Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Некоја тазе што се породила на клиника да ми каже колку се лежи за царски сега? Нешто начув само 2 дена, си велам ваљда не се швркнале да не пуштаат дома со тазе операција толку рано. :drunk:

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Ако ти е прв најтешко оди, мене ми требаа 4 дена, со втор одма нареден станав, боли, ама не е страшно како првиот, дали веќе дека знаев што ме чека којзнае
    ...

3. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Mojata Kuma se porodi Carski na gak pred 4 godini za DVa dena ja pustija

4. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Posle carski bolka okolu papokot od sto bi mozelo da bide

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Како бе за 2... Јас па се чудев у Систина што пуштаат за 4... (3 ноќи) (facepalm)

6. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.608
    Јас се породив пред некои 4 месеци, втор царски на ГАК, од четврток сабајле дури понеделник не пуштија. И со првиот царски исто скоро 5 дена 4 ноќи седев.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Кога беше короната пуштаа порано , за сега не ми се верува за 2 да пуштаат после царски

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    23.111
    Зависи како оздравуваш, со првото ми беше многу лошо после царскиот и ме задржаа повеќе време, со второто само две вечери ме задржаа ама бев супер.

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    Царски на гак 4 дена

10. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Jas vo Plodnost se porodiv ponedelnik a vo petok ne pustija znaci 5 dena bevme

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.610
    Допаѓања:
    43.179
    Во Лондон за еден ден:D Јас дека ризична бев ме задржаа, а другарка се молеше два дена да ја задржат.
    Улави се.

Инаку јас уште следен ден станав со прв царски и сама се искапев, не болеше многу дека бев со лекови за болка, дома ми беше потешко после една недела кога намалив со лековите.
    Не заборавајте само кога кивате и кашлате со перница да го претискате стомакот, мене тоа никој не ми кажа и јас ја направив грешката да се искивам така без да се стргам, ќе умрев од болка.;(

На LadyC и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.830
    Допаѓања:
    11.764
    Јас сум породена пред 11 месеци.
    Во понеделник ме примија, во вторник беше царскиот, во петок ме пуштија.

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Значи сепак се најмалку 3 ноќи за царски.
    Фала ви девојчиња. :l:

На mal.ecka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.830
    Допаѓања:
    11.764
    Да, мила.
    Ако се пожалиш дека не ти е добро може да те задржат и повеќе (секако, ако има место).

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Или врски? :tmi:

16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.808
    Јас како падобранец на темава....ама ептен сум во дилема. Првиот пораѓај ми беше природен, значително тежок повеќе од 10 саати бев во породилна сала со разни провокации бавно се отварав а бев со напукнат водењак и претходно 3 дена лежев во болница , бебето накрај затоа што беше преголемо се заглави во породилниот канал и со вакум го извадија. Бевме во опасност и двајцата... Поради се што поминав би се одлучила второто породување да е царски . Кои се предностите, а кои недостатоците на истиот според вашето искуство ?

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Мене да ми е овој памет второто ќе го одев природно, немав индикации за царски, ама дека си бев приватно и не сакав да се мачам, па реков нека е и второто царски.
    На втор царски едвај ме погодија спинал у кичма, другарка моја после недела дена истото ја снајде, со неискусен анестезиолог (гледам ја нема веќе у Систина , или и дале шут, или се пензионирала лудачата) ми направи огромни трауми.
    Еве сега сум бремена со трето, морам царски и никој не те прашува дали сакаш или не.
    Самиот по себе е операција, да не те плашам, не знам како е природно, ама јас доста тешко и во болки го поминав првиот, мислев цела утроба ќе ми излезе и ќе ми се истури, премногу болки имав и не можев да станам од кревет и ме силеа сестрите, бев многу преплашена и тешко го минав. Вториот како песна, ама веќе сечена бев таму така да некако дали веќе знаев што ме чека па полесно си го поминав.
    Со природно ќе станеш одма, царски секако прв ден од кревет не мрдаш, втор ти вадат катетер намерно да станеш бар за мокрење до вц и те тераат да движиш малце, трет веќе повеќе те форсираат да одиш и четвртиот ден те отпуштаат.
    Колку повеќе движиш толку побрзо ќе пушти, што не значи дека ќе леташ, ама помали се тегобите.
    Ти си знаеш на крај, ама јас да би можела да се вратам назад второ никад не би го раѓала царски.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.712
    Предност за царски е што не се мачиш. Друга предност не гледам. Ама после е оф мори мајко. Сите тие што ги знам, а се породени со царски (мораа така), го кажуваат ова. Не можеш да станеш, мораш полека да се движиш. Имаш болки заради раната. Сестра ми цел месец едвај стануваше од кревет. Јас природно немав гајле. За два саати станав.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    После првиот царски јас не можев да функционирам во болница. Ама дома како нова бев, движев, бањав бебе, правев ручек, чистев, буквално се од 5ти ден натаму.
    Не е до толку страшно, додуша зависи од карактер на жената и други фактори секако, но сепак е операција и е каде каде потешко него природен пораѓај...

На mal.ecka, Didi***, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.830
    Допаѓања:
    11.764
    Па не знам ама стварно е проблем да се дојде до место и реално тие што се природно и во добра состојба ги пуштаат порано па така се ослободуваат кревети.