Со првото не беше планиран, со второто ми рекоа во 38+ да сум, ама јас не дочекав закажано туку се породив 2-3 дена порано (пак беше 38+ ) , сега еве со трето пак ми викаат 38ма недела . Најверојатно така ќе биде (јас полни 35, кај ми се уште 3 недели ) Има некој искуство со доктор Миле Тантуровски?
Во Систина ќе бидам можеби ќе се видиме. А лажни контракции имаш? Мене искрено ме утепаа стомаков камен ми се стега ептен неубаво чувство дури и како градиве да ми се стегаат, а на цтг кога ќе ме стават само знае да си шутне, безобразна е малава уште во стомак
Ден пред царски кога примаат патолошка што носите со вас(конкретно за чаир прашувам) од облека,лична хигиена и јадење
Има тема за ова се е објаснето . https://forum.femina.mk/threads/Што-да-се-спакува-за-во-болница.14100/#post-1277256 @Brpbrp имам и тоа доста често. Утре ќе му кажам и на докторот кога ќе се чујам со него. Не знам дали е нормално, кога ќе фатат од кичма, до јајници, се ме боли, ме витка на пола, не можам да пешачам повеќе од 10тина минути... Вака не ми било до волку со другиве двајца. Овој пат сум у се поразлична на секој можен начин...
Мене на полна 39та ме закажаа за втор во Систина. Вечерта на прием, идеше цтг до 70ка, а сабајлето ми падна чепот. Ептен на време.
Значи штом почнува на цтг да покажува контракции спремаат за царски и порано ако треба? Многу ми е трауматично ова чекањево за царски, со првото дека отидов за природно не бев толку во паника
Мене мирно ми беше цтг цело време. Ноќта кога ме примија, покажаа контракции. Инаку секако порано ќе те породат ако имаш знаци за пораѓај. Сега потрауматично ќе ти е секако, идеш на сечење, а дома дете оставаш. Првата вечер на вибер 2 саата смирував уплакано дете. И си отидов дома ден порано од Систина. @LadyC си ги гледаш бројките до колку одат контракциите.
Првиот царски поради положба на бебето ми го закажаа полна 38 недела, поточно 38+5. Е за вториов ми дојде малку како шок уште на прв преглед 36 недела, ама тоа поради други проблеми. Инаку мислам пред полна 38ма недела не закажуваат. Со леснина мајка.
@Brpbrp ретко кој лекар без индикации ќе ти закаже пред 38. Вториот ми го закажаа на сам крај 39+4. Првично ја чекавме за природно. Па ја оставија да седи додека имаше услови. Со лесно. Последните недели се вечност.
Сепак 38ма полна ќе биде царскиот доколку нема измена околу постелката до наредна недела. Ајде ќе издржам
Devojki vie so planirate ili se imate poroduvano na Gak so carski. Kaj koj dr ste bile ili ste zadovolni. Mene maticen mi predlozi Daniela Jovanova. Deka na patoloska bremenost sum