Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    8.908
    Дефинитивно. Иако завршив итен царски бев вознемирена и плачев додека го извадат бебе кога го допреа на мене и кога се смири од плачење кога ме осети беше најубавиот момент кој сум го доживеала :inlove::hug: после во шок соба едвај чекав да ме симнат за да си го гушнам... тоа ми беше најдолг 1ч

На Maja92@, Kikikikiri0405, YellowLedbetter и 6 други им се допаѓа ова.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.239
    Допаѓања:
    11.291
    Дааа :inlove:
    Иако имав паник атак на масата пред да ме боцнат спинална за итен царски, многу убаво искуство ми е.
    Се сеќавам, во бунило целата, во паника, итно мора бебе да се вади, нема вода, јас им велам "а може утре да дојдам?"

Кој и да праша погоре, оди со спинална ако имаш можност, ќе сакаш да си го паметиш моментот.
    Ако имаш индикации за целосна, ќе си го паметиш првото земање во раце. :inlove:
    Никако не губиш.

Едит. @hunny20 сега проверив, ти си се интересирала.

На Freckles., hunny20, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    @hunny20 Почни со спинална и да треба нешто недајбоже одма можат целосно да те успијат. Јас и двата царски на ГАК ми почнаа со спинална ама завршија со целосна. Никој неможе да сфати како не ми фаќаа анестезиите:D, ама тоа се случува препрепре ретко така да не се замарај. Се сеќавам само дека викнав на цел глас боли и следна секунда маската пред уста и следно будење на интензивна.

Како што кажаа погоре е првата средба во соба и те како ќе ја памтиш.:inlove: Едвај движев стоев ама кога викнаа од врата ајде мајка бебето како пушка излетав од кревет.:D

На Freckles. и hunny20 им се допаѓа ова.
  4. Frishky

Frishky Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Jas sakav so celosna posto imam stent staen i zatoa ne sakav nikako so spinalna. Mnogu bev protiv spinalnata. No rekoa deka celosnata anestezija ne e dobra za srceto i za bebeto,taka da me napraeja so spinalna. I sega sum mnogu blagodarna sto bese so spinalna. Voopsto ne bolese i go cuv plakanjeto na bebeto. Ne ggo izgubiv toj najvazen moment.

На Freckles. и hunny20 им се допаѓа ова.
  5. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    Благодарам на споделите искуства Свесна сум дека со спинална може не е толку страшно, но имам уште некоја недела до пораѓај и како се ближи периодот ме фаќа страв

6. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    Не се чуствува ништо, ќе бидеш покриена, нема ни да гледаш, само ќе слушаш и кога ќе го извадат бебето ќе то го доближат до глава да го видиш... ако нема некоја посебна причина, здравствена, за целосна, обиди се вака. Секако после будењето и со едната и со другата е исто

На hunny20 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    Porodena pred mesec i nekoj den carski od vcera osekam nekoja bolka kaj sto mi ja stavaa epiduralnata, jas otsekogas imav bolki vo grb i se vkocanuvav koga imav ciklus ama ovaa bolka e poinakva i bas kade mi ja stavaa epiduralnata tamu nekade ja osekam bolkata. Ima li nekoja so slicen problem sto i ima pomognayo?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ќе помине со тек на време барем мене од спиналната така ми беше зошто 4 пати ме боцкаше лудачата еве сега сум 2 и пол месеци од царскиот ама и се истегам и немам болка никаква.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mellow

mellow Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    69
    Месец дена после царски,
    дел од стомакот ми остана виснат на средина и баш ми ја покрива раната.
    Заздравена е се е океј,ама ме загрижува дали е нормално вака баш врз неа да виси??

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Најверојатно такво ти е телото кај мене никогаш не висел стомакот секогаш како подуен бил и со тек на време долниот дел спласнувал.

На mellow и 1209 им се допаѓа ова.
  11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    994
    Здраво. Јас на 22ри Јануари завршив со итен царски покрај сите стравови... Ме интересира кога може да почнам да носам мидер за стомакот да ми се повлече или нешто тесно. Вака раната не ме боли супер сум стани,седни,клекни без проблем секако не кревам тешко си пазам

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.562
    Допаѓања:
    42.972
    Јас не носев мидер и ми се повлече секако стомакот, јас не поднесувам ништо да ме стега, нерва се полнам и од гаките што ме допираа. Ама мислам можеш одма да почнеш да носиш штом ќе заздрави раната.

Него луѓе скоро година ќе мине од царски и уште ми е отрпнато околу раната, под папокот тој дел скоро и да не го чувствувам, зар вака ќе ми остане за навек? Многу ме нервира, ме чеша пример, а не осеќам дека се чешам.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Долен дел памучен да е нагоре небитно до раната да е памучен. Јас од кога излегов од болница носев со првото полесно ми беше за кревање со второво не носев ич одма ми се врати во нормала.

За жал да така ќе биде.

На KikiKviki и 1209 им се допаѓа ова.
  14. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    1 nedela po carsi pocnav da nosam mi odobri i dr so sto od dole pamucno a posle mider mi bese polesno za dvizenje

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.498
    Допаѓања:
    9.641
    Кај мене 3 год поминаа,уште е така отрпнато,но се навикнав.

Сакав да прашам тие што сте имале втор,трет царски,дали на истото место е резот како на претходниот?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кај мене да.

На Fenix05, 1209 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  17. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Денес се заборавив и го дигнав синко во раце кој тежи 17ипол кг.
    Почна да ме боли делот кај што бев боцната спинална.
    6 недели има поминато од царски.

Дали направив некој проблем или сепак паничам безвезе?
    Ептен језиво чувство како да ми се пресече делот.
    Одма го спуштив,ама секунда беше во прашање...

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не се плаши и јас истата болка ја имав. Тоа е од предходно што сме се пазеле и не е научено телото. Без гајле :l:

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    4.178
    Две недели после царски, имам мака со диареа, пиам пробиотици ама нема некој ефект. Дали е нормално ова што се случува или да се загрижувам? Што да пиам поефикасно нешто со оглед на тоа што дојам? Фурал дали сте пиеле при доење?

20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    8.677
    Горе доле исто боли како првиот кога ќе станеш?
    Или можда помалку дека на умртвено место сега сечат?! :^)