Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.855
    Не се целосно дооформени. Затоа се чека за царски да поминат 38 полни недели, на влез во 39 најрано пораѓаат.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Тоа е веќе друго се мислев со полна 36та дека се е во ред со бебе, а баш сакав утре да ја убедувам докторката да ме пораѓа неделава. Ќе си ќутам поарно :)

3. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    945
    Se pretpostavuva deka so vlez vo 9ti mesec e dovolno razvieno i deka site organi se dovolno razvieni. Megjutoa, so sigurnost koga tocno si ostanala bremena i dali vo 36+ se sigurno razvieni belite drobovi ne moze neli da se znae. Zatoa i koga zakazuvaat carski se ceka da se bide polna 38 i so 38+ se zakazuva. Taka bese i vo mojot slucaj. Megjutoa jas si imam druga istorija. I vo razgovor so doktorot predlogot bese vednas stom napolnam 37 da se napravi carski.
    E sega zatoa i posociv pogore, kaj mene bese preventivno, doktorot mi ja znae istorijata i ne sakase da ostavi nisto na slucajnost. Zatoa potencirav jas si ima istorija.
    Ima zeni koi se porodile i vo 34+ bez flosteron pa na bebe ne mu bil potreben inkubator. Se se toa odredeni slucai i isklucoci. Inace posle polna 38 site zakazuvaat, ili davaat provokacii zasto od togas se smeta kako najsigurno.

На Brpbrp, AniSk, BoNaNa123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.703
    Обично во 38ма закажуваат царски. И кај мене беше така.

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.829
    Допаѓања:
    11.757
    Мене во 39+0 ми закажаа царски (прво дете). За второ ми рекоа обично 38+ закажувале

6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    I jas primiv vo 36+6 samo Edna doza I Se porodiv vo 37+6 carski

На l-a-d-y-di и Brpbrp им се допаѓа ова.
  7. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Милаа за царски ќе те чекаат 38ма да ти закажат освен ако нема инфикации за порано,уживај уште малку со две деца дома ќе ти биде забавноо

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    За жал прашање е дали ќе се издржи до наредна недела постелката е веќе презреана така да најверојатно порано ќе биде и плус флостерон ќе си примам. :)

На Fenix05, CareTee, Mari_em и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    3.607
    Слично беше и кај мене, 36+6 ме породија ништо не примав, немаше ни време. Со бебуш буквално се си беше во ред апгар 8/9. Освен мала килажа 2520гр ама тоа брзо надохнадивме надвор.:)

На Fenix05, Orchidlady и Brpbrp им се допаѓа ова.
  10. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    И кај мене иста ситуација постелка како за 40недела и дефинитивно ќе биде 37+ царски.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас стварно не знам што ќе беше ова толку со калцификати да биде страшна работа искрено малце шок ми дојде очекував барем наредна недела дека би бил не оваа. Али нека е здраво и живо само.

Добро кај мене е веќе 3кг па малце ми е утешно ова ти што го кажуваш. :)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.557
    Допаѓања:
    8.944
    Која недела си мила? Не се грижи ќе биде добро ќе си делува и флостеронот плус и солидна килажа ќе си надокнадите одпосле. :hug:

Има некоја девојка што знае или читала од што зрее постелкава пред време? :?:

Ти посакувам лесно да поминете на царскиот и те чекаме со убави вести

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    37ма сум кај мене најверојатно ради лупус антикоагулант што имам па затоа и таква е никаква со првото не ми беше толку ова дека женско па може и затоа или пак и стомачен вирус што поминав па после тоа изгледа и другион вирус од малиот што се затнав цела едвај дишев се си има улога. Ама како што оваа бременост со 300 проблеми што ја поминав, со првата боза ми беше :)

На deniz333, l-a-d-y-di и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. danimani123

danimani123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    20
    Здраво, веќе трета недела откако сум породена со царски и во долниот дел на стомакот, не раната, целиот дел под папокот од време на време го чувствувам како поздравен, како да ми трни и сл... Дали тоа е нешто нормално, дали тоа е матката која сеуште се враќа во нормала? Дали вие нешто чувствувате?
    Инаку, раната си изгледа супер, нема нешто што делува како да не е во ред.

15. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    И кај мене доста калцификати, јас мислам ама не сум сигурна дека и од клексан/фраксипирин зрее побргу постелката а јас користев веќе еден месец фраксипирин а може и повеќе време. Јас мислев дека ќе ми пролонгира докторот за другата недела ама не сака да ризикуваме, не е за чекање. Мене не ми спомна сега за флостерон ама јас примав една доза во 33 недела па незнам дали има сеуште дејство флостеронот бидејќи читав дека делувал само 10тина дена.

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.557
    Допаѓања:
    8.944
    Не верувам да е од тоа, јас од старт користам фраксипарин, многу девојки исто па не влијаело. Инаку баш разговарав денес со гинеколог роднина и по нови препораки флостерон требало да се дава макс до 34та недела, после џабе се давал,а има дејство 7 денови. Демек на гак практикувале најдоцна до таа недела, другарка ми се породи 35та а флостерон примен последно 31ва, па бебка беше со супер апгар скор

На Brpbrp и Orchidlady им се допаѓа ова.
  17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Нормално е. Долго време ми беше така. Со тек на време се врати во нормала.

На danimani123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас денес сум на контрола 37 сега ја терам и да ми дадат упат за пораѓај,па да видиме.
    Претходен преглед постелката веќе имаше калцификати, исто сум и јас со клексани и еве последниве 2 недели и со покачен притисок.
    Се надевам на почеток на 38 да ми закажат за царски не ни можам веќе да издржам

19. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Kleksanot sluzi I da osvezi postelkata Ako Ima da receme I slab protok se dava kleksan za da podobro fukcjonira postelkata, nema sansi od nego da se I'ma problem so nea

20. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.700
    Lady Kako si Sega so pritisokot? I neka ti zakazat sto e mozno porano istoto I jas go minev znam kolku e tesko tesko ne se izdrzuva barem mene taka mi bese edvaj cekav da zavrsi

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.