Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.368
    На раната ми се појави како топче,црвено е и болно на допир.Може да ставам бетадине? Имам и октенисепт,што сум прскала претходно.
    Иначе се слушнав и со матичната ми кажа доколку почне да се вцрвенува повеќе да појдам таму кај што сум се пораѓала..
    20240213_133148.jpg

2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    И јас имав слично вакво само мене ми беше бело со гној. Во Систина бев каде што се породив, таму ми го чистеа, а за дома ми кажаа прво да го поминам со физиолошки и стерилна газа, да му ставам бетадин и да не го покривам одма.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.368
    Фала ти многу.

4. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Сега видов дека бетадин сум пишала (facepalm)
    Банеоцин прашак ставав

5. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.368
    Сепак ти благодарам многу на одговорот:)

6. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    994
    Здраво пред 3недели сум со царски ме зачеша стомакот од прилика кај папокот и ме здоболе кога се зачешав незгодно чувство. Нормално е?

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    3 месеци после царски и еве уште ме боли. Ем умртвено местото ем боли ептен језиво. :) али нормално е особено ако имаш дијастаз.

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  8. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    После колку месеци ви обелеа линијата од царскиот да не се двои многу од бојата на кожата

9. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.704
    Zenski so so mackate ranata doma ili pa so apcinja smeeme protiv bolka sto ne ni smetat na doenje? Da se snabdi soprugot predvreme.

10. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    9.030
    Јас со ништо не мачкав немаше потреба 45денови пост царски како и да не постои може е и до докторот до фатот, таму прашај си и за апчиња исто зависно што ти ставаат во инфузија

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.462
    На раната ништо не и ставав, само ми кажаа да не ја мокрам со вода барем 1 недела. И одлично си заздраве, немам проблеми. Во врска со апчињата, гинекологот мој ми кажа бруфен од 800г да пијам.

На Amore123 и Besbes24 им се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.704
    A denes gi nosat bebinjata za da probame za doenje? Uste sum vo sok soba jas. Ili ni gi nosat samo za da gi vidime malku?

13. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    9.030
    Прашај си таму како е процедура мила.. мене истиот ден ми го донесоа и одма на града. Во Чаир мислам е следниот ден

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    9.354
    На ГАК кога ќе ти го извадат катетерот го носат бебе.
    На рана ништо не сум мачкала, ми рекоа да не прскам директ вода туку како што се бањаш да се слева водата.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    После 2 и пол години.

Мене ми рекоа кетонал,парацетамол и аналгин. Тука на многу членки им е кажано аналгин дека не смеат ако доиш, меѓутоа мене ме боцкаа со аналгин кога ми ставаа ерготил инекција. На раната ништо не мачкав ни со двете, се туширав одма наредниот ден нај нормално само најбитно е убаво да ја исушиш после бањање да не е влажно местото.

На natash.a, Besbes24 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  16. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Како поминавте со втор царски? Дали е барем малку полесно? :sweat: Терминот ми е во Јуни, до тогаш ќе се три и пол години поминати од првиот царски, но многу ми е страв..

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Летав на 5ти ден растрчана и дома без медикаменти бев, за разлика со првиот.

На Skyler и Inana123 им се допаѓа ова.
  18. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.830
    Закажав царски иако имам уште време да се предомислам и терам природно. Имам во блиска фамилија лоши искуства со природни породувања со фатални последици, ужасни искуства и обидувајќи се да избегнам да поминам низ истото, договоривме царски. Е сега, гинекологот ми напомена дека навива за вагинално породување, но нема да прави притисок. И сега ме стави во мисла...

Од една страна сакам да останам што побрзо повторно бремена, сакам да бидам мобилна после пораѓај, носам мало бебе, се е ин фејвор на прородното породување, од друга страна сум контантно со несветици и тахикардии штом помислам на природен, и ситна карлица имам.

Секој совет, утеха и предлог е добредојден.

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Јас тргнав природно со првиот неславно на итен царски завршив. Од мое искуство подобро одма на царски да завршев него ли цел ден да му ја мислам што ќе биде и како ќе биде. Вака посмирен си одиш знаеш дека бебе ќе извадат ќе си го видиш и гајле немаш. Секако ќе бидеш способна за се. Од тие што росиле природно и се шиени па ги печело па додека заздрави па конци дали паднале, вака освен рана ништо нема да те пече доле и боли. Крварењето барем кај мене беше минимално и со двете. Така да царакиот и не е така лош. Плус јас кога се породив после 40 дена на контрола ми кажаа можам пак слободно да останам бремена ако сакам. :)

На Tea SK, Fenix05 и Miss666 им се допаѓа ова.
  20. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.953
    Како мислиш дека ќе биде најдобро за тебе и бебе во моментот така да правиш.
    Јас од старт кога останав бремена знаев дека несакам да се пораѓам природно , па така и испадна . Иако исто гинекологот навиваше за природен пораѓај со добро наместено бебе сепак рече дека нема да ме форсира .
    Не се каам воопшто , со оглед на тоа што опоравувањето ми беше добро , бев на нога од втор ден , а дома веќе целосно функционална .
    Со лесно:)

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.