Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Мене ми кажаа само за стрептока да ми земат брис во 33та.

2. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    23
    Мајки дали е нормално да не си го осеќам местото на некои делови од стомакот, поточно над раната делот? Не го чувствувам на допир, ниту пак кога пробувам да се штипнам не го осеќам.. Инаку породена сум пред 3 месеци.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас сум трудна со второ и не го осеќам цел дел над ранатА и после 3 години. Нормално е :)

4. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Мене ми зема матичнава во 35 недела иако се знаеше дека ќе сум царски.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.868
    И после седум години од втор царски, јас уште не го осеќам целосно делот од кожата над лузната. Минимален е осетот, тешко дека некогаш целосно ќе се врати, оти нерви се сечени.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    Преболно исто, прво инфузија со ерготил, одма после неа за болки ни ставаа ама дур течеше оваа првата болки огромни :^)

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    902
    Кога се пораѓаш со царски и нели те носат сама во соба одмораш, јас лично заспав по многу кратко се породив кон навечер после 2 дена провокации и болки. Ноќта така ја поминав спиејќи, бебето ми го донесоа малце уште кога не бев заспана и го зедоа ми рекоа ти сега одмори, и тоа беше, утредента веќе, утрото, ми го донесоа и го ставив на града, и сега ме интересира за тоа време му дадоа на бебето Ад млеко ? Пошто по природен пороѓај веднаш се става на града, ама со царски не е така, барем кај мене.

8. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    Колку време ве болел стомакот на допир т.е органите сите ги осеќам на допир боли цел дтомск уште ми е опуштен 12 ден од царски сум... Раната веќе не ме боли ама стомакот ми шета цел и на допир цел боли :(

9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    И мене ме болеше. Знам и после месец дена кога бев на контрола кога ми шеташе матичната со ехото низ стомак, тоа ме болеше.
    После некое време се стабилизира. Минливо е.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    Се надевам, почнав да се загрижувам мислев готово раната не боли се ке е полесно сега ова

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мене ме Болеше месец дена сигурно ама дрка носев мидер болките не ги осеќав. Јас бев запрепастена за стомакот од кга ми спласнаа отоците викам зар вака ќе оатане цел живот како пифтија, среќа се среди после година и пол сигурно :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Породени царски во систина дали го пуштија мажот во текот на процесот или само за природно пуштаат?

13. Mari_em

Mari_em Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Нас ни кажаа дека само за природно породување го пуштаат сопругот, за царски не им било по протокол. Ако некој има друго инфо нека сподели зошто и ние сме за истото заинтересирани. Не знам и во Ремедика каков е ставот околу ова.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.181
    Толку ве болеа инекциите? Јас во странство сум породена, примав 5 во болница и 5 дома, не дека е пријатно чувството ама дефинитивно не беше толку страшно, два пати морав сама да се боцкам и успеав.Изгледа јас многу висок праг на толеранција на болка иам, оти стварно не ме болеа кој знае колку:D

Мене раната ич не ми е убава, набабрена е и доста голема, испакната, уште ме чеша и уште ми е отрпнато околу неа, ете веќе 6м поминаа и нема многу разлика, а на промена на време знае и да ме боли.
    Немав проблем со неа со зараснување и слично, ама сепак неубаво ја осеќам, мислам дека таму многу ме искасапија.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Испакнатото можеби и ќе се среди, кај мене беше црвена долг период едната половина и маце подуена и се среди после 2 год од пораѓај :)

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    Тие сама што ги имаш ставано се или фраксипарин или клексан, и ваму ги примаме на болница и дома, а на болница дават ерготил за собирање на матката дека царски не се враќала сама како со природен пораѓај.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.181
    Јас пак не се сеќавам таму такво нешто да ми даваа, можно е без нив да се помине? Оти стварно немам осетено таква болка, а и само едни ми даваа овие што ги зборам, мислам клексани беа да.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    Првата инфузија беше одма после операцијата и таа не се сеќава дека уште анестезијата не беше пуштена, ама после тие другите многу болеа. Матката се стега се собира.. Можеби е до прагот на толеранција на болка, јас ич не поднесувам болка :) а за првиот царски не се сеќавам толку да ме болеше.

19. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    Мене тие инфузии не ме мрднаа, цимерката ми кажа дека било болно.
    Дали оти јас осетив контракции 100ка од провокациите претходно, па ова помина незабележано.
    А обично болка ич не трпам, ама ич.

На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.181
    Не бе ништо не осетив:D дали и јас како Дузи предходно цел ден бев со контракции, уствари 3 дена дека со провокации ме пораѓаа и последниот ден бев со многу болки, после се ми беше песна. А може и дека со тежок пораѓај бев и итен царски јас не знаев кај сум два дена после тоа, може ми ставале ама јас сум била толку отрпната што не сум ги сетила, среќа.

На lackygirl и DaisyDoo им се допаѓа ова.