Zdravo devojki, cetiri meseci posle carski na Eden del od rezot mi se pojavi Kako crvenolo okolu mestoto I me boli ne mnogu no go osekam. Imate li iskustvo sto moze da bide dodeka da pojdam na doktor vo ponedelnik?
Jas pred 5 godini se porodif carski i ranata ja prskaf so bivacin sprej a ima i prasok bivacin direkno na ranata stavaf i mnogu brzo mi ozdravi ranata pozz i so lesno samo sakaf da pomognam
Jas na pocetokot stavav vioplex sprej, ke pocnam od denes pak, tamu mi se preklopuva I mi se razranilo najverojatno
Жени, Дали после царски сите се боцкавте со клексани ? Мене во болница ништо не ми кажаа .. И дали треба да проверам Ддимери ?
Јас се боцкав сега со вториот уште 6 дена плус, а со првиот не, но тогаш бев околу една недела во болница а сега само три дена.
5 дена во болница и 7 дома. Димери ми рекоа да не проверувам, со тек на време ќе се стабилизираат, што така и испадна. Скоро после секоја операција се боцкаат клексани, не само царски.
5 дома боцкав, и испитав ддимери после скоро 3 недели одкако престанав да се боцкам, зошо тогаш термин имаше, се беше во ред.
Кога после царски почнавте да се стегате во фармерки,мидери и сл? Откако сум породена сум по хеланки сеуште не сум облекла фармерки. Раната е ок,супер се. Уште нема 2 месеци од царски иначе..
Ако на 40 дена раната е добра тогаш немаш гајле носи си. Јас уште носам труднкчки зошто ако ми е атегнат после си го осеќам како тепан стомакот.
2 nedeli pominaa od carski. Funkcioniram normalno, ranata pocnuva da me cesa zazdravuva. Ja cistam so hidrogen i bivacin sprej, suva e. No na momenti ko se nakaslam osekam na levata strana me zdoboluva , ponekogas i vo sredina. I od okolu e ko crveno mestoto. No vaka e suva veke i korupka ima fateno. Za 2 nedeli sum na kontrola. Inaku normalno se dvizam sedam spijam so bebe super e nemam tegobi
И после природен пораѓај така заболува... нормални се тие болки. Матката, мускулите си доаѓаат полека како што си биле...