Колку често ви ги носеа бебињата после царски? Првото ми беше природно и цело време беше со мене. Вчера се породив,сега само за доење ми го носат и толку одма го зимаат.
Ko ke mozis moze podetalno za toa kako pomina koga ke te pustat ti ja presoblekuvas imas li odma.mleko za nekoj so vajlda go ceka carski i baska drka prvo ne znam ni da ja drzam
Од утре мислам треба да ти ја донесат за повеќе, незнам кај вас како е овде после 24саати ме преместија во соба од интезивна, па дури утредента ми го донесоа цел ден и побарав и вечерта да остани оти се осеќав дека можам а и мирен си беше, па цицавме цела ноќ
Кога ќе ти тргнат катетер и ќе станеш ќе ти го носат преку ден, навечер ќе го зимаат. Барем на ГАК вака беше.
Добро поминав. Цело време ја средуваат и ми ја носат за доење. Денес седеше и подолго време со мене. Млеко надоаѓа пробуваме да цица цело време. Се породив во понеделник,се надевам дека утре ќе не пуштат. Само позитивно мисли,се ќе биде во ред.
Колку време после царски се функционира нормално? Мислам на моментот нормално движење и тоа. Не за фул опоравување од 6 недели. Да можам да одам без да осеќам болка во раната... веќе ми е 4ти ден од операција ,многу подобро е се,ама ме интересира моментот кога да го очекувам..
За уште некој ден мислам дека ќе се вратиш во нормала. Колку повеќе движиш толку побрзо поминува. Секако си го слушаш телото без форсирање
7миот ден ми извадија конци и уште 3 дена отприлика после тоа ми беше тешко. Значи негде од 10ти ден бев без болки
Devojki dali ste odele na ocen pregled pred porajgaj i dali ako vi bil nad 4ri diopterot vi predlozile porajgaj so carski? Jas sega slucajno procitav i se zaplasiv malce deka ako odam prirodno moze da se zgolemi diopterot ili da nastane ostetuvanje od napon pa da mora itna operacija
Да одиш на преглед кај офталмолог во 8ми месец и ќе ти каже дали може природно или ќе мора царски и да се консултираш и со гинеколог. Јас од истата причина бев со царски, имам висока миопиа и тоа беше препораката од офталмолог и мојот матичен гинеколог и докторот што ме пораѓаше се сложија дека треба царски.
-6 ама јас имав и друга состојба на едното око што прави да има поголем ризик од одлепување на ретината затоа и не сакав да ризикувам. Офталмолог ќе ти каже што е најдобро за тебе.
На колку дена од царски вадевте конци? Јас треба во вторник,тоа ќе биде 15ти ден од царски..некако многу ми се гледа или ок е ?
@Brpbrp мила што излезе кој ден те пуштија од Систина? Јас денес во 6.30 сабајлечки дојдов дали се 5 или 4 денови? Инаку дајте некои трикови за станувањето по царски утре денес пробував низ кревет да се мрдам многу ме затега боли раната и исцрпена сум ептен...сега флешови ми се враќаат не можам да заспијам ме боли на левата страна шиеното бебе го држам макс на мене ама цело време ми е нелагодно болно...
Ке станеш со помош, полека не се брзај диши длабоко и само ПОЛЕКА, после првиот пат е се полесно. Јас жива не спремна на царски отидов не знаев што ме чека после, сабајлето попекав да ме станат им здосадив биквално и после првото станување плачев, пишував и тука. Не очекував така да ме боли ама се се заборава, првото станување е тешко после е се полесно и полесно.
Немој да се секираш, и јас таква бев не знам ова не знам она, како треба ова, како она...ама од самиот ден кога го зедов во раце се смена се, уште првиот пат кога го зедов во раце, кога се чувствував подобро ( и јас бев царски)побарав јас да му менувам пелена, а пред тоа никогаш не сум сменала пелена на бебе, тоа дента го направив без страв, иако се прашував како.... ми беше страв.... затоа навистина верувај ми само опуштено и се ќе биде во ред