Јас тогаш сум 38+3 така да веројатно тие денови и ја ќе бидам... @Missmaza ќе кажувате што и како треба.. Каде ви е закажано?
Нека е живо и здраво, големо да расти. мојот закажан е за петок попладне, кога последно смеам да јадам пијам
Супер поминав во Систина сме со спинална анестезија, вчера лежев цел дн со инфузии и лекови против болки, оваа утро со помош на сестрата станав
Со однапред индикации за царски, ве гледаа воопшто вагинално? На прво цтг не ме прегледаа, само ехо, не знам за следен преглед дали да се спремам
И пазарски мидер ќе ти заврши рабпта најбитно е делот кај рана да е шамучен а нагоре било како. Јас имав земено 200 ден нагоре како мрежест а доле памучен е.
Само абдомен но може и вагинално ако нешто е сумливо и да се гледа дека е отворено па да те проверат 38ма полна но се зависи од ситуација, јас бев закажана за 38ма ама ми рече тешко дека ќе издржиш и се породив 37 и некој ден
Devojki dali od korupkata na carskiot rez e normalno da tece krv? Sega primetiv malku pravena sum carski pred 11 dena ima sega korupka na sredina i potece malku krv pa zagrizena sum malku da ne mi e puknata ranata
Обично полна 38, иако секако доктор ќе ја следи раната од претходен царски, и ако треба ќе закаже порано. Кај мене виде дека истенчува и ми го презакажа царскиот за 37+.
Девојки ми закажаа царски за во петок поручек.До 9 сабајле смеам да јадам и после да се прочистам со клизма или чепчиња за да не ми ставаат во болница.Што да земам чепчиња или клизма?