Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.946
    Да:D

2. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.660
    Допаѓања:
    61.918
    Не
    Screenshot_20240225_143234_Google.jpg

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Мора ако сакаш на една операција.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.932
    Допаѓања:
    177.594
    Ги вадат кај многу обезни.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    По некоја логика мислам не... зошто и онака се нагоре, лево, десно избутани од матката. А резот е баш ниско доле :?:

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.545
    Допаѓања:
    8.839
    Цревата не ги вадат надвор, бешиката и цревата ги мрдаат навака натака. Е сеа изложени се на воздух дур те оперираат и после тоа следните денови гасови колку сакаш.

7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.928
    Допаѓања:
    18.538
    Значи некои луѓе така те вадат од кожа до крај. На другарка што патем две деца роди, се што ќе кажам мислење како јас би нешто направила во однос на бременост и пораѓај, буквално најцрните сценарија ми ги вади и споредба со други.
    Као на пример и кажувам дека јас можеби ќе неможам природно да раѓам од причина проблем со колкови и карлица, луѓеееее….па црева ќе ти вадат, па на една што ја знам вака онака и беше, па на друга незнам ти што…аууууу
    Па на крајот буквално еве имам опција да бирам како би се породила. Незнам што толку треба некого да го засега тоа и да те вади од памет како е нешто најстрашно да родиш царски.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.545
    Допаѓања:
    8.839
    Топ е царски, да ми е сега памет ќе закажев за првово уште одма, а не да се мачам 10 саати.
    Ич да не те плашат.

9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ти душо знам царски беше ама твојата операција беше со вадење на тубите ако не грешам те читав тогаш кога се пориди јас бев 8 или 9 та недела па не обрнав многу внимание гадење повраќање имав и барав утеха во групава ;( сакав да те прашам дали со подврзување на јајниците вадење на тубите и слично после си веќе неплодна и шансите за забремениш се 0 посто? Ти објаснија нешто докторите?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    109
    Колку време има поминато од царскиот до природен. Јас сум царски породена пред 5 ипол години, низ дали ќе може природно сега.

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Да. Др.Тантуровски ме породи.
    Разликата меѓу подврзување и вадење на туби е следната:
    1.Подврзување не гарантира 100% дека нема да останеш пак (3 другарки имам остануваа константно па и трите спирала ставија)
    2. Вадењето на тубите прави да си неплодна (можеш само инвитро) и штити од рак на јајници. :)
    Која недела си сега? :)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Можеш природно ако е се во ред после прв царски . :)

13. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Првиот пороѓај пред 9 години ми беше царски па вториот после 3 и 8 месеци ми беше природно

14. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Сега сум 19 недела

15. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Да си ќутиш најубаво и да не збориш на таа тема со такви луѓе. Јас отидов на закажан царски и на никој не кажав баш ради вакви муабети. Мајка ми, свекрва ми, баба ми (75год) ме учеа како во 36та недела вежби да правам за да се сврти бебето, да го молам докторот да ми го сврти со раце или да бараме друг доктор, да чекам и да 41ва недела и што ли уште не, за само на царски да не идам, а дете од 7ми месец свртено до нозе надоле, ни еднаш не се помести, матична на секоја контрола ми вика нема простор воопшто, ниту превише плодова вода да се сврти ама само господ знае. Истото ми го кажаа и на прво цтг во Чаир и дека ако нема измена до 38ма недела, а најверојатно нема да има, ќе идеме на царски, ризично е да се чека бидејќи нозете беа мн ниско и потешко им било за резот да го направат. Другарка што завршила на итен царски и компликации после до раната очи ми ископа како сум рамнодушна дека ќе идам на царски, како ќе идам во чаир свесно да се пораѓам а она таму лошо поминала :^) и така си отидов на царски без да знаат и кога прашаа зошто не знаеле им реков дека не заслужиле и крај приче.

На 1209, ina..ina, Ive13 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    @BellaBibi Такви луѓе најцрни сценарија ќе ти направат што и да одлучиш/одлучат докторите.
    Моја блиска што сакаше природно по секоја цена си згреши што сподели на сите блиски. Најпрво мајка и не ја остави на раат, пред 30 години имала многу тежок природен пораѓај и бебето е со последици ама сепак, ќерка ти оди на пораѓај не смееш така да и збориш. И викаше обавезно царски да си бараш, ќе те искасапат како мене, ќе те повредат, никако во Чаир бла бла, дури девојката кога отиде на пораѓај плаќаа на докторот за одма на царски да оди и стварно за беља два дена се измачи до 9 прста и пак царски заврши. Цело време на телефон и ѕвонеа, прашања, притисок, не ја оставија да се опушти и да прави како што мисли.
    Подалеку од такви.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.928
    Допаѓања:
    18.538
    Ќутам од сега. Секоја жена различно ќе роди свои деца , не пак друга. Мајка ми ме плукнала мене буквално, со сестра ми се мачела ептен ( да не навлагам во тоа ).
    Мм ќе биде единствениот што ќе знае и доволно е. Нема да сум помалце мајка ако родам царски. Ниту некоја е повеќе мајка што родила природно.

На CarrieBradshow, 1209, Inana123 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас ни на мм не му кажав кога ќе биде му реков наредна недела и со 2та цараки. Со вториот и сама си отидов во болница и тоа со пукнат водењак и болки иако требаше царски да биде во 5 сабајле ми пишуваше како си што ти рекоа јас на игнор во сала си се породив и после тоа му се јавија дека сум породена. Иначе паники па кога па како па јавувања зошто знам дека ќе каже на некој вака ќутенката и либерте. :) иначе и со 2та царски супер поминав црева не ми вадеа надвор зошто имам и видео од сала освен бебе и плацента друго не извадија. :)

На Maja92@, Miss666 и Giinna им се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    3.607
    @BellaBibi најдобро е да не кажуваш ништо на никој, што помалку знаат толку помалку ќе паметуваат не само за пораѓај општо за се.

Јас сум прва и единствена во потесна фамилија со царски породена и тоа 2 пати.:D Прв совет кога дознав дека сум трудна пази од мајка: Прави што ќе правиш во болница, урлај, викај ама царски никако само природно да биде. Ако сум била царски немало да бидам способна бебе да чувам ни ништо блаблабла. Абе женава мислеше демек царски готово останав во кревет месец дена.:rofl:

И за инает прва ќере цела бременост со ноџиња надолу и не се сврти до крај и мораше царски, по неа и второто царски бидна. И во двата случаи не кажувавме на никој со мм дури одпосле сите дознаваа.

Важно мајка после првиот пораѓај кога ме виде дека скоро и како ништо да немав освен резот смени скроз мислење за царскиот. Јас многу убаво искуство имам со царските, многу брзо и лесно се опоравив и двата пати. Се би поминала пак освен инекциите одпосле ништо друго не ми е останато во лошо сеќавање.

Со лесно што и да одлучиш.(fingers)

На LadyC и Giinna им се допаѓа ова.
  20. Malo mace

Malo mace Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    27
    Пред да ме прават царски кпга бев на разговор колку што разбрав рекоа дека не ги вадат но во краен случај ако има потреба ќе ги извадат ама не се плаши рекоа дека тоа многууу ретко се дешава дури скоро никогаш така да уживај и не мисли.
    И јас бев исплашена од различни мислења,но секоја жена и секоја приказна е различна и никогаш не базирај се на другите.Сите буквално сите сме различни.Ќе биде се во ред верувај.