Ќе ти ставаат додека си таму и така треба Антибиотик даваат на сите . И после 10 дена клексани боцкање дома Барем кај мене така беше. Не се плаши ,така се сите со царски.
Здраво девојки, Породена сум со царски пред два и пол месеци, и се помина нормално како за царски рез. Болки имав па немав и до пред некое време местото кај раната го чувствував како отрпнато, т.е. не го чувствував. А сега почна да ме боли и го чувствувам ми се чини секое мускулно влакно. Дали и кај вас беше така., не правам нешто посебно тешко, Но со малата секојдневните обврски си ги терам
Кога бевте на контрола кај матичен? Јас бев на две недели после царски на контрола кај докторот што ме породи. Супер беше се тогаш. Дали треба дополнително да се оди на матичен ,и кога?
Не отидов јас воопшто кај матичната. Докторот што ме породи после првата контрола ми рече следна од 8-10месеци.
Антибиотици примав додека бев во болницата, последниот ден кога ме пуштија не примав само, а за главоболката многууу течности
Не знам каде да пршаам, ако не е за тука, преместете. Колку најрано после царски има некоја од вас останата трудна? Мислам дека сум бремена, а малата ми е 11 месеци и малку сум исплашена.
Мене ми рече после прв царски после 40 дена можам да останам кога сакам бремена. Роднина во рок од 1 година и 3 месеци 2 царски имаше.
Јас сум сега 6ти месец бремена а малото ми е 13 месеци. И јас бев загрижена на почеток ама бев на преглед и кај Димчев и Данева, рекоа не е страшно што е толку рано и дека нема да има некаков проблем, само и сега ќе мора да биде царски.
Дали има шанса да добијам еден месец после царски?! Крварев само првите денови,цел месец немав ништо,или многу слабо крв сега на месец дена имам како прв ден добиено. Можно е сеуште да се чистам? Што е ова?
Девојки породена сум царски пред пет дена , прво не можев три дена да се прочистам,сега имам течна столица цел ден се исцедив секој саат одам во тоалет. Некој си слично искуство дали треба да се загрижам?
Ако си пуштена дома јади по сува храна. Ориз,компир,бисквити. Нормално е зошто уште се регулираат цревата.
Девојки можно е циклус 22 денови после царски??? До денес имав онака жолто кафено на бришење и улошка денес жар црвено и тече, на бришење и улошка бебе вчера денес нешто зеза работа со цицање ќе цицне 3 4мин и ми заспива па плаче не знам дали е поврзано ама како да знам што е крварењево?
Не верувам да е циклус нормално е во првите 40 дена од слаб исцедок повторно да се јави свежа крв на испис тоа ми го кажаа да не се паничам. Сите варијации на исцедок во првите 40 дена се нормални. За цицањето 3-4 мин се заситува, заспива па се буди пошто не е најадено и доспано па дупла нервоза Пробај да не е многу топло во просторијата или ако е многу облечен знае да се успива на града.
Zdravo,devojki. Vie sto ste najpres6carsko na gak. Kako e procedurata. Vo soba posle kolku vreme si i bebeto koga ti go davaat. Prva bremenost i niso nz. I drugo so se mi treba korisno za tamu da ne nosam gluposti. Carski ke bidam i jas. Fala i cestitki do porodenite so lesno na nas ostanatite