Jas bev so celosna anestezija poradi prethodni problemi so kicmata-diskus hernija.E sega koga me primja mi stavija cepce za procistuvanje nemav ionaka nisto jadeno koga mi pukna vodenjakot bese utro pa znaev i ni voda piev ni jadev posle toa radi sigurnost.Vo sala me slegoa brzo i tamu te podgotvuvaat povece luge ti gi stavaat nozete na boks racete ednata so aparar za pritisok drugata za infuzija i na prstot za srcev ritam edno naprstoce na gradite lepenki za ekg,pred lice edna golema sipka na koja se zakacuva posle pokrivkata zelena i negledas nisto pred tebe.I koga si podgotvena anesteziologot ti kazuva deka ke pocne da ti se vrti i zaspivas.Posle toa nisto ne si svesen tie se si zavrsuvaat i koga te budat e loso cuvstvoto se boris za vozduh naednas i posle si kako zamaten i nepri svest nekoe vreme.Po dva sati otprilika me vratija vo soba a i mi go donesoa deteto pak da go vidam bidejki prethodno nesum bila svesna.E posle si omalaksan i so infuzii sreka kateterot e tuka i duri kasno nokta mi dadoa po edna goltka caj i voda postepeno da pijam.Sledniot den koga ke pominat 24h sledi vadenje katetar i stanuvanje od krevet koe voopsto nee carsko Za zal eve i denes vtor den po intervencijata ne sum carica nego edvaj se dvizam a bolkite od crevata koi pocnuvaat da se aktiviraat se zanikade. Zatoa ako ne ste itni i moralno e za carski tie sto se prirodno se oporavuvaat pobrzo taka velat tie samite.
Ke se trudis da ostanes smirena,radi bebceto sto te ceka. Jas se fiksirav vo edna tocka se dodeka anestezijata ne pocna da mi deluva,pa koga se razbudiv me cekase najubavoto nesto
Здраво на сите. Јас влегов во 27ма недеа, ама уште на почеток на бременоста докторката ми кажа дека ќе морам со царски бдејќи сум слаба и немам широки колкови и пониска сум, е сега ми кажа дека дури во 37ма недела ќе ми каже што се треба за царски, јас сакав да ми препорача некој доктор што треба, како треба да одам на време да разговараме, да ми ја следи состојбата, во 37ма нели е се тоа касно? Јас сакам во Чаир да се пораѓам. Вие што сте со царски, ако можете да ми објасните се што треба пред пороување. Поздрав со сите.
Извини колку си слаба и ниска.Глупа причина ми е ова за царски ептен Јас кога останав трудна имав 45 кг на 162 см Ти?
Истото ќе го речев , исто и јас ниска слаба па никој до тогаш не ми спомнал дека морам царски . колку би требало да си ниска и слаба да мораш царски не ми е јасно ? И зошто побогу го сметаат царскиот како нормална појава , кога би требало да биде ептен за тие што имаат вистинска потреба од него а не на кого му текне ...
Se porodiv pred 6 dena so carski.celiot stomak me boli mnogu osobeno koga stanuvam ili legnuvam. I bebe koga si go krevam so golemi maki. Kazete mi kaj vas bolki kolku vreme traea? Nedela dve ili pomalku?
Мене 10 дена некаде, после можев се да правам... Колку повеќе стануваш и се движиш по дома толку побрзо ќе престане да те боли... Еве само кончињава ми паднаа тек вчера додека сум се туширала не сум осетила...
Kaj mene pred 3 dena pomalku bolese. Dalu se isforsirav so drzenje na bebus, pa sega poveke me boli. Toa me plasi.
Треба да си фатиш врска ако сакаш баш одреден доктор во државна болница да те породи. Ако немаш врска тогаш кој ќе се погоди на смена. Од Чаир многу добар за царски е др. Исмаили кој моментално е директор.
Nema kako sto kje kaze doktorkata (ako taa doktorka e maticnata), vo Cair ako resat deka moze prirodno, prvo prirodno kje probaat. A tebe ako ti kazala taka maticnata nemora da znaci. Pred poragjaj ti merat karlica, zavisnost ima i kolkavo kje bide bebeto, moze ako si mala malo bebe kje imas znam zeni po 5kg bebe sto imaat rodeno prirodno, svekrva mi e dve glavi poniska od mene, maz mi go ima rodeno 4250g jas rodiv 4400 bebe, a ne bev debela, po muabetov tvoj za da rodam bebe 4400g treba da sum slon a inaku vo Cair od 37ma nedela odev i jas, upat zimas od maticnata 36ta, 37ma nedela i zakazuvas termin kaj nekoj doktor, ednas so termin odis, a posle na ctg koga sakas, bar jas taka pravev ne mi bese biten doktorot, sekogas razlicen doktor me gledase
Јас одев на неколку прегледи кај неа и консултации, значи докторката е ВРВ, само што ептен е арогантна. Кај неа само со врски ако сакаш да се однесува убаво со тебе. Јас едвај најдов врски за кај неа. Инаку за пораѓање ми бараше пари, па се одлучивме на друг доктор Др- Тофовски и за него имам само најдобри зборови, а Адела има пораѓано моја другарка- ептен задоволна и она од неа ( само шо си бара малку парички ) барем така знам. Нема да згрешиш ако те пораѓа она. Природно си или Царски?
Пази немој многу да ја држиш во раце, нека ти помагаат домашните, сепак овој период е кога најлесно можеме да добиеме кила ние шо сме со царски ( несмееме мн тешко ) .... Може сега повеќе те боли додека ти се наместат внатре органите и матката може те боли.
Мамички,пред точно 19 дена се породив со царски ,спинална анестезија.Е сега имам сеуште отоци на нозете кои ги имав и во бременоста.Некој со вакво искуство?