Јас вчера носев памучни високи гаќи а над нив дебели хулахопли високо поставени ама некако изгледа ме стегаа и ме болеше додека чекав и после до дома и цело време ме боли... може си се погоди така, верувам дека се погоди од се заедно и дека нова мајка фокус само на бебе па и на нога долго одма испаничив дека баш кај што ме боли раната е како малце надуена, а може си беше таква и во болница....
Jas piev Po DVa ketonala Ili ketoprofen koga si dojdov doma, mi dozvoli doktor I toa ne Ednas tuku poveke pati vo denot sigurno TRI znaci Po 6 ketonali sum pijela, bidejki bese mnogu bolno isto Kako ti stani sedni da ja dojam malku svitkana I posle tolku bolese sto ne mozev da disam. Slobodno pii si nema problem za bebeto. I za sprejot vioplex slobodno mozes da go koristis nema steta od nego I mene na pocetokot mi vikaa nema potreba samo mienje so sapun I Dobro susenje no psole moze mesec dena nekako imav Kako nekoj miris od ranata I so prejot vednas mi pomina.
Мене ми рекоа дека до 40 дена т.е. дур не се врати во нормала матката сама да не помислувам на мидер. Зошто докториве се со дијаметрално спротивни насоки во нашава држава, никогаш не сфатив?!
Мене и во Чаир а и други доктори ме советуваа да не носам мидер после Царски веднаш. Не носев ич. Со тек на време се плашев ,зашто стомакот ми се познаваше 7 месеци после раѓање,па еве сега си е во нормала ,како што ми беше претходно.
Појма немам искрено...мене и совет од тренер за вежбање што е помеѓу подобрите боди билдери во државава ми беше даден совет исто да носам и плус од докториве од систина. Абе како и за друго докториве се со поделени мислења не знаеш кого да слушаш. Али реално ако раната е во добра состојба смее да се носи само да е памучен долниот дел кај раната. За враќање на стомакот не ми играше некоја улога ама за кревање на бебе ми играше зошто не се осеќав како тепана во тој дел
Ај сега со второво кога ќе ме праат царски пак ќе прашам може друго ќе ми кажат, може смениле мислење за 3 години
Здраво девојки, јас имам едно прашање .. ме интересира според вас кои сте поминале низ царски рез кој доктор сметате дека е стручен за таков тип операција ако може според ваше искуство да ми споделите? Мојата ситуација е покомплексна и поради мојата аномалија на матката пред 16 години имав 3 абдоминални операции 2 хоризонтални реза и 1 вертикален.. Многу веројатно поради мојата ситуација е дека ќе треба царски рез кога ќе дојде моментот, но загрижена сум бидејќи веќе неколку пати сум сечена и знам дека ќе треба искусен доктор за истото. Ви благодарам многу
Гордана Петровска Систина она ги води најризичните бремености. Јас при 2ор царски рез имав инфекција на стомакот ме среди ме спастри топ. Имав и некои проблеми во текот на бременоста што брзо ги решаваше со соодветна терапија. Дури и после првото кога го родив исто со царски на прва контрола на 40 ден ми рече ајде сега можеш за второ да останеш топла препорака имаш за неа.
Фала женски , се истуширав некако овде кај нас немаат многу персонал и нема кај да се дели па сам ќе се тушираш.