Јас се пораѓав на гак пред 1 година не ме успаа со спинална си бев. Кога се породив ми го покажаа бебушко го бубнав и го однесоа
И јас двете спинал ги родив. Како беше со шиење? Некои другарки ми викаат не им ваделе конци, сами паѓале, сега тука читам дека се вадат конците? Кој те пораѓаше и како си задоволна?
Јас сега договорив со докторот тубите да ми ги вади. Мислев да ме подврзе, ама он вели подобро да ги извади, ем заштита од рак на јајници, ем неплодна да бидам оти мојов да кивне се лепи, а толку ми е од раѓање. Доста беше.
Со спинална се мила на гак, ова може е за исклучителни ситуации кај што успиваат целосно, не се секирај ќе поминеш добро мене баш поради квалитетот на анестезиите ми рекоа дека на гак е подобро од чаир. видов дека на 30ти ќе закажете царски, можам да зАмислам колку те фаќа веќе возбуда, те чекаме со убави вести. Која недела би била за царскиот? Другарка во октомври во Чаир беше на вадење конци по 7 денови.
За конците не ми спомнаа ни они ништо мислам докторот што беше на смена кога ме отпуштаа,па се слушнав со докторот што ме пораѓаше ми рече да одам за 7 дена и ми ги извади. Мене ме породи др Горан Кочоски од самиот почеток бев кај него цела бременост ми ја водеше читав многу негативни коментари за него ама со мене испадна многу коректен се слушавме на телефон за што и да требаше после породување дојде да ме види супер беше докторот. Малце сестрите кај бебињата се дрски ама се издржува Со лесно
Па денес сум 37ма. Рачунај некаде на 38+3 ќе сум на контрола, он рече "да те породам пред 39та" . Некаде ќе ме убута измеѓу. Инаку ич не сум возбудена. Уплашена сум ептен ако ми веруваш. Ем докторов е срце, ама џабе, страв имам многу.
Зависи како ќе те сошијат. Со првото еден конец имав и го извадија и осеќав затегање, а сега сум со конци што се распаѓаат најверојатно тоа е до самата операција како ќе тргне и докторот.
Јас се тресев од патолошка до родилна анестезиологот ми рече дури абе смири се малце неможам да те боцнам Ќе биде се во ред не се грижи
За целосна анестезија. Првото со таква го родив, сакам и сега второво. Малце се премислувам Оти гледам полесно врват со спинална. Ако знае некој нека пиши што е разлика на анестезиите од болница до болница
Јас не ја поднесувам целосната, бев целосна кога ме чистеа, многу тешко ја поминав, а за спинал и таа ми е страшна од страв да не направат глупост некоја инаку 2 пати сум спинал со првите две деца. А зашто мислиш дека има разлика во анестезиите од болница во болница? Ме збуни сега...
Од претходен пост што е пишано и баш ме задума сигурно има и разлика и во анестезиите. Затоа и пишав ако знае некој нешто плус да ни кажи
Не знам детали, не се ни заинтересирав само прашав каде е подобро гак или чаир ми рекоа хигиена - чаир, но за анестезии и анестезиолози гак се многу подобри (какп квалитет на анестезија) и поспремни. Секако има и доста задоволни и од Чаир што супер поминале, јас само споделив што ме советуваа мене.
Дали сте носеле мидер после царски или планирате да носите? И да препорачате некој кој што би бил пријатен без многу да стега на раната ? На страна брзото враќање на стомакот во форма, него многу жени викаат дека особено со царски им помогнал мидерот за полесно да функционираат бидејќи го стега делот околу раната и при наведнување, седнување им било полесно, не осеќале толку оптегање на раната
Ставав мидер 2-3 дена откако си дојдов дома ама многу ми беше нелагодно со него и го баталив. Раната секако боли и со и без него затоа само полека движења и самото тело диктира темпо. Мускулите на стомакот сами треба да си се вратат, мидерот може само да ги омлитави бидејќи си имаат потпора.