Девојки 35 недела од утре,како што се ближи времето ме фаќа страв.Со првото бев царски,докторката ми кажа пак ке е царски околу 38 недела.Со првиот царски поминав ок,но пак ми е страв од анестезија од операција од се
Zdravo. Kade i koja dr ke te operira carski. Jas moram da se odlucam za dr. A definitivno ke bide carski
И јас ќе сум со царски, Оти и со првото пред 9 години бев со царски. Страв до плафон Оти со првото не поминав баш најдобро. П.С. Уште немам одлучено и каде, а веќе сум 36
Не беше во ск, а докторот е во пензија. Сега се мислам за во Охрид. За колку време го договараат царскиот отприлика откако ќе се појде на контрола кај избраниот доктор
Дали некој скоро се породил во чаир царски да ми каже како е сместувањето во соба,по 2 или по 4 И после колку ноќи пуштаат дома ако е се во ред
Здраво. Извини јас дури сега гледам. Супер поминавме, 3280 се роди, не беше во инкубатор. Иначе примив флостерон, најмногу превентивно, имам лоша историја и докторот не сакаше буквално ништо да остави на случајност…ако ти требаат дополнителни информации слободно прашај.
Во 37 го примив, баш поради тоа шт Se prima za razvivanje na beli drobovi, osobeno ako ima predispozicii za predvremen poragjaj. Kaj mene ranata od prethoden carski pocna da istencuva i zatoa i primiv, a potoa se porodiv vo 37+
За помагање да се развијат белите дробови кај бебе во случај на предвремено породување, бидејќи тие органи се последните кои се доразвиваат 100% за самостојно функционирање. @Stela123 мислам да
Mene mi predlozija takva inekcija vo 30,31 nedela. Dr vika nema da steti da ja primas za sekoj slucaj. Zatoa prasuvav