Нормално е, се собира матката. И од ерготил инекциите е тоа плус. И бебе кога ќе цица, ќе имаш такви болки на почеток.
И мене ми беше тоа логично ама ај реков да не има и друга опција. Првиот пороѓај ми е царски вториот природен и овој се надевав на природен
Девојки на прва контрола по царски (6 недели) вагинално ехо е или, што проверуваат? Малце ми е страв ранава да ја средувам како се спремивте вие?
Zenski posle carski zabelezav 2 pogolemki modrici edna blizu ranata dr pozadi na grbot. Ness zagrizuvacko da ne e?
Мене после царски цел дел под раната ми беше модар, не една модринка туку цела интима ама се тргна за 10тина дена
И @Chanell* има правено ваков зафат баш ја имам прашувано за ова мислам уште кога бев трудна со 2ро, а 3то не е ни на повидок кај нас. Ама пуста желба и да се информира човек однапред се. Следно тебе те чекам со искуства од 3 царски и зафатов. Дефинитивно ако некогаш родам 3то дете би направила и јас вакво нешто.
Јас не се средив околу раната и гинекологот ми напомена дека можам да депилирам но дека ќе боли повеќе од обично. Инаку мене вагинално ме прегледа.
И јас ги подврзав после третиот царски рез, моја желба беше а и докторката сама ме праша уште на контроли кога одев,рече ништо нема да смени во однос на циклуси и сл.само е сигурна заштита од следна бременост. Траеше + половина саат отприлика.
Абдоминално ме прегледа мене , баш и реков еее ова сега не е интересно не го гледаме бебето Ја погледна раната супер е заздравена не се плаши да се средуваш ми кажа и матката ја измери колку е собрана. 2 минути преглед
Ништо. Јас вториот ден веќе се туширав,коса миев стоев да се исушам-исчешлам, кафенце пиев седната на фотеља Воопшто немав болки некако, третиов ко песна ми беше. Движев најнормално, го соблекував бебето ..
Не те успиваат, те качуваат на 7мо небо Јас не ја добив маската во старт, ама почна да лудува мониторот и ми ја ставија.. а мислам и нешто кажаа да ми дозираат во канилата на рака. После тоа се ми беше рамно
Ај едно прашање, ама да не ми се смеете , бидејќи незнам , а сум слушнала. При царски вадат цревата надвор?