Деполација на козметичар после 7 месеци смогнав сила страв ми беше ама исто беше и како пред порагај ништо страшно
Јас после царски првите 3 и пол год се бричев бидејќи на почеток имав малку проблем со раната и никало не се осмелував да се депилирам (тоа околу резот не го чепкав воопшто), и како што пишав погоре, дури летово се осудив да се депилирам прв пат (и тоа и' реков на депилаторката да не ме депилира врз резот ). После тоа, следниве неколку пати ме охрабри да ми ги потфати и тие влакна околу резот (не се многу ама инаку со нив грдо изгледа).
7 недели по пораѓај бев на депилација бев никаков проблем. Ми ставија восок и по линија на резот, не врз.
Здраво девојки, како сте денес? Ве молам споделете искуство за царски до спинална, дали ве болеше анестезијата кога ве боцкаа, дали мора со клизма, како беше после анестезијата? Ми закажаа мене ама сум паничар невиден, сега само прашувам, читам, гледам видеа, бетар си направив само со стравов...
Јас спиналната не ни ја осетив , најбезболниот дел од цела операција е тоа . Јас бев со чепче инаку, ништо страшно не е ( ова за у Ремедика) , нз по другиве што користат. Кратко трае целиот чин , опушти се и мисли позитивно
Ништо не осетив боцкањето. Со чепче пред тоа бев. Ништо страшно не е, операцијата за 20 мин завршува. Кога ќе почне да ветрее анестезијата е пострашно и кога ќе ти почнат болките.
Ајдеее браво за храбростаа ја на маж ми му дадов бикче преска да ме среди околу резот и се тресев од страв да не направи нешто И мене најмногу од се од спиналната ми беше страв ама брзо поминува. Додека сестра ме боцкаше на раката, друга ме поднавали нанапред со главата за позади пршлените да се оцртаат. Анестезиологот напипува со прсти убаво и ми кажа кога ќе боцне за да не се сецнам. Ја стави иглата, не болеше, ко од прст или вена кога те боцкаат и ми кажа супер е, сега анестезијата ќе ја ставам и веднаш ќе осетиш струење низ нозете, така треба да биде, не се плаши. И толку.
Majki iskustvo so bolka vo dolen desen del od stomakot koja se shiri dolz nogata dva meseci posle carski?
Фала ти спинална ,вчера извадија конци добро е мислам. Дефинитивно полесно е природно ја забораваш болката за 5 мин.,ова си траеее подолго
Ни ц од царски нема ,и јас мислам се дека нешто ми тече , и не го осеќам местото тука ич,појдов конечно како уште едно да родив
Девојки вие што се имате породено со договорен царски во Чаир која е процедурата? Јас на извештајот имам дека во недела треба да ме примат таму,а во понеделник сабајле докторот да дојде и да бидне операцијата. Меѓутоа со докторот кој се договорив нема да биде тука во недела. Дали ќе ми прават проблем за прием или не? Како иде се тоа??
Јас бев така како тебе,во недела бев таму,во пон.сабајле беше закажан царски кај Илиевски.(здравје сега пак кај него планирам),немаше никаков проблем при прием. Си кажуваш на прием што како,ти зимаат податоци што треба и идеш далје. Со лесно мајка.
Јас првиот пат се породив царски со целосна анестезија,многу ме болеше раната кога ставаат песок врз неа,и многу кашлав од анестезијата што причинуваше огромна болка…Вториот царски ме убедија со спинална боцкањето воопшто не е страшно како обична инекција…јас испаничив ужасно ми беше чувството што не се осеќам од половина надолу не бев спиена два дена и две ноќи паднав за спиење …со целосната анестезија послњ си спиев цел ден поздрав
Devojki,nekoja vo najskoro sto se poroduvala carski kaj dr. Adela Stefanija na Gak. Ili e vo plan kaj nea za carski vo brzo vreme. Vo igra mi e i ona po muabeti pa vaka od vase iskustvo.
Moevo bebe sega mu tekna da se vrti mada samo do pola i pak nazad se vraka 38+3 minata nedela bese karlicno bas, sega nekako popreku desno glavceto ama nema da se zavrte e sega nedela treba da odam na kontrola i ako e seuste vaka kako treba da se podgotvam za carski klizma takvi raboti tami davaat ili treba da si nosam jadenje so mozaam da jadam i najbitno kako ds se smiram psihicki oti ne registriram nisto okolu mene so se slucuva od vcera
Се ќе биде во ред мајка, вода и леден чај си земи најпрактични се малите паковања, на мене во болница ми ставија клизма ама рекоа дека има опција и чепче да си однесам