Нема врска со водата, можеш да пиеш и тоа колку можеш повеќе. Исто се препорачува и Кока Кола бидејќи после спинална се јавуваат ужасни главоболки. Јас ги имав околу една недела по царскиот...Доколку се пораѓаш во државна болница земи си и добра перница од дома оти не смееш да креваш глава 24 саати...спинална + лоша перница = добитна комбинација
Проверив и се беше во ред.Направив ехо,крв и мокрача детално и се тоа ок.Друго незнам што да проверам....
Каде се најизразени? Дали се навистина отоци или вишок на килажа. Многу висок пролактин (хормон кој е одговорен за лактација) може да даде отоци.
Mi se povlekoa posle eden mesec eve veke .pocnav pocesto da dvizam najverojatno od toa.na ispituvanjata ne otkriv nisto
Prvite dva dena mi bese potesko, i stanuvanje i sednuvanje.. Posle narednite denovi duri bev vo bolnica se naviknav . Samo ne mozam da se smeam i kashlam me trga malce. A sega eve doma sme 2 dena, se oporaviv samo grbot me boli, ama aj ke pomine i toa. A za smeenjeto znam smesno e, ama vtoriot den koga mm mi vleze so maska na usta do chelo ne mozev da izdrzam, i ottogas rekov nema smeenje
Сaлaв дa прaшaм зa еднa дилемa штo јa имaм,дaли пoсле цaрски вaгинaлнo сите крвaрaт и кoлку е обилнo и кoлку трaе?
@mimidjon Kaj sekoj e razlicno. Nekoi po mesec dobivaat nekoi po 6. Jas krvavrev posle carskiot 2 nedeli. Sega cekam da mi dojdi. 3 nedeli otkako sum porodena. Obicno ne e obilno krvarenjeto, prvite 2 3 dena poveke posle ne tolku.
Ви благодарам,дa си знaм штo дa oчекувaм зa дa не се чудaм зoштo,треба,нетребa нo пaк aкo.не ми е јaснo.ке се кoнсултирaм сo вaс
Ќе престане крварењето, а кога ќе дојде редовниот циклус е исто индивидуално, без разлика дали си природно или царски. Надевај се да те поштеди барем неколку месеци
Да, после царски сите крварат, меѓутоа помалку отколку при нормално породување, особено ако се работи за елективен царски рез (закажан, без да се чекаат контракции), затоа што природните процеси кои се случуваат при нормалното породување (контракции, ширење на грлото, омекнување...) се прескокнати. Затоа после царскиот се оди неколку дена со ерготил инекции. Крварењето трае од неколку дена до четириесет дена. Поради погоре споменатите причини може да дојде до предвремено затворање и стегнување на грлото при што крвта што е насобрана во матката не може да истече...и тогаш нема крварење,те завршило многу порано. Затоа при царски се препорачува да се направи контролен ехо преглед порано, особено ако крварењето е рано прекинато.
Ти благодарам зa oпширниoт oдгoвoр a кoгa oбичнo мaјкa oди нa преглед пoсле цaрскиoт и oсвен ехo треба ли нешто дa се испитa другo?