Како се прави клизма ако може некој да објасни... и можам ли сама да направам? @Only1 во која болница ќе се пораѓаш?
Дали после царскиот треба да одам на контрола и кај матичниот гинеколог и кај гинеколот што ме пораѓаше?
Najdobro e da si pojdes, kaj doktorot sto te poragal. Mene mojot doktor mi rece, od 4-6 nedeli na kontrola. Kaj maticnata, ne bi otisla. Sepak ti najdobro si znaes.
Ве молам за помош тие што сте породени со царски со спинална анестезија дали имавте главоболка и кои лекарства ги примивте
Прво да сте здрави и живи, големо да расте, среќно со мама и тато , јас видов некој ти честиташе, ама не видов дека ти си објавила. Како си? За главоболки мораш да пиеш МНОГУ сок од јаболка или било каква течност, јас имам искуство со сок од јаболка дека тоа даваа у Систина со двете деца, добро е и за лактација, верувај што и да внесуваш ќе ти помогне, ама треба да е во поголема количина. За болки на рана ми ставаа кетонал. Како се чувствуваш ти?
Кога се породив имав ама ради притиок што качив и се поклопи некако, али за болка парацетамол пиев и кетонал или аналгин ме боцкаа во болница и магнезиум ми дадоа.
И мене исто ми се случува Притисокот многу ми се качува посебно ко ќе лежам Каква терапија пиеше и дали го доиш бебушко Искрено преплашена сум страв ми е да заспијам да не се случи нешто Оти тогаш најмногу кревам
Метилдопа и ја дојам малата ќе видиме и до кога ќе ги пијам. Јас сум го имала при крај на бременост ама кој да знае немав никакви симптоми добро е и преекламсија што сум немала. Барај терапија да ти дадат некои и 6 месеци пијат додека им се среди се зависи од организам.
Колку време по царски рез крваревте? Кај мене од време на време има крв па нема, и дали е нормално да осеќам како болка на стомакот кога ќе се допрам не кај раната туку над неа? 11 дена од пораѓај поминати
Се е нормално истото и јас го имам. Ќе те боли стомакот може месец дена сепак е тегнет стомакот, се враќа во нормала. За крварењето 40 дена обично и така е ќе имаш па ќе немаш. Ако те боли ептен стомакот За движење облечи си мидер.
Добро е ми олесна јас си реков да не нешто не е во ред внатре Раната воопшто не ме боли веќе дури почнува да ме чеша, се движам понормално, поисправено за разлика од претходно. Како беше на почетокот мислев ќе нема крај, ама супер е сега, дури и изненадена
Здраво, дали на некоја од вас и се случило да се истенчи раната на матката 6 месеци после царски рез?
Девојчиња, се породив со царски пред 7 дена, дома сме од вчера. Денес малце поактивна па нозете ми отекоа. Левата е мн попотечена од десната. Имав инаку отоци и во бременоста. Некој со слично искуство?
Mamicki, od sto ste zadovolni za zategnuvanje na stomakot posle carski? Pojasi, mider... 4 meseci posle carski, a nikako stomakot ni malce da se namali.