Здраво, породена сум царски пред 2 месеци. Царскиот беше наутро, до вечерта ме однесоа во соба. Бебињата ги носат наредниот ден и доколку мајката е станата и изваден е катетерот ги оставаат во соба цел ден. Мене ме фати викенд па ги оставаа со нас до покасно, негде до кај 23 часот. Инаку потребно е средства за лична хигиена, пешкир, мрежести влошки, собни папучи, полнач за телефонот, јас си носев подебели чорапи, вода, бистри сокови, леден чај. За бебето треба да носите памперс и влажни марамчиња. Облека за мене и бебето сопругот донесе кога дојде да не земе. Со лесно на сите
Ja sum porodena pred 2 i pol meseci tamu. Vo soba te premestuvat posle eden den (ako ima mesto) posto bese prepolno,i bebeto ti go nosat istiot den stom ti go vagat kateterot. Samo za licna higiena zemi i vloski so mreza (ja potrosiv 4 pakuvanja), peleni i vlazni za bebenceto. So lesno neka ti e
Fala mnogu. Staviv vlecki, krpa za tus i lice. Cetka i pasta za zabi, sapunce, i mini gel za tus. Nekolku para trudnicki gaki,l oti nz kolku ke lezam do termin, 4 para vloski vir. Voda zemav,leden caj i bistar sok od jabolka. Nekoi gricki i toa. Za bebe pampers i vlazni i za mene vlazni. I toa. I pak edna torbica od onie za plaza, i pomala torba so voda i gricki. Mnogu da ne e
Super. Samo pazi ako te staat na apartman posle operacija toa se naplaka 50 evra nok. Obicna soba nisto ne plakas
Ko ke me vidat kolku sum tovarena moze i da ne stavat ke recam obicna soba rezervirav. So e toa dobro da pominam samo. A ko spomna apartman. Tamu sama si, so e razlikata.
Mene ne me ni prasaja vo apartman najdoa mesto i tamu me piknaja ne ni znaev deka sum vo aprtman nikoj ne mi kaza. Na kraj razbrav
A vide nekoja razlika so bese vo apartman. Koi uslovi gi imase tamu. Zedov i navlaki za pernica nz ,barem na liceto da se moite
...ke vidis koga ke ti go nosat bebeto e toa veke se vika sreka....nema da mozes da docekas do utre da si go vidis pak....
Треба да бидам со царски рез, па дали може на ГАК да се закаже царски рез ама со целосна анестезија ми е прашањето? За локално знам дека прават вообичаено, ме интересира дали некоја од вас имала закажано но со општа анестезија? И ако може некоја од вас што била со локална да сподели искуство..
Разликата во апартманот е што има фрижидер и фотељи со масичка. ТВ има во сите соби. Побарај мое мислење во темава ќе видиш слика од соба. Пред некое време имаше слики и пд апартманот членка една, оди неколку страни наназад. Едит: во темата породување во чаир или државна беше дискусијата
Јас бев со спинална и можам да кажам дека е едно од најубавите искуства што сум ги доживеала Кога го извадија бебе и ми го доближија неможев да ја опишам среќата што ја осетив,како цел свет да беше мој Подобро е со спинална ќе си го видиш бебе сепак таа прва средба е нешто најубаво Со лесно Иначе за целосна само со индикации како што ти пиша членката погоре.