катастрофа со второто во Систина..

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мајки царици :) мојава не сака да чуе за природно да ме пораѓа пак ќе сум си царски. Е сега прашањето ми е како поминавте со втор царски, колку пати одевте на цтг и кога ви го закажаа? Иии што се калцификати на постелка? Цуцава моја едвај со клексан одговара на неделата ептен ме измачи оваа бременост.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Втор царски прелесно. Веќе знаеш што те чека, не ме болеше како првиот пат, станав мн брзо од кревет, движев лесно и сл. За тоа ич гајле да немаш. :)

На CareTee, Only1 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  15. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Вториот царски многу полесно во поглед на рана, прво станување, болки скоро и ич да немав. Ама затоа мене ме уништија инекциите, ама тоа мислам повеќе психички сама си го направив.:whew:

Со лесно и позитивни мисли, ќе помине додека да трепнеш.

На LadyC и Brpbrp им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Кои инекции? За матката?

17. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Да, ерготилот, многу боцкања некако ми се видоа, сум заборавила од првиот пат.:D Ама па од прв ден дома бев како нова, се сама за ништо не ми требаше помош.

На lackygirl и LadyC им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Јас вториот пат не ги сетив, ама првиот царски не сум можела да спијам од нив.
    Преболни се, сега ми се плаче кога ми текнува. :tmi:

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Јас уште кога ќе влезеше сестрата ми идеше да избегам од собата, а па кога ќе ме боцнеа офоф колку си офкав, пцуев абе хаос. Ништо друго не ми е останато во лошо сеќавање освен боцкањата.:x Да не се тие можеби и би се нафатила за 3 дете некогаш, ама сега за сега јок нема шанси:D. Ќе чекам да подзаборавам некои 5 6 10 години.:rofl: А до тогаш мислам дека веќе нема да сакам назад на бебе фаза.:D

На LadyC и H.VAGA им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    А бисеви земаат во 36та за царски или само за природно?